Facebook

Ny talenttræner klar til Jammerbugt FC U19

Hummel_fodbold.jpg
16-01-2014

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC har sikret sig erfaren træner til at tage ansvaret for udviklingen af klubbens dygtige U19 talenter.

Det er 42-årige Tommy Pedersen, der kommer fra et trænerjob i Aalborg Freja, som fremover skal have ansvaret for Jammerbugt FC’s ældste talenter. De seneste fem år har Tommy Pedersen trænet Aalborg-klubbens herrer hold, hvoraf de sidste to af disse har været i spidsen for Aalborg Frejas førstehold i henholdsvis Jyllandsserien og Danmarksserien.

- Med sin erfaring fra et førstehold i en større Aalborg-klub, er Tommy den rette i forhold til den vigtige opgave der ligger i at udvikle vores U19 talenter det sidste skridt på vejen mod seniorfodbold. Jeg er derfor glad for, at det er lykkes at sikre os en meget kompetent træner i Tommy, fortæller Jammerbugt FC’s cheftræner og sportslige ansvarlige, Bo Zinck.

Tommy Pedersen deler Bo Zincks glæde og ser frem til en ny og spændende udfordring, som har givet den erfarne træner ny blod på tanden.

- Jeg havde egentlig bestemt mig for at holde en pause fra fodbolden, men da jeg fik muligheden for at få denne spændende opgave, var jeg ikke i tvivl om at det var det jeg skulle, forklarer Tommy Pedersen, der ser frem til opgaven der venter med Jammerbugt FC U19.

- At få muligheden for at udvikle de talentfulde unge mennesker frem mod tilværelsen som seniorspillere var hovedårsagen til jeg synes denne mulighed er så spændende. Jeg håber at kunne bidrage til at vi får spillet noget godt fodbold samt at vi videreudvikler de gode rammer for talentarbejdet, så det er sjovt at komme til træning og kamp i Jammerbugt FC, fremhæver den nye U19 træner, som får en nøglerolle i forhold til at sikre de unge talenter klædes bedst muligt på til en tilværelse som seniorspillere.

- At gå fra ungdom til senior fodbold er et af de vigtigste skridt man skal tage som fodboldspiller. Det er derfor en utrolig spændende opgave der venter, og med mine mange år som seniortræner, mener jeg at have den rette ballast og erfaring til at guide de unge talenter videre. Der er mange ting at lære og spillerne skal omstille sig på flere områder i denne proces. Det handler ikke kun om fysik, men eksempelvis også om at kunne tilpasse sig flere forskellige spilkoncepter, forklarer Tommy Pedersen om nogle af de fokuspunkter der venter i talenttræningen forude.

Tommy Pedersen indtræder som U19 træner ind i tæt samarbejde med klubbens øvrige talentansvarlige i form af U17 træner Martin Jensen og 2. holdstræner Henrik Steffensen samt trænerteamet omkring divisionsholdet.