Facebook

Pokalbrag med Superliga udfordring

PokalenSoenderjyskE.jpg
24-10-2017

Af Thomas Jansen

Det bliver en på alle måder spændende pokaludfordring Jammerbugt FC’s divisionsmandskab står overfor onsdag eftermiddag på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Her kommer nemlig Superligaens SøndejyskE på besøg i Jammerbugten. En særdeles svær og på papiret nærmest uoverkommelig modstander. Virkeligheden er heldigvis knapt så forudsigelige ind i mellem, og det især når det gælder pokalbold. Her kan alt ske, det findes der utallige eksempler på, og onsdag er det Jammerbugt FC spillernes mission at tilføje endnu et.

SønderjyskE har de seneste sæsoner været et af Superligaens helt store positive indslag med præstationer, der i teorien overgår deres, i Superliga regi, forholdsvis beskedne sportslige budget. Her har fællesskab, vilje og hårdt arbejde overtrumfet kroner og ører. Præstationer og værdigrundlag der, i 2. divisions målestok, kan sammenlignes med vores egne, hvis vi for en stund lægger den nordjyske beskedenhed fra os.

I denne sæson har de sønderjyske superligatropper dog haft det svært med at få skrabet point hjem til Sønderjylland og må efter 13 runder tage sig til takke med 11 point og en placering som nummer 12. Sæsonen er dog lang og går det, som det plejer, så skal den sympatiske klub nok få indhentet det tabte.

Men onsdag er der helt andre ting på spil. Her handler det om pokalbold, dagsform og måske endda en lille smule held og tilfældigheder. I Jammerbugt FC lejren er der også mulighed for at lade 2. division hvile for en dag. I weekenden blev oprykningsspillet sikret og det giver et helt andet udgangspunkt i forhold til, hvordan cheftræner Bo Zinck kan tillade sig at angribe pokalopgøret – og angribe, det har han tænkt sig, trods en klar rolle som underdog.

- Først og fremmest så glæder vi os. Det er en stor oplevelse for alle. Men når vi går på banen, så handler det selvfølgelig ikke om det. Så handler det om at være klar og levere en koncentreret arbejdsindsats, og vi har tænkt os at komme med fuld power. Med weekendens resultat kan vi bedre prioritere denne pokalkamp, idet vi ikke skal bekymre os på samme måde om kvalifikation til oprykningsspillet. Det betyder ikke, at vi nedprioriterer de sidste kampe. Vi vil altid vinde, men vi har råd til at investere mere onsdag, fortæller Bo Zinck forud for opgøret, som han naturligvis ser som en kæmpe sportslig udfordring.

- Vi skal testes mod højeste niveau i Danmark og det er altid spændende. Jeg synes, SønderjyskE er et rigtig godt hold, som har mange strenge at spille på. Det er et både dygtigt og fleksibelt mandskab, og det overrasker mig, at de på nuværende tidspunkt ikke har hentet flere point i Superligaen, forklarer cheftræneren og fortsætter;

- Det bliver en virkelig svær opgave for os. Men det er pokalbold, så alt kan ske, og de få procent, der er for en overraskelse, dem går vi benhårdt efter. Vi har intet at tabe og alt er muligt i fodbold. Derudover skal vi også tage med os ind til opgøret, at vi altså er stærke på hjemmebane. Det er ikke tit, vi taber på Sparekassen Vendsyssel Arena og det skal vi forsøge at fastholde – også selvom modstanderen hedder SønderjyskE, understreger Zinck.

Netop i hjemmebanefordelen ligger nogle af de få procenter, der taler i divisionsmandskabets favør, men der er altså også at byde ind med forsikrer Bo Zinck.

- Vi har bestemt også noget at byde ind med og det vil vi gøre. Men vi er også klar over, at alt skal gå op i en højere enhed, hvis vi skal lykkes med en pokaloverraskelse. Vi skal dog først og fremmest tro på det og så skal vi arbejde benhårdt. Gør vi det, er der også større chance for, at vi får det afgørende held med på vores side. Vi kommer med andre ord med så meget power som overhovedet muligt, og så må vi se, hvor langt det rækker på dagen. Uanset hvad, så er det en kamp vi glæder os meget til. Vi ser frem til en god dag og til en udfordring, der uanset resultat vil gøre os meget klogere på os selv og vores niveau, slutter Jammerbugt FC cheftræneren, inden de sidste forberedelser gøres for at være klar til mødet med Superliga mandskabet fra SønderjyskE.

Der er kick off på Sparekassen Vendsyssel Arena mellem Jammerbugt FC og SønderjyskE onsdag d. 25. oktober kl. 15.00.

Vi håber, trods det tidligere spilletidspunkt, på stor opbakning fra lægterne, så vi kan sætte alle sejl ind i jagten på marginalerne, der kan bidrage til at den blå bølge fra Jammerbugten kan skabe en af de store pokaloverraskelser.

Vi ses på stadion, hvor der på vanlig vis er gratis entre takket være vores kampsponsor, som denne gang er Sparekassen Vendsyssel.

Skulle du være forhindret i at nå kampen live på stadion, er der via DBU’s hjemmeside for pokalturneringen mulighed for at følge kampen online. Det kan du gøre her: http://pokaltv.dbu.dk/jammerbugt-fc-sonderjyske