Facebook

Sæsonpremieren er guleroden ude i horisonten

b2731f7acd9a8c4577600d528e327627.jpg
21-02-2018

Af Thomas Jansen

Forberedelserne for at komme i topform er i fuld gang, men hvornår i denne proces begynder spillerne at vende tankerne mod sæsonpremieren?

Jammerbugt FC’s midtbane slider, Zander Hyltoft, er ikke i tvivl - premierekampen melder sin ankomst meget tidligt i spillernes tanker, og den er et effektivt motivationsværktøj i løbet af de lange og hårde vinter træninger.

- Vores tanker har været vendt i mod sæsonpremieren lige siden vores første træning efter vinterpausen. Sådan har det i hvert fald været for mit eget vedkommende, smiler Zander Hyltoft og understreger;

- Premierekampen er en god motivationsfaktor i sådan en hård opstart.

Det har dog fortsat lidt lange udsigter i forhold til at skulle spille om point, men dag for dag rykker første fløjt tættere på. Når det endelig lyder og alt det, spillerne har trænet hen mod i månedsvis, pludselig er der lige foran støvlesnuden, så handler det om at præstere. Forventningens glæde og det hårde arbejde skal omsættes til nu-og-her fokus og resultater – og ikke glide over i nerver og misbrugte muligheder.

- Sæsonens første kamp er altid sværere, i forhold til de øvrige kampe i løbet af sæsonen. Vi skal være der 110% fra start, og så skal vi mentalt være klar på, at det bliver en svær kamp, så vi ikke står efter 10 minutter og er bagud 1-0, forklarer Zander, som erkender at premierenerver kan være svære at komme helt til livs og at uforudsigelighed ofte kendetegner premierekampenes forløb.

- Det bliver som sagt en rigtig svær kamp og formentlig med mange fejl, hvilket resulterer i en kamp, som kommer til at bølge meget frem og tilbage, med mange dueller.

Det særlige ved premierekampe kan være svært at beskrive, men kampens betydning spiller naturligvis ind i denne sammenhæng.

- Den første kamp har utrolig stor betydning for os. Det vil derfor være fantastisk, at starte ud med en sejr, og så endda på udebane mod Boldklubben Frem. En sejr i den første kamp vil give holdet et nødvendigt selvtillidsboost, som kan hjælpe os godt på vej, da det er altafgørende, at vi kommer rigtig godt med fra start, fremhæver midtbanespilleren, der ikke er bleg for at løbe den ekstra meter for at være klar til sæsonens første betydningsfulde fløjt.

Det lyder i øvrigt lørdag d. 17. marts, når sæsonpremieren endelig skal spilles. Zander Hyltoft og den øvrige trup vil gøre alt for at stå bedst muligt rustet til denne kamp. Om det er nok på dagen, må tiden vise, men sikkert er det, at det hårde arbejde fortsætter med premierkampen som guleroden ude i horisonten.