Facebook

Nederlag trods spildominans

a508efdfcf7ed35b24fa93dcfd9153d4.jpg
Viktor Ahlmann og resten af de blåblusede fandt ikke vej til nettet. Det gjorde FC Svendborg og så endte det med nederlag.
02-05-2016

Af Thomas Jansen

Kampen mod FC Svendborg var på forhånd udråbt til en nøglekamp, men desværre fandt Jammerbugt FC aldrig nøglen til at åbne fynboernes defensiv.

Det var eller tæt på flere gange, ikke mindst i kampens første 45 minutter, men skarpheden manglede, og i sidste ende kostede det tre vigtige point. Trods spildominans fra Jammerbugt FC’s side var det således gæsterne, som trak det længste strå, da de viste sig som det mest effektive hold på banen og nettede to gange i anden halvleg til slutresultatet 0-2.

Selvom det i sidste ende endte med nederlag, så startede Jammerbugt FC godt. Fra start tog hjemmeholdet initiativet og allerede efter et par minutter var Thomas Hansen tæt på at finde vej til netmaskerne. Trods afbrænderen fortsatte Jammerbugt FC med at dominere spillet og gæsterne var ikke i nærheden af etablerede angreb.

Men ligeså lovende det så ud i kampens indledende fase, ligeså ineffektivt blev det i spillets afsluttende fase. Der var gode aktioner fra blandt andre Viktor Ahlmann og Thomas Hansen med flere, men den sidste aflevering og afslutning lykkedes ikke, og så løb angrebene gang efter gang ud i sandet.

Jammerbugt FC forsøgte, men FC Svendborg lukkede af og så stod det fortsat 0-0 ved pausen. Anden halvleg startede ved første øjekast, som den første var sluttet, men som minutterne gik, begyndte en tiltagende frygt for modangreb fra gæsterne at fylde. Efter ti minutter af anden halvleg kom første varsel. Et fladt hug fra Svendborg offensiv sneg sig forbi foden af stolpen. Godt ti minutter senere var det for alvor ved at gå galt, da en løs bold i feltet med nød og næppe blev afværget inden målstregen af en Jammerbugt defensiv i ubalance.

Der skulle gå yderligere ti minutter inden det, der havde været optræk til, skete. Et langskud blev sendt afsted mod Jammerbugt målet og via indersiden af stolpen susede bolden i mål. 1-0 til gæsterne i en kamp, der havde skiftet karakter. Hjemmeholdet var nu pisket endnu mere til at søge scoringen, men efter en halv kamp med dominans, men manglende effektivitet var troen på comeback svækket. Der blev dog gjort et forsøg, men mens Jammerbugt FC nu i højere grad måtte kigge fremad, glippede det igen bagude. Anfører Emil Haucke begik straffespark og så blev kampen lukket med målet til 0-2.

Nederlaget var en realitet og det betød FC Svendborg rykkede tættere på Jammerbugt FC i en nu meget tæt i bund. Der venter spænding og hårdt arbejde foråde.

Jammerbugt FC – FC Svendborg: 0-2 (0-0)
76’ 0-1 Jesper Christiansen, FC Svendborg
85’ 0-2 Jesper Christiansen, FC Svendborg