Facebook

Optakt: Blokhus FC - Svendborg

Jetsmark Stadion.jpg
21-05-2010

(Foto: Jetsmark Stadion er blevet grøn - Mod Svendborg testes den første gang i 2010)

 

Af Torben Pedersen

Vanding og regn fra oven har hjulpet gevaldigt på baneanlægget i Jetsmark, der på det seneste har været tørkeramt. Og det gode vejr de seneste dage har betydet at tingene nu blomstere. Banen vil stå sin test i morgen eftermiddag, hvor man får et svar på hvor holdbart græsset er.

Ikke siden efteråret har banen været i brug, og den hårde lange vinter har sat sine præg på underlaget, der med garanti ikke vil behage alle. Men løsningen er heller ikke at spille alle kampene i foråret under de noget ydmyge forhold på Bane 2, selvom pointhøsten og stemningen har været okay. Og Blokhus FC har dette forår med garanti oplevet dårligere baner end netop vores egen. 

Blokhus FC skal på jagt efter 3 point, i en meget tæt topstrid. FC Hjørring kan denne weekend med en sejr, sikre sig oprykning, hvilket betyder at Blokhus FC´s kamp i netop Hjørring onsdag aften, ikke har den store betydning for topholdet, hvis de besejre Tjørring IF.

Men først og fremmest skal fokus ligge på egne kræfter og evner, og ikke modstanderne, og ikke mindst morgendagens på ingen måder nemme kamp. FC Svendborg har flere strenge at spille på, også selvom en af holdets profiler Mark Kammergaard er ude med karantæne.

Blokhus FC er heller ikke helt uden folk. Blandt andet er målmand Brian Ulstrup ude med en skade, der kan vise sig langt værer på sigt. En hofteskade holder ham ude af kampen mod Svendborg, og sandsynligvis også mod FC Hjørring onsdag. Reserve-keeper René Bech får dermed sin chance nummer to dette forår, da han også afløste Brian Ulstrup og fik debut mod Tjørring, pga. en forstrækning til Ulstrup.

Men det bliver også René Bechs første kamp i Blokhus FC som førstekeeper på netop stadion, da hans debut mod Tjørring blev afviklet på Bane 2, og det vil den unge keeper sikkert med glæde se frem imod. Han spillede forøvrigt en rigtig god kamp i ugens løb, da han på et udvalgt hold af spillere i Jammerbugt Kommune, spillede mod AaB Superligahold. Flere gode indgreb og redninger blev det til - Ikke mindst én mod én-situationer mod Jeppe Curth. AaB vandt dog kampen 5-0.

Men imorgen står der 2. division Vest i programmet, nemlig Blokhus FC - FC Svendborg.

Vel mødt til spænding, stemning og godt fodboldvejr - Kampstart er kl.15.00 på Jetsmark Stadion.