Facebook

Ny hjemmesejr til Jammerbugt FC

023.JPG
Skovbakken spillerne havde svært ved at tøjle Michael Nielsen, som havde en fod med i Jammerbugt FC's mål i 3-1 sejren.
22-08-2015

Af Thomas Jansen

Fredag aften sikrede Jammerbugt FC sig sæsonens anden sejr på Sparekassen Vendsyssel Arena. Det skete da Skovbakken IK blev slået 3-1.

Christoffer Hansen, Nickolaj Jonstrup og Victor Rafael stod bag målene, mens Michael Nielsen var i oplæggerens rolle ved hver af de tre mål.

Efter nederlaget i Kolding ventede der Jammerbugt FC en vigtig kamp mod Skovbakken IK. En kamp hvor det ganske enkelt handlede om at komme tilbage på sporet, og ikke mindst spille sig op i top fire placeringerne.

Fra kampens start var spillet dog ikke lige i øjet, og chancerne var få. Trods det dejlige solskin og flotte fodboldvejr, så skulle kampen runde et kvarters spil før der kom gang i den. Det var Michael Nielsen som midt på banen fik taget bolden godt med og efterfølgende stikker Christoffer Hansen af sted  midt foran mål. Den stærke angriber kommer energisk igennem og slutter af med at runde målmanden og putte bolden i mål til en Jammerbugt FC føring. 1-0 og så kom der mere ro i sindet og deraf også spillet.

Det var imidlertid en kort fornøjelse. Efter blot 23 minutters spil udlignede gæsterne nemlig til 1-1. Skovbakken brød igennem i Jammerbugt FC’s venstre side og slog herfra et indlæg lige i panden på en medspiller, som headede i mål til udligning 1-1.

Trods flere målchancer, de fleste til hjemmeholdet, så blev det ikke til yderligere scoringer i kampens 45 minutter. Både Michael Nielsen og Daniel Moth kom tæt på i situationer, men ind ville bolden ikke. Det ændrede sig efter pausen, og det var allerede ved at ske efter fem minutters spil af 2. halvleg . Det var gæsterne som sørgede for at Mikkel Møller i Jammerbugt målet, skulle strække sig helt ud for at nå en bold ved den ene stolpe. Jammerbugt keeperen fik lige nøjagtigt puffet til hjørne, men faren var ikke drevet over. Hjørnesparket resulterede nemlig en endnu farligere chance, hvor bolden blev reddet på målstregen.

Jammerbugt FC klarede sig ud af situationen, men måtte selv slide hårdt for at spille sig frem til chancer mod et kompakt og defensivt velorganiseret Skovbakken hold. Med godt 20 minutter tilbage gav det tålmodige og insisterende spil dog pote. Endnu engang viste Michael Nielsen sit værd, da han satte Nickolaj Jonstrup i scene. Jammerbugt FC griberen smuttede således igennem gæsternes defensiv midt for mål og afsluttede koldblodigt fladt under den fremstormende Skovbakken keeper. Dermed var den blå bølge på ny i front, og nu handlede det om at holde fat i føringen.

At angreb er det bedste forsvar kan der været noget om. I hvert fald var Jammerbugt FC tæt på at øge forspringet da Malthe Nygaard fra kanten af feltet tordnede bolden lige forbi den ene opstander. Hjemmeholdet søgte forsat det afgørende tredje mål, og minutter senere blev sejren slået fast. For tredje gang i kampen tog Michael Nielsen oplæggerens rolle, da han spillede Victor Rafael helt fri i feltet. Foran mål svigtede Victor ikke. En rolig inderside, og så stod det 3-1. Skovbakken var slukket, kampen var lukket og de 3 point var plukket.

- Først og fremmest var det dejligt med en sejr, fremhæver Jammerbugt FC cheftræner Frode Langagergaard efter kampen, der som ønsket fik den blå bølge tilbage på sport.

- Det var en vigtig kamp for os, og det kunne godt mærkes først i kampen. Vi skulle lige tunes rigtigt ind, men det synes jeg lykkes som kampen skred frem og jeg mener egentlig det spillemæssigt ender ganske ok. Vi kunne have scoret flere i 1. halvleg og jeg mener vi kan godkende indsatsen, forklarer cheftræneren og understreger;

- En af de ting der gør forskellen for os er, at vi holder niveauet hele kampen. Vi viser at vores fysiske form er god, og det gav Skovbakken problemer mod slutningen af kampen. Her kunne de ikke være med. Derfor synes jeg også det ender med en fortjent sejr til os.

Med sejren har Jammerbugt FC fået en fornuftig sæsonstart og nu venter en af sæsonens vel nok største højdepunkter i næste runde. Her går turen til Thisted, hvor der venter en kamp, der ikke er blevet mindre interessant af, at tidligere Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck har sat sig i trænersædet på Sparekassen Thy Arena.

- Det her var en vigtig sejr. Nu kan vi tage til Thisted med sindsro. Det bliver også en vigtig kamp, men nu kan vi spille mere frit end hvis vi ikke havde vundet her, slutter Frode Langagergaard inden der tages hul på forberedelserne til lokalbraget den kommende fredag.

Jammerbugt FC – Skovbakken IK: 3-1 (1-1)
15’ 1-0 Christoffer Hansen, Jammerbugt FC
23’ 1-1 Henrik Brodersen, Skovbakken IK
69’ 2-1 Nickolaj Jonstrup, Jammerbugt FC
85’ 3-1 Victor Rafael, Jammerbugt FC