Facebook

Nu lyder forårsfløjtet, ventetiden er endelig slut

59b472fa7d300bb0ac793511b7cd7ea7.jpg
15-03-2018

Af Thomas Jansen

Vinterpausen har budt på sit vanlige lange seje træk. Der er blevet løbet utallige kilometer, hevet efter vejret og måske knebet en enkelt tåre undervejs, men nu kommer belønningen.

Fodboldforåret er over os og lørdag eftermiddag løber Jammerbugt FC ind til oprykningsspillets første dyst om point, når Boldklubben Frem byder ind til forårets første runde.

Det bliver desværre ikke på det ellers så hyggelige og stemningsfyldte Valby Idrætspark, der som så mange andre fodboldbaner har lidt under den iskolde slutspurt på vinterpausen. I stedet hedder det kunstgræsbane 3 ved Valby Vandkulturhus.

Men uanset rammerne og underlaget er det svært ikke at glæde sig til det går løs. Det er også meldingerne fra Jammerbugt FC lejren, hvor intensiteten og spændingen har været stigende til de seneste dages træningspas.

Men det gælder også om at være klar fra start – Frem på udebane er ikke nogen nem premierekamp. Bag de bordeaux røde og mørkeblå striber gemmer sig nemlig ikke blot en traditionsrig og stolt fodboldklub, men også masser af hjerte og fight samt ikke mindst et velspillende fodboldmandskab.

- Frem er et rigtig godt hold og et stort hold i 2. division. De har både kvalitet på banen, historien med sig og en masse engagerede tilskuere. Så det glæder vi os meget til selvfølgelig, lægger Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck ud i sin snak om premierekampen. Og netop det, at der er tale om en premierekamp, har naturligvis også sin betydning.

- Vi kan forvente, at det bliver en kamp præget af fejl og nerver. Sådan går det ofte i premierekampe. Det er aldrig nemt i Frem, som udover at være et hold, der gerne vil spille fodbold nede på græsset, også er kendetegnet ved nogle gode arbejder dyder. Så det bliver en på mange måder svær kamp, understreger Zinck, inden han forsikrer at de blåblusede ikke holder sig tilbage af den grund.

- Vi kommer med masser af selvtillid og tro på os selv og hinanden. Vi føler os klar og tror på kan gøre det, der skal til for at hive en sejr hjem. Vores trup er lidt smal, men der er masser af kvalitet. Vi får brug for alle mand, men jeg synes også, at vi har en god balance i truppen, hvor mikset af ung og ivrig i forhold til erfaring er rigtig god. Derudover dækker vi de enkelte positioner godt, idet vi er alsidige. Så jeg synes det ser fornuftigt ud, vurderer cheftræneren.

Selvom det er forårets første runde, så skal der kastes et hurtigt blik på tabellen. Hvert hold har jo fået en portion point med fra efterårets anstrengelser. Det har placeret Jammerbugt FC på en syvendeplads med syv point, mens lørdagens værter fra Valby indtager en næstsidste plads med fire overførte point.

Med undtagelse af Hvidovre, der allerede inden oprykningsspillets start, ser ud til at være stukket af i toppen, så lover stillingen, hvad der kunne blive en tæt og særdeles interessant oprykningsspil.

- Det ser spændende ud og vi møder kvalitet hver gang. Det er positivt, det er dejligt og det bliver sjovt. Lige nu glæder vi os bare til at komme i gang og det er fantastisk at være tilbage i den gode ende, hvor vi gerne vil være, lyder det fra Bo Zinck, inden han gør klar til at tage plads langs kridtstregen i Valby, hvor første forårsfløjt lyder kl. 15.00 lørdag d. 17. marts. Så er ventetiden endelig slut og så skal der forhåbentlig hentes de første af mange point i dette oprykningsspil hjem til Jammerbugten.