Facebook

Nederlag trods spildominans

7500123db1dae5476cf457980e30ee17.jpg
03-05-2014

Af Thomas Jansen

Det blev på mange måder en gentagelse af udekampen mod FC Sydvest i sidste runde, da Jammerbugt FC lørdag tabte hjemme til Skovbakken IK…

Udfaldet blev nemlig desværre nederlag igen trods det at Jammerbugt FC styrede begivenhederne fra kampens start. De blåblusede havde fuld fart ud af starthullerne og efter de første fem minutter havde Sonny Jakobsen allerede sendt bolden tæt forbi begge målstolper – desværre på den forkerte side i begge tilfælde.

Det lykkes dog Jammerbugt FC’s 9’er at få bolden i nettet efter tyve minutter, men denne gang satte en offside en stopper for den hjemmeholdsføring, som der var kraftigt optræk til. Den blå bølge fortsatte sin dominans resten af 1. halvleg, men scoringen udeblev helt frem til minuttet før pausefløjtet, og her var det stik imod spil og chancer gæsterne fra Skovbakken, som bragte sig i front. En kold spand vand i hovedet at gå til pause på for Jammerbugt FC.

Trods dette fortsatte hjemmeholdet med at være spilstyrende efter pausen, og efter et stort pres på Skovbakken, lykkes det endelig for Jammerbugt FC at få det udlignende mål. Og det var Sonny Jakobsen, som i første halvleg havde været tæt på flere gange, der dukkede op tæt under mål, hvor en repost blev prikket i mål til 1-1. Intet mindre en fortjent.

Det betød dog ikke at der var blevet prikket hul på målbylden. Tværtimod var gæsterne det som pludselig slog til igen. Efter et hjørnespark kort før tid blev bolden med et hovedstød snittet over i det lange hjørne til en uventet 2-1 føring til Skovbakken. Det tvang Jammerbugt FC til at satse alt, men i stedet for en udligning, kiksede det bagude i overtiden, og så slog Skovbakken sejren fast med en scoring til 3-1. Ikke just et resultat der afspejlede kampens forløb, men sådan er fodbold også.

- Vi skaber så meget. Vi gør det rigtige langt hen ad vejen, men vi er godt nok uskarpe lige nu. Men det er altså også en væsentlig del af spillet at kunne score mål, og vi skulle have afgjort kampen i 1. halvleg, lød det fra en forståeligt slukøret Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck efter kampen. En kamp hvor gæsterne til gengæld udnyttede de chancer de fik.

- Første chance de kommer til ender i mål og på deres anden chance efter et hjørnespark scorer de også. Men Skovbakken kæmper godt i dag, og det giver nogle gange point. Men fortjent kan man ikke kalde det i dag, ud fra spil og chancer, ærgrede Zinck sig og tilføjer at det trods nederlaget handler om at holde fast i det gode spil fremadrettet.

- Vi gør alt det vi har aftalt, men formår ikke at være skarpe. Der er ikke andet at gøre end at komme op på hesten igen og fortsætte det vi gør, og så må vi arbejde på at blive skarpere foran mål. Så vender det. Det skal det, slutter Bo Zinck, som nu skal have fundet skarpheden inden næste weekend, hvor det gælder FC Skanderborg på udebane.

Den kamp spilles lørdag d. 10. maj kl. 13.30.

Jammerbugt FC – Skovbakken IK: 1-3 (0-1)
45’ 0-1 Sebastian Skovbo, Skovbakken IK
60’ 1-1 Sonny Jakobsen, Jammerbugt FC
81’ 1-2 Henrik Brodersen, Skovbakken IK
90’ 1-3 Kristoffer Bødker, Skovbakken IK

Tilskuertal: 171