Facebook

Rye tror på premieresejr og forårets første tre point

rye.jpg
15-03-2018

Af Thomas Jansen

Lørdag fløjtes fodboldforåret endelig i gang. Jammerbugt FC møder Boldklubben Frem i forårspremieren, hvor alle de lange og mange forberedelser kulminerer i 90 minutters fight for forårets første tre point.

Jammerbugt FC kaptajn, Christian Rye, ser, som resten af mandskabet, frem til det bliver alvor og er mere end klar til at kæmpe med alt for at komme godt fra land i en spændende fodboldforår. Målet er at fortsætte, hvor holdet slap i et forrygende efterår.

- Det har været en lang ventetid, og vi glæder os helt vildt til at komme i gang. Der er ingen tvivl om, at vinteropstarten på alle måder har været hård, hvilket også bare betyder, at vi glæder os endnu mere, siger Christian Rye, som tydeligvis næsten ikke kan holde sig tilbage længere. Nu skal der spilles om point, og det ser hele holdet frem til.

- Stemningen i truppen er god, og vi er fortrøstningsfulde i forhold til de opgaver, der venter os i oprykningsspillet, forsikrer kaptajnen.

Første opgave hedder Boldklubben Frem, og som de øvrige opgaver i forårets oprykningsspil, er det ikke nogen nem opgave.

- Jeg forventer, at begge hold kommer ud med fuld pedal fra start, og at det formentlig bliver en fysisk præget start med masser af dueller. Begge hold er interesseret i at skabe kampen, så jeg tror, at det bliver udslagsgivende, hvem der først får spillet til at flyde og dermed kontrollere kampen. Jeg forventer, at vi tager de meget fine takter, som vi har vist i de fleste træningskampe, med til Frem, og så er jeg ikke i tvivl om, at vi har rigtig gode muligheder for at tage hjem til Nordjylland med tre point i bagagen, lyder det fra Rye i bestemt toneleje og uden at blinke. 

Ambition, vilje og troen på hinanden fejler intet i den blå lejr, hvor også formen er ved at ramme det rette niveau.

- Der er optimisme at spore i Jammerbugt FC, og det er da også klart, at vi har høje forventninger til os selv. Man skal huske på, at vi har været tæt på nedrykning to år i træk, men med en 1. plads i efteråret og en efterhånden rigtig stærk trup, så tror jeg på, at vi kan blande os i toppen af rækken. Det bliver en tæt række, men vi går selvfølgelig efter at rykke op. Det kan lyde urealistisk for de fleste, men vi havde et godt efterår, og vi slog den øjeblikkelige 2'er i oprykningsspillet 4-1 i sidste weekend, uden at spille prangende, forklarer Christian Rye velvidende at meget skal gå op i en højere enhed, hvis dette skal lykkes.

Men det første skridt er at tro på det, mens det næste er at komme godt fra start. Det skridt skal Rye og Jammerbugt FC mandskabet forsøge at tage lørdag eftermiddag i Valby. Der er kick off kl. 15.00, hvor fodboldforåret bliver skudt i gang.