Facebook

Point i Middelfart efter endnu en dramatisk afslutning

30709969_999880153499852_6973751734388654080_n.jpg
10-05-2018

Af Thomas Jansen

Maj måned byder på et tæt pakket program for Jammerbugt FC, men det er altså ikke tilladt at slække lidt på gaspedalen i denne tætte 2. division. Her spilles til sidste fløjt.

Kr. Himmelfartsdag i Middelfart var ingen undtagelse. Her fik vi nemlig en af de dramatiske afslutninger, som man vel aldrig helt vender sig til, selvom der efterhånden har været en del af dem dette forår.

I kampens indledning var det mere roligt. Her bølgede spillet lidt frem og tilbage, uden det blev til nævneværdige åbne chancer. Det virkede som om holdende lige så hinanden lidt an.

Men som minutter gik, arbejdede Jammerbugt FC sig mere  og mere ind i kampen og omkring den halve time sad Jammerbugt FC, der på dagen bl.a. manglede Morten U. Thomsen, Viktor Ahlmann og Sead Gavranovic i offensiven, mest på bolden. Men var og blev jævnbyrdigt mellem de to divisionshold på græstæppet i Middelfart.

Fem minutter før pausen kom første halvlegs største mulighed. Der havde nu heller ikke været mange, men så var denne til gengæld også stor. Det var Kasper Skov, som af Michael Stokbro blev spillet fri foran mål. Et tidligt og fladt indlæg bag om forsvaret fandt Kasper Skov, der kom først på bolden i mellemrummet mellem målmand for forsvarskæden. Desværre for angriberen og holdkammeraterne sendte han bolden på overliggeren, blot et par meter fra mål.

Kort efter pausen fik Jammerbugt FC endnu en stor chance. Zinck havde benyttet pausen til at lave lidt om. Ind kom Mads Larsen på venstre back. Det skubbende Ruben Winther ind centralt i forsvarskæden og derfra Lasse Steffensen op på toppen, mens Kasper Skov blev skiftet ud. Netop denne nye konstelation var ved at give tidlig pote, da Mads Larsen susede til baglinjen efter en veltempereret bold i dybden fra Søren V. Pedersen. Fra baglinjen sendte Mads Larsen bolden i fødderne på en Lasse Steffensen i fuld fart, og fra kanten af feltet firsttimede han bolden mod mål. Kun en pragtredning af den fynske keeper gjorde at det fortsat stod 0-0.

Jammerbugt FC skabte flere chancer og havde træværket i aktion igen, men ind kom bolden ikke. Middelfart sadte sig så på bolden i perioder af kampens afslutning, mens Jammerbugt truede på hurtige omstillinger ført an af indskiftede og lynhurtige Tommi Fabricius, der i en af situationerne løb fra Middelfart defensiven. Fra eget felt fløj han forbi flere Midddelfart spillere og kom fri mod mål, men desværre manglede den sidste finish, da Fabricius nåede feltet.

Det var kort før tid, og som så mange gange før i denne sæson endte det i en dramatisk afslutning på kampen. Kort efter friløberen spillede Middelfart en bold i dybden. Den blev snittet videre og opfanget af en Middelfart mand, som afdriblede Thomas Nielsen på vej ud af sit mål. 1-0 værterne, hvilket næsten ikke var til at bære alt i mens flashback til de brændte chancer spurtede gennem tankerne.

Jammerbugt FC spillerne holdte dog fokus, og som så mange gange før dette forår, holdte de hovedet højt. Selvom stadioniuret kun tillod et minut til at gøre comeback, så var det lige nøjagtigt det, Jammerbugt mandskabet gjorde.

Mens de sidste sekunder forsvandt på stopuret, blev der døbt straffespark til Jammerbugt FC. I situation som ville give de fleste gummiben, men ikke kaptajn Christian. Rye stod roligt med hænderne i siden, lavede et lille knæk med nakken og løb så til bolden. Iskoldt blev målmand sendt til den ene side og bold til den anden. 1-1 og så kom der alligevel et point i hus. I størstedelen af kampen havde man set de tre på vej, men pludselig var man tvunget til at være lettet over det ene.

- Jeg er glad for pointet, og så alligevel ikke. Det er en underlig fornemmelse, lød det med et dybt suk fra cheftræner, Bo Zinck, efter kampen. Han havde gerne set yderligere to point ombord på bussen hjem - og det kan man vel ikke fortænke ham i.

- Vi har chancerne til at komme foran og til at vinde kampen, så på den baggrund synes jeg vi har fortjent mere. Også taget i betragtning, at de er hjemmehold, men det er os som skaber mest.  I så tætte kampe ville jeg gerne have haft et mere retvisende resultat. På den anden side, så kommer vi altså bagud få minutter før tid. Men vi kommer alligevel tilbage og får udlignet. Det er positivt, sagde Bo Zinck, inden blikket hurtigt blev rettet mod næste kamp, der ikke er mange dage væk.

- Nu skal vi ud og slå Næstved på hjemmebane for at hænge på. Det bliver virkelig svært, men samtidig super fedt. Vi skal restituere hurtigst muligt og så er vi klar på søndag igen.

Jammerbugt FC møde Næstved Boldklub hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena søndag d. 13. maj kl. 15.00.

Middelfart - Jammerbugt FC: 1-1 (0-0)
89' 1-0 Casper Johansen, Middelfart
90' 1-1 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffe)

Jammerbugt FC: Thomas Nielsen - Michael Stokbro (Søren Astrup), Søren V. Pedersen, Lasse Steffensen (Tommi Fabricius), Ruben Winther - Michael Byskov, Zander Hyltoft, Anders R. Jensen, Christian Rye - Nicklas Sørensen, Kasper Skov (Mads Larsen)