Facebook

Point trods undertal mod FC Sydvest

aaa.jpg
13-08-2017

Af Thomas Jansen

Med en mand i undertal arbejdede Jammerbugt FC lørdag eftermiddag det ene point hjem efter 1-1 hjemme mod FC Sydvest.

Kampen blev spillet på en rengvåd Sparekassen Vendsyssel Arena, hvor Jammerbugt FC kom bedst fra land. Hjemmeholdet leverede en frisk start og fik etableret et fint pres på gæsterne fra det sønderjyske i kampens indledning.

Overtaget udmøntede sig ikke i de store åbne chancer og midtvejs gennem de første 45 minutter arbejdede gæsterne sig lidt længere frem på banen, i takt med kampens tempo dalede stille og roligt.

Jammerbugt FC fortsatte dog med at skabe mest og omkring den halve time var det tæt på, da Viktor Ahlmann kom en anelse for tidligt til forreste stolpe på et indlæg fra Nicklas Sørensen, og bolden derfor kom en halv meter bag angriberen.

Tre minutter før pausefløjtet var timingen til gengæld perfekt – ikke mindst for et føringsmål. Et frispark blev sendt i feltet, hvor Søren V. Pedersen, mellem venner og fjender piller bolden ned og sender en tåhyler fladt gennem det våde græs og over i det fjerneste hjørne. 1-0 kort før pause og Jammerbugt FC var fortjent ovenpå.

Nu handlede det om at komme ud til 2. halvleg og få lukket opgøret, men kort efter pausen ændrede kampen karakter, da Viktor Ahlmann blev præsenteret for sit andet gule kort i kampen og dermed rødt.

Efter udvisningen åbnede kampen op og der blev skabt chancer i begge ender, og trods det at Jammerbugt FC nu var reduceret til ti mand, så havde hjemmeholdet chancerne til at gøre det til 2-0.

Ikke mindst da Nicklas Sørensen, efter en god et-to-kombination med indskiftede Kasper Skov, kom alene med Sydvest keeperen. Desværre fik Jammerbugt spilleren ikke placeret sidt skud yderligt nok og forsøget blev reddet.

Jammerbugt FC kæmpede videre og trods undertallet gav de blåblusede aldrig op. Alligevel blev det som minutterne gik, og kræfterne blev brugt, svære og svære at holde gæster fra chancer, og med tyve minutter igen blev det 1-1. Et hjørnespark endte med noget tilfældigt ping pong i det lille felt, hvor en lang tå fik skubbet bolden over målstregen.

Det udlignende mål slog nu heller ikke Jammerbugt FC ud og faktisk skulle kampen hen til sidste minut og de tilhørende fire minutters overtid før Jammerbugt FC blev tvunget tilbage for at forsvare det ene point, fremfor at jagte de ekstra to. Førstnævnte lykkedes og selvom kampens første halvdel havde lovet mere for Jammerbugt FC, så gjorde kampens forløb i anden halvleg, at der var grund til at være tilfreds med udfaldet, også selvom skuffelsen over de to tabte point fyldte mere end glæden over det ene vundet, umiddelbart efter slutfløjtet. Et meget velfortjent point var blevet arbejdet hjem.

Nu handler det om at få ladet batterierne op, så de er fuldt opladet til en tur til Odder i næste spillerunde, hvor nye tre point er på spil.

-  Det er en lidt todelt følelse, vi står tilbage med. Vi fører ved pausen og er ok tilfreds med indsatsen. Vi kan se nogle muligheder i anden halvleg, men kommer slapt fra start og får udvisningen. Det sætter os selvfølgelig under pres, men jeg synes vi får vist, at vi er et hold, som vil løbe, fighte og arbejde hårdt, fortæller Bo Zinck umiddelbart efter slutfløjtet, og fortsætter;

- De scorer et tilfældigt mål efter et hjørne og der før har vi faktisk chancerne til at score, og det skal vi gøre. Jeg er både helt vildt stolt over drengene og samtidig helt vildt skuffet over at vi ikke får gjort det til 2-0. Men vi skal være tilfredse, når man får 1-1 og er i undertal i så lang tid, som vi er i dag.

Jammerbugt FC – FC Sydvest: 1-1 (1-0)
42’ 1-0 Søren V. Pedersen, Jammerbugt FC
52’ Rødt kort Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC
69’ 1-1 Rene Hansen, FC Sydvest

JFC: Thomas Nielsen – Søren Astrup, Søren V. Pedersen, Ruben Winther, Mads Larsen – Nicklas Sørensen (Victor Rafael), Christian Rye, Zander Hyltoft, Michael Byskov (Lasse Steffensen) – Christopher Denius (Kasper Skov), Viktor Ahlmann.