Facebook

Pokal-exit med æren i behold

1a2aff09b05e228f1ce4194b96700eb0.jpg
13-08-2015

Pokaloverraskelsen udeblev på Sparekassen Vendsyssel Arena onsdag aften, hvor Jammerbugt FC tabte 3-1 til 1. Divisionsmandskabet Vendsyssel FF.

Det kunne måske være endt anderledes hvis heldet, eller skarpheden foran mål, havde været mere på de blåblusedes side. Trods det at Vendsyssel FF ankom med en stor favoritværdighed om bord, så var Jammerbugt FC nemlig tæt på at komme foran flere gange i kampens første 45 minutter.

Den første halve time forløb som en chancefattig affære, hvor begge hold forsøgte sig, men uden det blev til de store åbne chancer. Men som stadionuret netop havde passeret 30 minutter var det nær blevet 1-0 til dagens underdogs. Her var Christoffer Hansen således ved at slide sig igennem og prikke bolden i mål, men det blev ved lige ved og næste. Chancen markerede imidlertid starten på en periode med overtag til hjemmeholdet, og Jammerbugt FC havde de næste fem minutter, ved flere lejligheder chancen for at bringe sig i førersædet.

Der gik et sus igennem stadion, da et Jammerbugt FC forsøg tog overliggeren og øjeblikke senere var Christoffer Hansen ligeved at få drejet en nedfaldsbold i nettet, men ude af balance sendte den store angriber bolden over mål. Jammerbugt FC manglede lige de sidste afgørende marginaler for at få bolden over stregen, og så sker det der nogle gange sker. Når man ikke selv griber chancen, så gør andre det. Og det gjorde Vendsyssel FF. Kort efter Jammerbugt FC havde været lige ved og næsten, viste gæsterne hvordan det skulle gøres. 1. Divisionsmandskabet viste sig mere effektive og på et hovedstød bragte de sig foran 1-0.

Kort efter var Emil Haucke tæt på at udnytte en fejl i Vendsyssel defensiven, men Jammerbugt spillerens flade hug blev reddet af Jesper Christiansen i Vendsyssel målet. Dermed stod det 1-0 til gæster ved pausen, efter en 1. halvleg, hvor Jammerbugt FC havde bidt godt fra sig mod lokalrivalerne højere oppe i fodboldhierarkiet.

Jammerbugt FC fortsatte 2. halvleg med at kæmpe videre for sin chance og Jan Rasmussen, der havde mange gode aktioner op og ned af højrekanten, brød fem minutter efter pausen igennem den ellers solide Vendsyssel defensiv, men på ny manglede den sidste afgørende aktion inden bolden ramte netmaskerne.

Vendsyssel FF havde ikke i sinde at lukke Jammerbugt FC tilbage i kampen, og fem minutter senere sendte de et varsel af sted i form af et brag af et langskud, men Mikkel Møller sørgede med en flot redning for at den blå bølge fortsatte pustede de hvidklædte gæster i nakken. Det varede dog ikke længe før det alligevel stod 2-0. Vendsyssel FF slap igennem i venstre side og en flad bold indover blev mødt ved bageste stolpe af en tidligere Jammerbugt spiller. Nicklas Sørensen gjorde således det onde ved sin tidligere klub, da den unge spiller umarkeret og ubesværet prikkede bold i mål.

Med den udbyggede føring virkede det næsten umuligt at svare igen, men Jammerbugt FC gav aldrig op. Heller ikke da det senere blev til 3-0 direkte på frispark. Der fortsatte med at være liv i den blå bølge som nægtede at lægge sig ned, og med 20 minutter igen kom der en lille belønning for anstrengelserne.

Michael Nielsen, der spillede sin blot anden kamp for Jammerbugt FC efter skiftet fra netop Vendsyssel FF, pyntede på resultatet med en flot scoring til 1-3. Efter et par gode træk på kanten af feltet, sendte den nye nr. 10 med største selvfølgelighed bolden roligt og fladt ind i det ene målhjørne med en følt inderside. 

På det tidspunkt var løbet imidlertid kørt og målet blev således kun et velfortjent klap på skulderen for Jammerbugt FC, som havde spillet sin chance og kæmpet flot, men måtte sande at det højere rangerede hold, Vendsyssel FF,  var mere effektive og kyniske. Dermed sikrede Vendsyssel FF sig derfor billetten videre til 2. runde af DBU Pokalen.

Pokaloverrasksen udeblev, men Jammerbugt FC forlod turneringen med æren i behold og kan med oprejst pande rejse til Kolding i weekenden, hvor det igen gælder ligesindede i 2. Division.

Jammerbugt FC – Vendsyssel FF: 1-3 (0-1)
37’ 0-1 Ruben Winther, Vendsyssel FF
58’ 0-2 Nicklas Sørensen, Vendsyssel FF
64’ 0-3 Chris Sørensen, Vendsyssel FF
71’ 1-3 Michael Nielsen, Jammerbugt FC