Facebook

Ny talentkoordinator ser stort potentiale i udviklingsarbejdet

AndersEsholmJensen.jpg
30-09-2017

Af Thomas Jansen

Anders Esholm Jensen, der har haft sin gang på Jetsmark IF og Jammerbugt FC’s græsbaner det meste af sit liv, er denne sæson trådt ind i en ny rolle som talentkoordinator.

Det er en rolle, hvor Anders’ erfaring og kendskab til klubben kan være med til at gøre en positiv forskel. Som talentkoordinator skal Anders primært beskæftige sig med årgangene fra U6 til U16 og skal blandt andet have ansvar for ansættelse af trænere, opstart og afvikling af teknisk træning samt afholdelse af trænermøder.

- Kort sagt skal jeg være med til at sikre, at vi i klubben følger vores grøn-blå tråd. Jeg skal være en støtte og sparringspartner til vores trænere i det daglige, og skal eksempelvis deltage i forældremøder m.v. Det er blot nogle af de opgaver jeg får, og heldigvis har jeg mange, som gerne vil hjælpe med at løse opgaverne sammen med mig, fortæller den nye talentkoordinator alt imens han overværer den første tekniske træning hos klubbens U8 drenge.

Anders har selv spillet børne- og ungdomsfodbold på de samme baner, hvor han nu skal sikre bedst mulige udviklingsforhold for de unge spillere. Det hele går dog ikke op i ungdom og udvikling. Anders holder nemlig også gang i den aktive karriere, som nu tilbringes på klubbens Grand Old Boys. Men det er kun når tiden, og ikke mindst benene, tillader det. Hovedfokus er i den grad på talentudviklingen, og sådan har det faktisk været de seneste mange år.

- Jeg har været træner i klubben siden 2008 og har blandt andet DBU’s B1 trænerkursus. Jeg har trænet klubbens årgang 2002 i perioden 2008 til 2013 og årgang 2004 fra 2013 til sommeren 2017. Det har været en stor fornøjelse og jeg har fået mange gode oplevelser sammen med spillerne og deres forældre, fortæller Anders, der også i en periode har fungeret som teknisk træner og talentkoordinator for U10-U13.

I perioden som ungdomstræner har Anders Esholm Jensen oplevet en fantastisk udvikling i klubben generelt og på ungdomsholdene i særdeleshed. En udvikling han nu vil gøre sit til fortsætter af samme opadgående kurve.

- Klubben har udviklet sig meget igennem de seneste 10 år. Vi har efterhånden fået etableret os som en klub med ungdomshold på øverste eller næst øverste niveau på drengesiden, og de seneste år har pigesiden også udviklet sig positivt med hold i mange årgange, fremhæver Anders og fortsætter;

- Vi har forsøgt, at lave god teknisk træning på alle niveauer og det har været med til at udvikle vores spillere meget. Jeg mener, at vi har et godt udviklingspotentiale – både på kort og lang sigt. Vi har nemlig en rigtig god base at bygge videre på, og med oprettelse af et sportsligt udvalg, synes jeg, vi står endnu stærkere på den front. Jeg har store forhåbninger om, at vi kan gøre det endnu bedre på den lange bane, men det tager tid og det vil komme i etaper, forklarer talentkoordinatoren, inden turen går videre til næste træning hos et af de øvrige ungdomshold.

På en af de nærliggende baner er det også blevet tid til træning for klubbens divisionshold og her er cheftræner, Bo Zinck, som også er en af de centrale drivkræfter bag klubbens sportslige udvikling, glad for samarbejdet med den nye talentkoordinator.

- Det var en af de første ting, jeg tog fat i, da jeg blev ansat og det har været vigtigt for os, at få denne talentkoordinator på plads. Derfor er det også en glæde, at et klubmenneske og en særdeles dygtig fodboldmand har sagt ja til denne opgave. Det kommer til at løfte vores klub og styrke vores position som den førende klub i Jammerbugt kommune, forklarer Bo Zinck og nævner nogle af de fordele, som klub, spillere og trænere for ud af at have en talentkoordinator i det daglige arbejde.

- Vi vil få gavn af det i form af koordinering. Trænerne vil få bedre sparring og der vil blive sat endnu flere ting i gang. Det giver også en anden synlighed i det daglige. Anders vil indgå i det øverste sportslige udvalg med Bøje, vores klubformand, og jeg selv. Dertil er også etableret et sportsligt udvalg for 11 mands og vi har også allerede ansat tekniske trænere. Så vi udvikler os skridt for skridt og der er i det hele taget mange positive ting i gang. Tilknytningen af en talentkoordinator er en vigtig en af dem, slutter Zinck, inden træningen igen kalder for ham, talentkoordinatoren og flere af klubbens mange ungdomshold.