Facebook

Overby øjner lys forude

Christian_Overby_-_Foraar_2012.jpg
21-02-2012

Af Thomas Jansen

Kun ganske få minutter i kamp er det blevet til for Blokhus FC’s Christian Overby det seneste år, men nu lysner det langt om længe for venstrekantsspilleren.

Sidst Christian Overby var i kamp, var som indskifter i returopgøret af play-off kampene om oprykning til 1. division tilbage i juni sidste år. Inden denne kamp, der som bekendt var mod Nordvest FC, havde Overby heller ikke spillet meget. Faktisk har først sygdom og efterfølgende skader holdt den ellers så energiske Blokhus FC spiller ude i stort set hele 2011.

- Jeg har gennem det sidste år døjet med flere forskellige ting. Dagen før første turneringskamp i foråret sidste år var jeg så uheldig at blive konstateret syg af meningitis. Dette brugte jeg så det meste af forårssæsonen på, og fik kun enkelte minutter som indskifter i et par kampe sidst på sæsonen, fortæller Christian Overby om sit forsømte forår.

Forud for dette forår havde Christian ellers været blandt profilerne på et godt spillende Blokhus FC hold, og efter perioden med meningitis var han derfor indstillet på at komme tilbage til topformen, men sådan skulle det desværre ikke gå i første omgang.

Dejligt med den lange forberedelsesperiode

- Sæsonen sluttede og sommerferien begyndte, men formen var væk, så jeg skulle i form inden vores første sæson i 1. division. Derfor begyndte jeg at løbe, men desværre fik jeg lagt for hårdt ud med konditionstræningen og det resulterede i overbelastninger i begge mine achillessener, hvilket har holdt mig ude hele efteråret i 1 division, forklarer Christian Overby, som nu igen er opsat på at blive klar til comeback, men denne gang i rette tempo og derfor glæder Blokhus FC’s nr. 15 sig, formentlig som én af de få, over den lange opstart dette forår byder på.

- Sygdom og skader skulle gerne være et overstået kapitel, og jeg træner nu med i godt en time og har spillet lidt i vores træningskampe, så det går den rigtige vej. Dog er der stadigvæk langt til kampformen. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle sige det, men jeg er glad for at opstarten i år er på tre måneder, fordi så kan jeg forhåbentligt nå at blive en del af truppen til forårssæsonen.    

Selvom der fortsat er lang tid til første turneringskamp d. 5. april, så har det allerede været en lang vej tilbage for Christian Overby. En vej der er gået omkring alt fra fysioterapeuter til akupunktur og forskellige former for alternativ behandling. Vigtigst af alt, så har den lange vej tilbage givet kroppen ro og tid til at hele, og nu er Blokhus FC spilleren på vej tilbage i form og ser derfor fremad med fokus på opgaverne forude.

- For mig er den lange forårsopstart som sagt en kæmpe fordel. Det giver mig mulighed for at komme i form og op i niveau, hvilket jeg allerede er godt i gang med nu. Derfor drejer det sig for mig om at holde mig skadesfri og ikke få nogle af de berømte følgeskader, der kan opstå efter så lang en skadesperiode, som jeg har været igennem det sidste års tid.

Vil tilbage i start 11’eren

- Mit personlige mål med forårssæsonen er at jeg bliver 100 % klar uden skavanker. Der vil altid komme slag osv., men jeg skal undgå at blive skadet igen, så jeg kan få noget stabilitet og kontinuerlig træning. Det største mål, jeg har, er at komme op i så højt et niveau, at jeg kan tilkæmpe mig en plads i start 11’eren. Vi har dog mange gode spillere i truppen, så det kræver hårdt arbejde at komme dertil. Heldigvis for mig er der stadigvæk halvanden måned til at komme helt op i gear igen, lyder det fra venstrekantspilleren, som også har fuldt fokus på klubbens fælles mål for det kommende forår.
  
- Jeg forventer helt klart, at der bliver kæmpet hårdt fra alle, for at opnå vores fælles mål om endnu en sæson i 1. division.

Christian Overby fortsætter vejen tilbage mod topformen med næste testkamp tirsdag d. 28. februar, hvor det hjemme gælder Løgstør.