Facebook

Pokaloverraskelsen jagtes i Sønderjylland

Rye_i_aktion.jpg
28-11-2017

Af Thomas Jansen

Det er nu mere end tre uger siden, at 2. divisionsturneringen blev lukket ned for i år med kampen hjemme mod IF Lyseng.

Nu fløjtes der op igen, men denne gang til pokalbold. Forude, godt 250 km syd på, venter nemlig SønderjyskE, som til dagligt slår sine folder i Superligaen på Sydbank Park i Haderslev. Mens Jammerbugt FC har måtte holde formen ved lige gennem en masse træningspas, så har Sønderjyske, der indtager en niende plads i landets bedste række, masser af friske kampe i benene – og endda tre sejre fra de seneste tre opgør. Så formen virker til at ligge nær toppen af kurven lige nu hos tirsdagens modstander.

I det hele taget kan der ikke være meget tvivl om, at der venter Jammerbugt FC en af de større opgaver tirsdag aften i pokalturneringen. Grundet baneforhold kan hjemmebanefordelen heller ikke længere trække i Jammerbugt FC’s retning, som dog for nylig har testet kampformen af i en arrangeret træningskamp mod Thisted FC.

Tirsdag byder dog på alt andet end en træningskamp. Sidst SønderjyskE havde gæster på besøg på Sydbank Park, blev de sendt hjem med et nederlag på hele 3-0, og det var vel at mærke hovedstadsklubben FC København.

Heldigvis er det hverken frygt eller manglende tro på en kraftpræstation, der præger Jammerbugt FC lejren. Nej, det er derimod en forventningens glæde og en stærk tro på, at alt kan lade sig gøre, så længe sammenholdet og det hårde arbejde sættes i front, og det gør det uden tøven. Det er nærmest en ren refleks på det unge divisionshold, hvor anfører Christian Rye og holdkammerater ser meget frem til en prøvelse lidt udover det sædvanlige i forhold til dagligdagen i 2. division.

- Der er ingen tvivl om, at vi har savnet at spille kampe i weekenderne, og vi glæder os derfor til at spille en betydelig kamp igen. Forberedelserne har været fine, da vi de første par uger efter sidste turneringskamp trappede lidt ned på træningerne og fik en kærkommen pause til at få samlet energi til den sidste kamp. Den sidste uges tid har vi for alvor rettet fokus på pokalkampen, så vi er helt klar til at presse det sidste energi ud, inden vi kan tage en velfortjent ferie, forklarer Christian Rye, der virker særdeles klar efter at have haft fuldt fokus på pokalkampen mod SønderjyskE den seneste tid.

- Jeg forventer, at Sønderjyske vil forsøge at bringe noget tempo og fysik ind i kampen og forsøge at bygge videre på deres fornemme form. Sønderjyske har de seneste tre kampe en målscorer på 8-0 mod Randers, FCK og OB, så det bliver uden tvivl et Sønderjyske hold, der kommer med stor selvtillid. Vi kommer også med selvtillid fra vores fremragende efterårssæsonen, så vi kommer bestemt ikke til at lægge os fladt ned på forhånd, forsikrer Christian Rye.

Og det ville da også være første gang i år, hvis det var tilfældet. Det velspillende og hårdtarbejdende Jammerbugt FC mandskab har vist tænder, hver eneste gang, der er blevet fløjtet op, og selvom det ser svært ud er troen på egne evner og på en sejr intakt – dog med sund og velfortjent respekt for tirsdagens pokalmodstander.

- Jeg forventer, at vi kommer til at have bolden i kortere perioder, end vi er vant til. Så det bliver meget afgørende, at vi virkelig er omhyggelige i de situationer, hvor vi skal skabe vores chancer. SønderjyskE er måske Danmarks bedste omstillingshold, så vi må på ingen måde give nogle store omstillingsmuligheder væk. Til gengæld er jeg sikker på, at vi nok skal få skabt nogle chancer, og så er det selvfølgelig bare med at gribe dem. Der er ingen tvivl om, at SønderjyskE er store favoritter, men jeg mener bestemt ikke, at vi er uden chancer, vurderer Jammerbugt FC anfører, Christian Rye, inden han stiger ombord på bussen mod årets sidste fodboldmæssige udfordring – og hvilken en!

Det bliver et vaskeægte pokalbrag og vigtigt er det derfor også, at spillerbussen kan køre konvoj med fanbussen hele vejen til Sydbank Park, hvor slaget skal slås og hvor der bliver brug for opbakning, hvis pokaloverraskelsen skal i hus.

Der er kick off mellem SønderjyskE og Jammerbugt FC kl. 19.00, tirsdag d. 28. november.