Facebook

Velfortjent point i Aarhus

ba8120abb04042ca691a72474288ec5f.jpg
03-11-2012

Af Thomas Jansen

Blokhus FC kæmpede sig lørdag eftermiddag til et flot og velfortjent point i den svære udekamp mod Aarhus Fremad.

 

Aarhus Fremad - Blokhus FC: 0-0 (0-0)

Blokhus FC holdopstilling:

Simon Enevoldsen - Jonas Westmark, Emil Haucke, Casper Nordstrøm, Marc Pedersen - Kasper Knudsen, Daniel Moth, Sune Gundersen, Mads Severinsen - Nickolaj Thomsen, Christoffer Hansen.

Bænk: Jens-Erik Juul Larsen, Nick Svendsen, Glenn Schreiber, Søren Reese, Richard Menjivar.

 

Bidende kulde og en kamp uden mål. Havde man valgt at blive hjemme fra lørdagens kamp på Risvang Stadion, kunne man fristes til at tro, at man havde taget den rigtige beslutning. Det var dog langt fra tilfældet! Der var nemlig tale om en kamp med høj intensitet, stor spænding og ikke mindst drama i kampens absolutte slutfase.

Det startede dog forholdvis stille og roligt på Risvang Stadion, hvor hjemmeholdet og favoritterne Aarhus Fremad lagde ud med et lille spilovertag i kampens første kvarter uden det dog blev til de store oplagte målchancer. Målchancen kom til gengæld da stadionuret rundede det første kvarter af. Den tidligere Blokhus FC spiller Rasmus Østenkær sendte et fladt hårdt skud mod mål. Et skud som blev rettet af i feltet af en Aarhus Fremad spiller, og bolden strøg lige forbi foden af den ene stolpe i Simon Enevoldsens mål. Det blev til enkelte mindre chancer alt imens Blokhus FC spillede sig mere og mere ind i kampen. Inden Blokhus FC pressede på for en scoring, var det dog hjemmeholdet som kom tæt på scoring igen omkring det 30. minut. Det skete efter et frispark lige uden for feltet. Returbolden faldt ned for fødderne af en Aarhus Fremad spiller, som måtte se bolden reddet på stregen af Blokhus FC's Emil Haucke.

Fem minutter senere var det så Blokhus FC's tur til at komme tæt på en scoring, da lynhurtige Kasper Knudsen tog et godt direkte dybdeløb ned af højrekanten og efterfølgende var tæt på at finde Nickolaj Thomsen tæt inde under mål. I minutterne efter havde begge mandskaber et par mindre chancer for at slette nullet på måltavlen, men uden held.

Få minutter før pausen så det så endelig ud til at kampens første scoring skulle falde, og det til Blokhus FC. De blå sætter et godt angreb igang, og med Kasper Knudsen i oplæggerens rolle endnu engang, ender angrebet hos Blokhus FC venstre back Marc Pedersen bagerst i feltet. Istedet for at sparke første gang tager Blokhus FC's offensive back en enkelt træk, og bliver efterfølgende blokeret i skudøjeblikket.

Det blev ved 0-0 til pausen, men umiddelbart før pausefløjtet måtte Blokhus FC's Casper Nordstrøm lade sig udskifte med en ankelskade. Ind i midterforsvaret kom i Nordstrøms sted Glenn Schreiber.

Efter pausen fortsatte målschancerne med at vise sig med jævne mellemrum og efter 50 minutter var det Blokhus FC's Simon Enevoldsen, som med en flot parade sørgede for det ikke blev 1-0 til hjemmeholdet. Minuttet efter kunne det så i stedet været blevet 1-0 til udeholdet, da indskiftede Glenn Schreiber fra tæt hold sendte en halvflugter ligeover Aarhus Fremad keeperens mål.

Den målløse men underholdende kamp blev spillet i højt tempo, og et kvarter inde i 2. halvleg var det Blokhus FC's Sune Gundersens tur til at sætte et nyt angreb igang. Sune Gundersen sender en god bold til Kasper Knudsen, som sætter i fart og spiller Nickolaj Thomsen, men desværre fløjtes der for offside.

Efter cirka 65 minutters spil sætter Aarhus Fremad en hurtig kontra igang og Marc Pedersen må tage ulovlige midler i brug for at bremse i farlig situation. Det får dommeren til at trække sit røde kort på vejen hen mod Marc, men heldigvis for Blokhus FC er det det gule kort som ryger i vejret ved ankomsten til Blokhus FC's hurtige back.

Med godt et kvarter tilbage samarbejdes der godt i Blokhus FC's angrebsduo, og det ender med Christoffer Hansen sender et indlæg mod bagerste stolpe, hvor Nickolaj Thomsen desværre ankommer et halvt sekund for sent til at kunne sende bolden over målstregen.

Aarhus Fremad sætter sig herefter igen lidt på spillet, men Blokhus FC drengene kæmper på fornem vis over hele linjen. Alligevel er det tæt på at gå galt med ca. ti minutter igen, da Aarhus Fremad sender et frispark på overlæggeren, og minuttet efter, da Simon Enevoldsen hiver en kanonredning frem på et drøn af et langskud.

Med fem minutter tilbage af opgøret foretager Blokhus FC en dobbeltudskiftning, da Daniel Moth og Kasper Knudsen afløses af Nick Svendsen og Søren Reese. Førstnævnte var kort efter i centrum, da den altid energiske Blokhus spiller ryger ned i feltet, men istedet for straffespark må indkassere et gult kort. Også Jonas Westmark må i samme periode tage imod en advarsel, og det trækker tydeligt op til en hektisk afslutning. Den kommer som tiden på stadionuret rinder ud. Modsat den tilsvarende situation i modsatte felt et øjeblik tidligere, vælger dommeren at dømme straffespark til hjemmeholdet. En beslutning der starter en længere diskussion og sender kampen i ekstra overtid. Situationen ender med et rødt kort til en undrende Blokhus FC's anfører Nickolaj Thomsen. Efter flere minutters venten skal straffesparket endelig tages, og med dramaet på sit højeste vælger Blokhus FC keeper Simon Enevoldsen rigtigt og dykker flot ned og parerer bolden på stolpen.

Enevoldsen reder det ene point hjem, men langt inde i overtiden kommer Nick Svendsen tæt på at sikre dem alle tre med et nærgående forsøg lige forbi Aarhus Fremad målet.

Det ender med et særdeles velfortjent point til Blokhus FC efter en holdindsats af de rigtig gode! Nu venter endnu en spændende kamp, når det lørdag d. 10. november gælder Thisted FC på hjemmebane i efterårets sidste turneringskamp.