Facebook

Sen sejr efter dramatik

MartinP.jpg
(Arkiv foto) Med sikker fod sendte Martin P, i kampens overtid, sejrsmålet i nettet.
17-10-2015

Af Thomas Jansen

Der var gang i den fra første fløjt og ikke mindst ved sidste, da Jammerbugt FC hev en særdeles vigtig sejr hjem mod Skovbakken IK.

Det var anden sejr i træk for de blåblusede, som fik lov at arbejde for de tre point lørdag middag. Der var mål og dramatik undervejs, da det endte med en 3-2 sejr, der blev sikret i overtiden. Trods den sene afgørelse var sejren fortjent efter en kamp, hvor Jammerbugt FC kom i front flere gange for efterfølgende at møde modgang, men også hver gang formåede at tilpasse sig kampens udvikling og svare godt igen.

Kampen blev allerede i det første minut skudt i gang med et brag. Et brag, der blev sendt af sted af Nicklas Sørensen, som modtog bolden ude på den ene kant, hvorfra den unge spiller tog et par træk ind i banen og sendte bolden flot i mål til 1-0.

Trods den flotte udførsel, holdte den tidlige føring kun lige en yderlige runde på stadionuret. Ærgerligt, men 1-1 var det allerede i det andet minut. Jammerbugt FC lod sig imidlertid ikke ryste af den tidlige rutsjetur.  Den blå bølge kom godt ind i kampen og fik også skabt nogle lovende chancer frem mod pausen. Men de to tidlige kasser, var de eneste i kampens første halvdel, og trods en hektisk start havde kampen fundet et mere moderat tempo.

Efter pausen kom Jammerbugt FC en anelse mere skarpe ud. I hvert fald rest spillemæssigt, for der blev skabt en række gode chancer, men desværre blev de også misbrugt. Lige indtil Michael Nielsen tog affære i et Jammerbugt FC angreb. Her satte han et par Skovbakken folk inden han sendte bolden lige ind i pandebrasken på Christoffer Hansen, som resolut og kraftfuldt headede læderet i mål til en 2-1 føring. Her manglede der kun et kvarter af kampen, men der var meget mere i vente.

Minuttet efter blev Jammerbugt FC nemlig reduceret til 10 mand, da Jan Rasmussen modtog et uheldigt og hårdt rødt kort efter tumult. Dette blev kort tid efter fuldt op af en udligning fra værterne, da en lang bold frem i banen blev rettet af og susede i netmaskerne uden chance for Jammerbugt FC keeper Stankovic.

Ved 2-2, med kun ti minutter igen, kunne man frygte modgangen satte sig i både ben og hoved hos Jammerbugt FC spillerne, men det var ikke tilfældet. Der blev fortsat lagt pres på Skovbakken IK, og dette belønnede sig til sidst. Altså som i til allersidst. I kampens overtid lykkedes det således efter et hjørnespark at få straffespark, da Kasper Sørensens afslutning blev reddet med hånden af en markspiller. Straffesparket sendte Martin Pedersen sikkert i mål til sejr og slutresultat 3-2 til de blå fra Jammerbugten.

Det var ikke bare dejligt, det var også vigtigt – og så var det fortjent efter en ihærdig og vedholdende Jammerbugt indsats.

- Vi var bedst i dag, og jeg synes vi gør det godt, selvom baneforhold og andre bidrog til en lidt rodet affære. Vi kommer godt ind i kampen og får efter pausen spidset tingene lidt til. Her skaber vi en del gode chancer, som vi i første omgang ikke omsætter til mål. Her stod det 1-1 og på det tidspunkt var vi klar over, at vi skulle arbejde hårdt for at få alle tre point med hjem, forklarer Jammerbugt FC cheftræner Frode Langagergaard umiddelbart efter kampen, som i sidste ende faldt ud til Jammerbugt FC’s fordel.

- Vi laver et par ændringer og det gør vi kommer frem til mere. Mod slutningen, hvor det er 2-2, arbejder vi benhårdt og får med et par indskiftninger godt fat. Vi lægger pres på og får skabt et par gode situationer, hvoraf den ene i overtiden fører til straffesparket, der afgør kampen, runder den glade og tilfredse Jammerbugt træner af.

På turen hjem kan han og resten af mandskabet glæde sig over at fjerdepladsen fortsat tilhører den blå bølge med tre runder igen.

Den næste kamp byder bestemt også på spænding og dramatik. I hvert fald på papiret. Her venter nemlig et lokalbrag mod Thisted FC på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Skovbakken IK – Jammerbugt FC: 2-3 (1-1)
01’ 0-1 Nicklas Sørensen, Jammerbugt FC
02’ 1-1 Michael Pedersen, Skovbakken IK
75’ 1-2 Christoffer Hansen
76’ Rødt kort Jan Rasmussen, Jammerbugt FC
80’ 2-2 Michael Pedersen, Skovbakken IK
90’ Rødt kort Anders Schultz, Skovbakken IK
90’ 2-3 Martin Pedersen. Jammerbugt FC (straffespark)