Facebook

Nordjysk familieopgør - Enevoldsen mod Enevoldsen

Peter og Simon Enevoldsen - WEB.jpg
23-10-2010

(Foto: Ingen tvivl om hvilket hold de to gange Enevoldsen repræsenterer)

Af Thomas Jansen

Når Blokhus FC og Thisted FC lørdag d. 30. oktober tørner sammen i toppen af fodboldens 2. division vest, er det en kamp som har det hele og lidt til. Det er et nordjysk opgør, det er et topopgør og så er det ikke mindst et familieopgør.

Således skal far og søn op imod hinanden når Thisted FC med cheftræner Peter Enevoldsen gæster Blokhus FC med målmand Simon Enevoldsen. En speciel kamp for den nordjyske fodboldfamilie, der også tæller FC Groningens Thomas Enevoldsen.  Både far og søn håndterer dog begge situationen meget professionelt selvom de også indrømmer, at der er lidt ekstra spændinger i luften derhjemme.

- Vi går og stikker lidt ekstra til hinanden og er ikke enige om hvem der vinder. Vi glæder os utrolig meget og har aldrig før mødtes i en kamp med noget spil. Heller ikke med min storebror Thomas, fortæller junior Enevoldsen, mens senior Enevoldsen bekræfter den ekstra spænding forud for kampen.

- Det kan ikke undgås at der er lidt ekstra gas herhjemme. Jeg har det sådan, at jeg håber det går Simon og Blokhus godt, men selvfølgelig ikke når vi skal møde dem. Det er en speciel kamp, men jeg tror nu, at den der er mest nervøs for kampen, det er moren. Mon ikke hun håber på uafgjort, lyder vurderingen fra farmand Peter Enevoldsen.

Det gør hun nu ikke. I hvert fald ikke ifølge Simon; - Min mor holder nok med Blokhus, smiler sønnike nemlig, og tilføjer, at storebror Thomas til gengæld er neutral, hvilket Simon har helt ret i.

Håber på uafgjort for mors skyld
Ældste søn og storebror, FC Groningens Thomas Enevoldsen, står nemlig som mellemmand og han lægger da heller ikke skjul på, at han gerne havde været i det nordjyske for at overvære netop denne kamp. En kamp i den hollandske Æresdivision samme lørdag forhindrer dog dette.

- Jeg vil helt sikkert følge så meget med i kampen som jeg kan over livescore på internettet, forsikrer Thomas Enevoldsen, der er sikker på diskussionerne derhjemme tager til i ugen op til kampen.

- Der er ingen tvivl om, der bliver snakket meget om kampen og helt sikkert joket en hel del. I og med begge hold spiller med i toppen, har snakken indtil nu gået på, hvem der ligger nummer 1. Den ene uge har far haft håneretten, mens det har været Simon den næste. Det har været meget sjovt, fortæller ældste søn og storebror inden han tilføjer med et grin på læben; Tror far vil pointere Blokhus’ målmands svaghed er skud på mål.

Jo, Thomas tager gerne del i den muntre optakt til kampen, men han er dog ikke i tvivl om hvordan han håber det hele ender.

- For mig må de gerne spille uafgjort. Det er nu mest for mors skyld. Så kan hun få fred over aftensmaden ugen derefter, smiler Thomas Enevoldsen, som håber både far og lillebror fortsætter den gode sæson og kommer til at kæmpe med om oprykning.

Har respekt for hinandens hold
Selvom magtkampen, der kæmpes med glimt i øjet, så småt er gået i gang hjemme ved køkkenbordet, så er der respekt for hinandens hold på begge sider af bordet.

- Thisted er et rigtig godt hold, men jeg mener også vi selv har et godt hold og vores største svaghed i forhold til Thisted er måske, at de har større erfaring end os. Presset ligger på Thisted og ikke os, lyder vurderingen fra Blokhus FC’s Enevoldsen. Thisted FC’s Enevoldsen tager dog ikke imod favoritrollen uden forbehold.

- Jeg mener der er for mange, som undervurderer Blokhus lidt. Man skal ikke glemme, at de bl.a. har fået flere spillere fra Randers, som lå i toppen af 2. division for et par sæsoner siden. Det overrasker ikke mig de ligger hvor de gør. Forskellen på os og dem er nok, at vi har en lidt bedre bredde i truppen, men jeg tror det bliver en lige kamp, hvor dagsformen afgør det.

Kampen ender 1-0
Selvom favoritrollen lander et sted midt på køkkenbordet, så er far og søn meget enige om resultatet og begge melder uden den store tøven 1-0. Uenigheden opstår til gengæld, da det lige afslutningsvis skal afgøres om det er Blokhus FC eller Thisted FC der scorer det ene mål.

Mon ikke vinderen får et lille overtag derhjemme i tiden efter kampen, mens taberen får en skefuld ekstra sovs over kartoflerne af mor Annette Enevoldsen.

Uanset kampens udfald er der på måde ingen tvivl om, at der venter en særdeles spændende kamp mellem de to nordjyske tophold i 2. division vest lørdag d. 30. oktober kl. 15.00 på Jetsmark Stadion.