Facebook

Så blev det for alvor forår i Jammerbugten

1a2aff09b05e228f1ce4194b96700eb0.jpg
03-04-2017

Af Thomas Jansen

Lørdag spillede Jammerbugt FC årets anden hjemmekamp, efter det sidste weekend var blevet til en lidt ærgerlig 0-0 hjemme mod FC Svendborg.

Denne weekend var der igen besøg fra Fyn, idet Næsby Boldklub gæstede Sparekassen Vendsyssel Arena. I modsætning til sidste weekend, hvor det var koldt og blæsende, kiggede solen frem, og allerede fra start lovede det i det hele taget til at blive en meget mere fornøjelig forårsdag.

Blot få sekunder inde i opgøret, var Jammerbugt FC tæt på at lave en kopi af chokstarten i premierekampen, hvor der blev scoret efter få sekunder, men Viktor Ahlmann løfter bolden på overliggeren efter en lynagreb midten af banen.

Den lovende start følger Jammerbugt FC op med et godt presspil, hvor der ikke bliver sparet på kræfterne. Forholdsvis hurtigt udvikler dysten sig til en åben kamp mellem to hold, der begge ønsker at bidrage og går efter sejren.

Det giver et par gode chancer i begge ender af banen, inden Jammerbugt FC midt i første halvleg sætter et velopbygget angreb sammen og spiller sig op igennem hele banen og ud på venstre fløj, hvor Michael Nielsen laver et fint overlap med Mads Larsen, der sender et fladt indlæg på tværs af feltet. Ved bageste stolpe dukker Victor Rafael op og sætter indersiden på bolden. 1-0 til hjemmeholdet efter et særdeles velspillet angreb.

Der var tydeligt forløsning at spore i Jammerbugt FC lejren og det gav selvtilliden og troen på sejr et ekstra boost. Kort før pausen fik humøret endnu et løft. Nicklas Sørensen spiller midt for mål Viktor Ahlmann fri på kanten af feltet. Angriberen fører bolden med ind i feltet og bliver nedlagt. Straffesparket tager Ahlmann sig selv af, og det gør han sikkert. Dermed kan Jammerbugt FC gå til pause med en 2-0 føring.

Efter pausen var det tydeligt at indstillingen hos det blåblusede var den helt rette denne lørdag. Det kom ikke mindst til syne ved det hårde arbejde i presspillet fra forreste række og hele vejen ned igennem holdet, men bestemt også da Simon Jensen for at forsvare holdets føring frygtløs kaster sig ned og med hele kroppen som indsats stopper et Næsby hug på vej mod mål. Jo, der var fightervilje og fuldt fokus i alle 90 minutter.

I kampens sidste 45 minutter var Jammerbugt FC meget velorganiseret og det var tydeligt at holdet ikke havde tænkt sig at sætte sejren over styr. Næsby blev holdt på et minimum af chancer, mens Jammerbugt FC med jævne mellemrum satte nogle gode angreb sammen.

Med godt ti minutter igen var der dog lige ved at komme alvorlig spænding i kampen igen. Gæsterne fik tilkendt et straffespark og med et reduceringsmål ville de sidste ti minutter blive en ren gyser. Men Jammerbugt FC keeper, Anders H. Larsen, ville det anderledes. Placeret højt og helt ude ved den ene stolpe får Jammerbugt målmanden sin lappe på bolden og med en flot redning afværges gyseren. De blå ville bare vinde.

I kampens afslutning lykkedes det endda at lukke af med manér. En fin kontra blev således sluttet af med en scoring af Simon Knudsen på et oplæg fra Michael Nielsen. 3-0 og en god afslutning på en kamp, der sikrede Jammerbugt FC en vigtig og velfortjent sejr – foråret er for alvor kommet til Jammerbugten.

Jammerbugt FC - Næsby Boldklub: 3-0 (2-0)
24' 1-0 Victor Rafael, Jammerbugt FC
44' 2-0 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC (straffespark)
90' 3-0 Simon Knudsen, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC
Anders H. Larsen - Mads Larsen, Ruben Winther, Søren V. Pedersen, Simon Jensen - Nicklas Sørensen (Kasper Skov), Anders Rosengren Jensen, Christian Rye (Lasse Steffensen), Michael Nielsen - Victor Rafael (Simon Knudsen), Viktor Ahlmann.