Facebook

Sæsonens sidste point og topscorerens sidste fuldtræffer

DSC_00282028129.JPG
Der var aktion foran begge mål i 3-3 kampen.
20-06-2016

Af Thomas Jansen

Lørdag eftermiddag skulle sæsonen rundes af, og helst med et godt resultat. Det endte med pointdeling, men underholdende var det.

Udover at være sæsonens sidste kamp, var det ligeledes Nickolaj Jonstrups afskedskamp efter en lang og flot karriere i klubben. Fra start lignede Jammerbugt FC mandskabet i den grad også et hold opsat på at give dagens modstander AB Tårnby en svær dag,  hjemmepublikum en sidste god oplevelse i denne omgang samt Nickolaj et flot farvel.

Det var et sprudlende hjemmehold, som kom foran, ikke bare 1-0, men også 2-0 og 3-0.  Først kombinerede Michael Nielsen, Viktor Ahlmann og Nicklas Sørensen sig elegant i gennem gæsternes forsvar. Sidstnævnte rundede angrebet af med at tage et træk ind i banen og derefter lægge bolden over i det lange hjørne.

Målet til 2-0 var mindst ligeså flot. Efter en dødbold havnede bolden for fødderne af Viktor Ahlmann, som fra distancen bankede bolden i det lange hjørne. Godt sparket ind.

Inden kampen rundede den halve time, lignede det noget nær den perfekte sæsonafslutning og ikke mindst punktum for karrieren for Nickolaj Jonstrup. Efter 30 minutters spil sendte Jammerbugt FC’s nr. 22 nemlig selv bolden i mål til 3-0, og det endda med venstre ben og via indersiden af stolpen i det fjerneste hjørne.

På dette tidspunkt spillede Jammerbugt FC forrygende, men desværre ændrede kampen karakter, og det startede med en reducering fra AB Tårnby kort før pausen. Efter de første 45 minutter stod det altså 3-1 til Jammerbugt FC og trods et lille varsel fra gæsterne, så var alt godt.

Men mens Jammerbugt FC havde styret begivenhederne i 1. halvleg,  gav de i den grad initiativet til gæsterne i 2. halvleg. Det kostede for hjemmeholdet. Helt præcist kostede det to point. Jammerbugt FC gav slip og lod gæsterne komme tilbage i kampen.

Indenfor få minutter midt i 2. halvleg blev det både 3-2 og 3-3 i situationer, hvor Jammerbugt FC mandskabet begyndte at ligne et hold, der havde taget hul på ferien. Det hele endte derfor med pointdeling og det der havde lignet et festfyrværkeri af en afslutning, fes i stedet lidt ud.

- Som træner var det bestemt ikke sjovt at være vidne til. De første 35 minutter var nok det bedste fodbold vi har præsteret denne sæson. Vi var godt organiseret, vores pres fungerede som det skulle og i det hele taget spillede vi noget god fodbold. Men så skal jeg så sandelig også love for, at vi gik på tidlig sommerferie, lyder den ærlige evaluering fra cheftræner Martin Pedersen, som ærgrede sig over udviklingen af kampen.

- De får et dumt mål inden pausen og lugter pludselig blod. Samtidig ændrer vores attitude sig, og jeg kunne nærmest se på spillerne, at herfra ville  det blive svært. Vores mentale tilstand var ganske enkelt ikke god nok. Hvert hold havde sin halvleg, så alt i alt er 3-3 vel fortjent nok. Men det gjorde ondt. Vi ville jo rigtig gerne have sluttet godt af. Men jeg synes trods alt det er positiv, at vi endte sæsonen med ikke at tabe i de sidste fire kampe. Jeg synes drengene har mandet sig op og vi har vist hvad vi kan både defensivt og offensivt. Desværre bare sjældent på samme tid. Det skal vi gerne lave op på til den nye sæson, slutter Martin P efter sæsonens sidste dyst.

Kampens kedelige udvikling, kunne dog ikke overskygge den lange og flotte karriere Nickolaj Jonstrup lukkede ned for, og ved kampen slutfløjt fik angriberen og anføreren med nr. 22 på ryggen af den blå trøje en velfortjent hyldest og en sidste klapsalve af hjemmepublikummet.

Der blev sat punkt for Nickolaj og for sæsonen. Nu venter en sommer med fodboldpause, inden et nyt kapitel starter på den anden side af ferien.

Jammerbugt FC – AB Tårnby: 3-3 (3-1)
09’ 1-0 Nicklas Sørensen,  Jammerbugt FC
26’ 2-0 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC
30’ 3-0 Nickolaj Jonstrup, Jammerbugt FC
39’ 3-1 Tobias Hansen, AB Tårnby
65’ 3-2 Jacob Willum, AB Tårnby
68’ 3-3 Jacob Willum, AB Tårnby