Facebook

Pointdeling i forårspremieren

JFC_BRA.JPG
30-03-2014

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC tog lørdag eftermiddag hul på fodboldforåret, da det hjemme blev til 1-1 efter en tæt affære mod Brabrand.

Der var mødt knapt 300 tilskuere frem på Sparekassen Vendsyssel Arena, hvor forårssolen sørgede for det helt rette udgangspunkt for årets første divisionskamp, men også for en smuk ramme om den begivenhed hele stadion samledes om i fællesskab inden første fløjt. Her blev der holdt et minuts stilhed til minde om Jetsmark IF U14 spilleren, Patrick Møller Christoffersen, som på tragisk vis gik bort tidligere på året. Et meget bevægende øjeblik, som blev fulgt op af at Jammerbugt spillerne bar sørgebind uden på de blå trøjer under dagens kamp

Og dagens kamp, hvor Jammerbugt FC i forårspremieren tog i mod Brabrand, blev ganske som forventet. Det blev nemlig en tæt fight med masser af dueller og styrkeprøver undervejs.

To point skilte de to hold inden forårspremieren i 2. division vest, og fra start var det tydeligt, at der også denne gang var en jævnbyrdig dyst i vente, som det har været for vane de sidste mange gange de to hold har krydset klinger.

Mens duellerne var mange, var chancerne til gengæld få. Den første store af slagsen tilfaldt gæster efter tyve minutters spil, hvor der efter et indlæg tæt under mål, vel nok burde have stået 0-1 på måltavlen. Minuttet efter kunne det i så fald meget vel være blevet 1-1, men Jammerbugt FC’s Nicholaj Thomsen fik ikke ramt rigtigt på et ellers fint oplæg fra angrebsmakkeren Sonny Jakobsen. Men da disse, samt også de efterfølgende, chancer ikke fandt vej til nettet forblev det målløst frem til pausen.

Det skulle dog blive 1-1 i sidste ende alligevel. Jammerbugt FC fik bedre fat efter pausen og gav sig fuldt ud i duellerne. Alligevel var det gæsterne som kort før tid bragte sig på 1-0 på et langskud, og en kamp der fra første fløjt lignede en uafgjort, så nu pludselig ud til at være tabt for Jammerbugt FC. Hjemmeholdet ville det dog anderledes, og med kun et minut tilbage på stadionuret, var det fødselaren Thomas Quorning, som fejrede de 30 år med en hovedstødsudligning til fortjent 1-1.

Dermed endte kampen med at være lige nøjagtig det den lignede – nemlig uafgjort. Et fair og efter omstændighederne også tilfredsstillende resultat.

- Som kampen udvikler sig, er Brabrand bedre end os. I hvert fald i første halvleg. Anden halvleg er bedre, hvor vi kommer ind med en meget meget bedre indstilling, og giver alt hvad vi har i os. Spillemæssigt rammer vi ikke vores niveau, men vi kæmper og det er positivt, at vi tager point med fra kampen på en for os mindre god dag, evaluerede Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck efter kampen.

Med 1-1 resultat er Jammerbugt FC dermed allerede på pointtavlen i foråret og avancerer tilmed en plads op i tabellen, hvor det indtil næste runde nu hedder en fjerdeplads.

Denne placering skal forsvares næste weekend, når der på udebane venter et topopgør mod rækkens nummer to Rishøj lørdag d. 5. april kl. 15.00.

Jammerbugt FC - Brabrand: 1-1 (0-0)
85' 0-1 Anders Holvad, Brabrand
89' 1-1 Thomas Quorning, Jammerbugt FC

Tilskuertal: 394Inden kick off varmede tidligere landsholdsspiller og Superligatræner Erik Rasmussen sponsorerne op til forårets første kamp.


Et bevægende øjeblik. Hele stadion samledes om et minuts stilhed til minde om Patrick Møller Christoffersen.