Facebook

Sejr i sidste minut i Aarhus

Rye.jpg
15-10-2017

Af Thomas Jansen

Det var ikke kønt, men det var skønt. Dybt inde i overtiden sikrede Jammerbugt FC sig nemlig en 1-0 sejr og alle tre point efter en 90 minutters lang fight.

Det var værterne, VSK Aarhus, som kom bedst ind i kampen og i løbet af de første 45 minutter skabte den største chance. Men det var ikke chancer, der var flest af. Ganske som ventet udviklede kampen sig til en hård fight, hvor poleret spil var afløst af dueller og andenbolde med til tider tilfældige opspring.

Det var dog lige forhold for begge mandskaber og det var da også et meget tæt kamp, som ved pausen fortsat stod uafgjort med 0-0 på måltavlen.

Mens VSK Aarhus havde været bedst i kampens første 45 minutter, så fik Jammerbugt FC fat efter pausen. Der blev også kortere mellem chancerne og i kampens sidste 25 minutter åbnede den sig for alvor op. Her blev skabt flere chancer, og ikke mindst Jammerbugt FC var flittig til at skabe dem.

Kampen skulle imidlertid helt ud i de absolut sidste sekunder før afgørelsen faldt. Med fire minutters overtid på stadionuret sprang en bold, igen lidt tilfældigt, op på en Aarhus hånd i feltet, og dommeren pegede på pletten.

Jammerbugt FC havde fået serveret den bedst tænkelige chance for at afgøre kampen til egen fordel. Bolden blev placeret på ellevemeter pletten og anfører Christian Rye tog ansvaret på sig og tog tilløb. Kaptajnen svigtede ikke og da netmaskerne blafrede bag VSK keeperen fik glæden frit løb. Det var et vigtigt spark og tre vigtige point.

Med sejren har Jammerbugt FC for alvor sat sig på en af topplaceringerne i rækken og nærmer sig efterhånden det eftertragtede oprykningsspil. Der skal dog fortsat spilles mere fodbold, inden det afgøres endeligt, men der var nu alligevel lettelse og tilfredshed at spore hos Jammerbugt FC cheftræneren ovenpå kampens resultat. Ikke mindst måden, sejren kom i hus på, gav et lille ekstra skub på glæden.

- Det var en vigtig sejr og vi er alle glade og tilfredse lige nu, lød det fra Bo Zinck, da pulsen igen havde ramt normalen efter vild jubel i sidste sekund af kampen.

- Det var en hård fight, som ventet. Den var duelpræget og chancefattig på en tung bane, hvor tilfældighedere også spillede ind indimellem . Så en hårdt og tæt kamp, men jeg synes ikke, vi kan være tilfredse med den første del af kampen. Efter pausen bliver det dog bedre. Vi spiller bedre og kommer i det hele tage mere ind i det. Det betyder også, at vi skaber flere chancer, og alt i alt synes jeg, vi kan være tilfredse med en fortjent sejr. Vi gjorde det vi skulle i en hård kamp, hvor vi fightede den hjem, sagde cheftræneren og tilføjede;

- Nu kan vi sikre os billetten til oprykningsspillet hjemme mod Odder i næste runde. Men der er tre kampe tilbage og nu skal tingene altså gøres færdige.

VSK Aarhus – Jammerbugt FC: 0-1 (0-0)
94’ 0-1 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffespark)