Facebook

Nedtur på eget græs

008.JPG
27-09-2015

Af Thomas Jansen

Den ellers så stærke hjemmebane, Sparekassen Vendsyssel Arena, fik en ridse i lakken lørdag eftermiddag, hvor Brabrand var invitereret inden for.

Inden kampen mod Brabrand havde Jammerbugt FC vundet to og spillet en enkelt uafgjort på eget græs denne sæson, men efter lørdag er de blåblusede ikke længere ubesejret i Jammerbugten. Det endte nemlig med et snævert 0-1 nederlag til dagens gæster, og det resultatet sætter ambitionen om en top fire placering under pres.

- En sejr havde naturligvis lunet gevaldigt. Vi er ikke hægtet af top fire, men vi har sat os selv i den situation, at vi skal vinde næste gang, hvis vi skal have top fire inden for realistisk rækkevidde, erkendte Jammerbugt FC cheftræner Frode Langagergaard efter kampen. En kamp, hvor Jammerbugt FC spillede og spillede, men ikke kunne få bolden over stregen. Chancerne var ellers til det.

Fra start tog Jammerbugt FC grebet om kampen. Gæsterne fra Brabrand valgte et defensivt udgangspunkt og etablerede et kompakt forsvar til at stoppe den blå bølges vej mod Brabrand målet. Derfor var det også den værst tænkelige start, da gæsterne efter blot ni minutter fik fuldt udbytte af en bold i dybden. Jammerbugt forsvaret fik ikke afværget og så stod det 0-1.

Hjemmeholdet forsøgte at svare igen og selvom det aldrig rigtigt kom til at køre for alvor i 1. halvleg, så kunne udligningen være kommet, da Christoffer Hansen fik en friløber. Den store chance blev dog ikke udnyttet, og så var det en føring til udeholdet ved pausen.

I 2. halvleg kom Jammerbugt FC bedre ud af starthullerne og presset på Brabrand muren blev intensiveret. Det betyd en række store chancer til Jammerbugt FC. Den største da Michael Nielsen ramte overliggeren. Men meget symbolsk for Jammerbugt FC’s angrebsspil i øjeblikket, så var det stolpe ud på ny.

Jammerbugt FC fortsatte og forsøgte, men ind ville bolden ikke. Heller ikke da det sidste desperate pres blev lagt, kom der hul på bylden. Med alle folk fremme, åbnede de blåblusede uundgåeligt for nogle farlige omstillinger for gæsterne, men det blev ved de 0-1 til Brabrand, og Jammerbugt FC måtte gå slukøret og frustreret fra Sparekassen Vendsyssel Arena for første gang denne sæson. Det ærgrede ikke mindst Jammerbugt FC cheftræneren.

- Vores 1. halvleg er på det jævne. De scorer på en bold i dybden, men ellers står vi solidt i defensiven. Vi kommer godt ud efter pausen og sidder på spil og ikke mindst chancer. Kunsten er at lægge stort pres på uden at blive sårbare for hurtige omstillinger i den anden ende. Det mener jeg vi lykkes med 80% af 2. halvleg. Det er kun til sidst, hvor vi smider alt frem, at de slår alvorlige kontra'er på os. Vi skaber selv syv store chancer, men kan ikke udnytte dem, lød det frustreret fra Langagergaard, som må konstatere at heldet ikke tilsmiler de blåblusede i disse dage.

- Det er sådan det er for os i øjeblikket. Vi har ikke tur i den. Det kan vi ikke snakke os ud af. Det skal vi arbejde os ud af. Spillerne gør langt hen ad vejen det rigtige og derfor er det også utroligt frustrerende at evaluere på en kamp som denne, fremhævede Jammerbugt træneren.

Nederlaget efterlader Jammerbugt FC ude af top fire, men fortsat med fornuftige muligheder for at svare igen. Det kan dog ændre sig, hvis ikke snart målene melder sig og pointene ruller ind.

- Målet er top fire. Det har ikke ændret sig. Men det er klart, at for hver kamp der går, hvor vi ikke vinder, bliver det sværere at indfri målet. I sidste ende har vi ingen undskyldninger hvis ikke det lykkes. Det er vores ansvar og det er mit ansvar. Det ansvar tager vi gerne og vi tror fuldt og fast på, at vi kan få vendt det her og hentet nogle sejre, men det skal også til at være nu, hvis ikke det skal blive for sent. Vi vil gøre vores bedste for at komme på måltavlen og på vinderkurs i næste runde, fastslår Frode Langagergaard.

Skal top fire målet realiseret, skal der da også gerne point på kontoen i kommende runde. Her gælder det Aarhus Fremad på udebane, så der skal på ny arbejdes for sagen. Kampen spilles d. 3. oktober kl. 15.00 på udebane.

Jammerbugt FC – Brabrand: 0-1 (0-1)
09’ 0-1 Jakob Vase, Brabrand