Facebook

Op og ned for U19

U19Holdfoto-efteraar15.jpg
02-09-2015

Af Thomas Jansen

Det har været et travl uge for Jammerbugt FC U19. Først skulle Frederikshavn klares hjemme lørdag og mandag var det tid til den udsatte kamp mod Skive IK.

To kampe på tre dage er ikke hverdagskost, og trods de unge fodboldben, så spillede træt måske ind undervejs. I hvert fald startede det med en sikker sejr på hele 5-1 over Frederikshavn fI, mens det i den efterfølgende blev til et 2-0 nederlag hjemme til Skive IK.

De først gæster i Jammerbugten fik en varm velkomst mod et veloplagt og målrettet Jammerbugt FC mandskab.

- Alle 14 mand plus vi to trænere var enige om, at vi ville have en sejr mod Frederikshavn. Vi ville yde en indsats, der ikke kunne peges fingre af, og kunne vi leve op til det mål, var vi også enige om, at vi fik 3 point, forklarer U19 træner Kristian Vestergaard Nielsen, som kunne se sit hold bringe sig i front efter 20 minutter. Det var Magnus Dissing som sikkert headede et hjørnespark fra Christian Jørgensen i kassen og så kunne Frederikshavn keeperen hente den første af fem bolde ud af netmaskerne.

- Den scoring løsnede op for spillet, og pasningerne blev bedre og bedre, forklarede U19 træneren, som gik til pause med sine spillere foran 1-0. I 2. halvleg kom der for alvor gang i målene.

- I pausen snakkede om hvor vigtigt det var, at vi jagtede scoring nummer to så vi kunne få kampen lukket. Der gik tre minutter så lå bolden igen i Frederikshavns mål, fremhæver den forståeligt tilfredse træner.

Igen var det efter et hjørnespark og denne gang var det Thomas Gasberg som scorede på Christian Jørgensens oplæg. Herefter gik det stærkt og det hele gik pludselig op i højere enhed for de blåblusede. Peter Gade øger føringen til 3-1 efter godt opspil i venstre side, og kort efter slår Christian Jørgensen igen et godt indlæg ind i feltet, og her dukker Kasper Skov op og scorer sikkert med hovedet. Endelig var det Ehab  El-Sayed som sluttede målscoringen, og det igen efter et godt opspil.

- Med lidt mere ro og is i maven havde vi scoret flere mål, og undgået af Frederikshavn fik reduceret til 5-1 kort før tid, men det ændrer ikke ved, at der var tale om en pragt indsats af alle mand, understreger Kristian Vestergaard Nielsen, som kom ned på jorden igen kort tid efter den flotte sejr.

Den udsatte kamp mod Skive blev nemlig afviklet mandag, og her gik det ikke på samme måde Jammerbugt FC’s vej.

- Desværre starter vi skidt og virker ikke klar. Allerede efter otte minutter står der en Skive spiller total fri og header via den ene opstander bolden i mål. Efter 20 minutters spil begynder vi at få fat, og har en stor chance ved Magnus Dissing på hovedstød. En chance som desværre bliver parreret, genopfrisker U19 træneren, som var bagud 0-1 ved pausen.

- Vi var nødt til at skulle frem over stepperne i 2. halvleg, og det kom vi. Trods 2-3 store chancer formår vi desværre bare ikke at sparke bolden i nettet, og Skive lukker og slukker kampen kort før tid med endnu et mål, fortæller Kristian Vestergaard Nielsen.

Dermed endte kampen med resultatet 0-2 til gæsterne.

- Indsatsen de sidste 70 minutter var ok. Spillet ude på banen var til dels ok, vi mangler dog skarphed på den sidste 1/3 af banen. Vi formår ikke på dagen, at få scoret på vores chancer, lyder det ærgerligt fra Jammerbugt lejren.

Der kommer en ny mulighed for at få hul på bylden søndag d. 6. september kl. 13.00 uge mod det absolutte tophold AaB

U17 spiller hjemme mod Skibsby-Højene IF torsdag d. 3. september kl. 19.00