Facebook

Sen udligning kostede to point

016.JPG
Nickolaj Thomsen i duel med en tidligere holdkammerat, Andreas Damgaard, som efter et udenlandseventyr nu er at finde i FC Skanderborg.
25-05-2013

Af Thomas Jansen

Det blev ikke til tredje sejr på stribe for de blåblusede, da FC Skanderborg gæstede Sparekassen Vendsyssel Arena.

Det så ellers længe ud til at det unge Jammerbugt mandskab skulle fortsætte hvor de slap på Fyn, nemlig med en overbevisende sejr.

Tidligt i kampen sendte amerikanske Steven Miller et skud på stolpen, det første af flere denne aften, og allerede i kampens 12. minut sendte angrebskollega Nickolaj Thomsen så læderet mellem stolperne til en 1-0 føring. I øvrigt et mål af de bedre. Jammerbugt FC’s nr. 22 fandt pludselig sig selv med både bold og tid et stykke uden for feltet, og her kiggede den målfarlige anfører op, hvorefter han køligt sendte bolden i en bue over Skanderborgs forsvar og målmand, og ind i det lange hjørne.

Hjemmeholdet fortsatte med fint spil og kontrollerede kampen, og da den halve time blev rundet, var det på ny Steven Miller som måtte se sig afvist af den ene stolpe, da han fra afstand sendte et ellers kraftfuldt hug afsted mod mål.

2-0 målet kom dog ikke, og i stedet var det få minutter senere træværket i den anden ende, som sørgede for det heller ikke blev 1-1. Det skete efter et hjørnespark, som var Skanderborgs absolut farligste våben. Der blev ikke skabt mange chancer af gæsterne, men til gengæld var hvert eneste hjørnespark farligt, og efter fire af slagsen i træk, kunne Jammerbugt FC ikke afværge længere, og så stod det alligevel 1-1 da der blev fløjtet til pause.

Efter pausen fortsatte Jammerbugt FC med at være spilstyrende og chanceskabende, og 11 minutter inde i 2. halvleg var det så slut med stolpeskud for Steven Miller. Fra kanten af feltet halvflugtede den energiske angriber bolden i en bue ind over feltet og i mål. 2-1 på en flot og velfortjent scoring af amerikaneren. Herefter var det chance på chance på for hjemmeholdet, men den tredje og afgørende scoring ville trods ihærdige forsøg ikke det sidste stykke ind over stregen.

I stedet skete det der har det med at ske når det bare ikke vil lykkes at lukke en kamp i kontrol. Modstanderen får en enkelt mulighed og udnytter den. Det var også lige præcis scenariet fredag aften, og i kampens absolut sidste sekund får Skanderborg et frispark på kanten af feltet. Sparket sender bolden over den opstillede mur, forbi målmand og i nettet. 2-2 og et slutfløjt i sekundet efter. Tre point var pludselig blevet til et, og hvad der ellers lignede en fornøjelig fredag aften var nu pludselig noget mere afdæmpet efter en afslutning der var svær at sluge.

Dermed blev det ikke tre på stribe for Jammerbugt FC, som dog kun har tabt en i de sidste ni kampe, og inden resten af denne spillerunde afvikles, indtager en flot tredjeplads. Næste weekenden går turen til Varde, hvor stolperne forhåbentlig for en mere stille dag.

Jammerbugt FC - FC Skanderborg: 2-2 (1-1)

12' 1-0 Nickolaj Thomsen
35' 1-1 Mathias Schjødt
56' 2-1 Steven Miller
90' 2-2 Mathias Aakjær

Tilskuere: 275


Malthe Nygaard blev kåret til kampens spiller og fik efter kampen af Nyfors og Sparekassen Vendsyssel overrækt en buket fra Kaas Blomster samt et gavekort til AL Sport & Fritid i Pandrup. Her ses Malthe i selskab med Sparekassen Vendsyssels Henrik Bach Winter.

Trængels i feltet. Damgaard, nu i gult, omringet af tidligere holdkammerater.


Jan Rasmussen i aktion mod FC Skanderborg.