Facebook

Sent mål slukkede top 4 håb

Thomsen_i_aktion.jpg
Arkivfoto. Nickolaj Jonstrup tændte et lille håb om top 4 med sin 2-2 udligning. Men få minutter senere blev det slukket igen.
01-11-2015

Af Thomas Jansen

Der har været spænding for alle pengene meget af efteråret, hvor en intens kamp om top 4 placeringerne gradvist har spidset til.

Efter lørdagens kamp i Odder, ser det dog ud til, at spændingen nu er slut for Jammerbugt FC’s vedkommende - i hvert fald dette efterår. Foråret er en helt anden snak.

Det blev nemlig til en sent afgjort nederlag efter en åben kamp, hvor Jammerbugt FC så ud til at have sikret sig et meget vigtigt point, som holdte liv i top 4 håbet. Men i kampens døende sekunder, blev håbet slukket på ubarmhjertig vis.

Det var Jammerbugt FC’s hensigt at gå ud og forsøge at presse hjemmeholdet, men fra første fløjt havde Odder lagt samme plan og de lykkedes bedst med det i kampens indledende fase, hvor Jammerbugt FC havde svært ved at finde fodfæste.  Et højt og aggressivt pres gav flere farlige situationer til Odder og efter godt et kvarter, gav det insisterende pres pote.

Det var på et frispark lige uden for feltet, at Odder gjorde det til 1-0. Et veleksekveret et af slagsen. Målet var naturligvis dårligt nyt i Jammerbugt lejren, men det virkede til at have positiv effekt, for den blå bølge fik herefter bedre fat og arbejdede sig stille og roligt ind i kampen.

I første omgang blev det ikke til så mange chancer. Efter den halve time sendte Christoffer Hansen et skud over mål, men det var først få minutter senere, at der for alvor kom pres på Odder målet. Christoffer Hansen sendte, efter flot forarbejde, bolden i feltet og ved bageste stolpe var Mark Vestergaard søgt med frem og fik en kæmpe mulighed. Hvad der skulle have været et mål, endte desværre kun i et hjørnespark, men faren var ikke drevet over. To farlige hjørnespark øgede presset på Odder målet, men heller ikke her krøb bolden over stregen.

Mod slutningen af første halvleg var Jammerbugt FC kommet længere frem på banen og efter at have svært ved at få gang i spillet i kampens første fase, blev der nu skabt chancer. Målet manglede dog og det kom få minutter før pausen. Michael Nielsen spillede Victor Rafael indenom i dybden og den hurtige kantspiller sendte bolden fladt under Odder keeperen. 1-1 og så var det status quo ved pausen.

Anden halvleg startede med Aleksander Stankovic i fuld længde, da han viftede et Odder hug forbi mål. Herefter stilnede det lidt af i den ellers åbne kamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Det var stilhed før storm, for da stadionuret havde været i gang i en times tid, bragede det løs på ny. Især Christoffer Hansen kom til chancer. Først var den store angriber meget tæt på at prikke bolden over stregen og minutter senere bragede han et kraftfuldt hovedstød lige over mål. Sekunder senere var det igen Stankovic der måtte i fuld længde i den anden ende.

Med 20 minutter igen gik så galt. Endnu et friskpark. Det første var følt ind over muren, mens dette var smækket ind. Som en projektil steg bolden over i det ene hjørne, og så var der på ny pres på Jammerbugt FC for at score. Det gjorde Nickolaj Jonstrup med under 10 minutter igen. Igen var det Michael Nielsen som sendte bolden indover. Nickolaj steg til vejrs og snittede bolden i kassen med hovedet. Et særdeles vigtigt mål i en hektisk og spændende afslutning.

Jammerbugt FC havde på dette tidspunkt smidt alt frem og den blå bølge fortsatte presset i minutterne efter scoringen.  Det gav endnu en stor mulighed til Nickolaj Jonstrup, som sendte bolden fladt mod det lange hjørne. På vej i mål tog bolden en knold på vejen og drejede i stedet udenom foden af stolpen.

Jammerbugt FC forsøge nu at forsvare det ene point, der holdte liv i top 4, men som tiden løb ud i Odder, headede gæsterne et sidste og dræbende mål i nettet til slutresultatet 3-2 til værterne. En kold spand vand og efter alt sandsynlighed et farvel til top fire for Jammerbugt. Det kunne være endt anderledes, men den sidste skarphed har manglet i de afgørende faser af spillet for Jammerbugt FC dette efterår, og sådan endte det også med at være i Odder.

- Vi er naturligvis skuffet. Meget skuffet. Målet var top fire, og det må vi erkende, at vi ikke har opnået. Det er en situation vi har bragt os selv i. Vi har oplevet stolpe ud dette efterår og gjorde det også i dag, opsummerede et tydeligt skuffet Jammerbugt FC cheftræner Frode Langagergaard på den lange vej hjem fra Odder.

- Vi vidste da sæsonen blev skudt i gang, at det for vores vedkommende kunne blive en halvsæson, hvor det var sådan on/off, da vi har skulle spille et nyt hold og koncept sammen. Det er vi ikke lykkes fuldt ud med endnu, og det har kostet point undervejs, forklarer Langagergaard, der igen måtte se nogle store chancer blive misbrugt.

- Vi kendte ikke vores besøgstid. Odder har også nogle chancer, men jeg tæller at vi har seks til syv rigtig store chancer, som alle burde have givet mål. Det er klart, at når det er så svært for os at score mål, så er det også svært at få den medvind, der er nødvendig undervejs, fortæller Jammerbugt træneren.

Der blev da også søgt scoring i Odder. Ikke mindst mod kampens slutning blev alt kastet frem. Det gav et enkelt mål, men desværre ikke mere.

- Ved 2-1 er vi nødt til at smide alt frem og satse. Det giver pote med vores udligning. Vi vælger at presse videre i minutterne efter og er centimeter fra at komme foran. Men næsten lidt symbolsk for vores efterår, så rammer bolden en knold på vejen og skifter retning. Vi mangler lige det sidste, slutter Frode Langagergaard.

Det sidste er også lige hvad de blåblusede mangler for at have point til at nå top fire. Nu handler det i stedet om at slutte fint af på hjemmebane i sidste runde.

Odder – Jammerbugt FC: 3-2 (1-1)
17’ 1-0 Simon Skibsted, Odder
43’ 1-1 Victor Rafael, Jammerbugt FC
71’ 2-1 Tobias Rocatis, Odder
81’ 2-2 Nickolaj Jonstrup, Jammerbugt FC
89’ 3-2 Sebastian Pingel, Odder