Facebook

Sev ser stor fremgang

Sev_profil.jpg
12-11-2011

Af Thomas Jansen

Nu venter kun en enkelt kamp inden vinterpausen sætter ind i 1. division. Mads Severinsen benytter ventetiden til at gøre en foreløbig status.

Efter 2-2 kampen i Hjørring i sidste weekend, kunne to Blokhus FC spillere glæde sig over en plads på rundens hold i 1. division. Således var både Christoffer Hansen og Andreas Damgaard efter gode præstationer at finde blandt de bedste elleve i fodboldmagasinet DIV1SIONEN på TV2 Sport.

En anden Blokhus FC spiller, som har præsteret flot i 1. division og udviklet sig betydeligt siden oprykningen er Mads Severinsen. Den kun 20-årige midtbanespiller har hævet niveauet og gjort god figur i landets næstbedste række, noget han selv først og fremmest tilskriver holdets udvikling.

- Den trup og trænerstab, som i foråret var med til at rykke Blokhus FC op i 1. division, er stort set den samme, som den der i dag løber rundt på ”Ingolf Arena” og træner fire gange om ugen, og i modsætning til flere af holdene i 1. division, samtidig har henholdsvis arbejde og skole ved siden af. Det er værd at tænke tilbage på og det vidner om hårdt arbejde og ikke mindst en fantastisk trup, som jeg hver dag til træning nyder at være en del af, forklarer Blokhus FC’s nr. 9, som stortrives i klubben og i 1. division.

En lærerig første halvsæson

- Det har været et hårdt, men lærerigt bekendtskab vi har stiftet med 1. division, og jeg synes bestemt, at vi har vist i en lang række af kampene, at vi kan begå os på dette niveau. Vi har ikke lignet et 1. divisionshold fra dag ét, men vi har taget ved lære af de kampe, som vi har spillet, fortæller Sev og tager et blik tilbage på den udvikling han omtaler.

- I de første kampe var vi under et massivt pres og var sjældent boldbesiddende, som vi ellers fokuserede meget på at være i 2. division. De fejl og mangler, der har været i vores spil, har været en del af de ting, der er blevet arbejdet hårdt med på træningsbanen. Som hold har vi udviklet os rigtig meget. Vi har som sagt taget ved lære af vores fejl og forsøgt at minimere de uprovokerede fejl, som i 1. division lynhurtigt bliver straffet. Søren og Stef har efterlyst mere bevægelighed i holdet, og at vi turde have bolde og være med til at skabe kampene, så vi ikke hele tiden reagerede på, hvad modstanderne gjorde, men selv tog ansvar og derved kunne tvinge modstanderne til at spille på vores præmisser, forklarer Mads Severinsen, som har kunnet se fremgangen i spillet gennem indeværende efterårssæson.

- Det er lykkes for os at spille godt, og vi har vist, at vi kan presse selv de bedste hold i rækken, men det har desværre ikke været nok til at høste alle tre point i mere end én kamp.

Tillid og spilletid bag personlig udvikling

Mads Severinsen har været fast inventar på Blokhus FC’s mandskab i 1. division, og den talentfulde midtbanemand har grebet chancen med begge hænder.

- Jeg har svært ved at nedtone min tilfredshed med at være en del af holdet her i Blokhus FC. Fra dag et blev der taget utrolig godt imod mig, både fra klubbens side og ikke mindst fra mine holdkammerater. Vi har et fantastisk sammenhold i truppen, og jeg er yderst tilfreds med mit skifte fra AaB til Blokhus FC, understreger Mads Severinsen, som også sender en stor tak til Blokhus FC cheftræner Søren Kusk.

- Jeg har udviklet mig både som person og som fodboldspiller. Jeg har her i Blokhus FC haft muligheden for have en yderst kompetent træner, og jeg tilskriver Søren en stor del af skylden for min fodboldmæssige udvikling. Da jeg lige var kommet til klubben, pådrog jeg mig i en træningskamp en dum ankelskade, som gjorde, at jeg ikke rigtig kom ordentlig i gang i min første halve sæson, hvor det hele så surt ud. At jeg et år efter mit skifte stod i en klub, der skulle spille med om oprykning til 1. division, havde jeg næsten ikke turde håbe på. Men det har været utrolig lærerigt og en kæmpe oplevelse. Jeg er fra trænerne blevet vist en masse tillid, hvilket har givet mig mange minutter på banen. Begge dele - både tillid og spilletid - har uden tvivl gjort det muligt for mig at udvikle mit spil og finde min plads på holdet. Efter 14 spillerunder i 1. division er der sket meget siden vi sikrede os oprykning. Rent teknisk og taktisk har jeg flyttet mig en del, og jeg synes efterhånden, at jeg har vænnet mig til både højere niveau og tempo. Hver kamp er en kæmpe oplevelse, og jeg ser både holdet, og jeg selv som havende 1. divisions niveau, trods vores placering i tabellen, fastslår den unge midtbanemand og forsikrer at der er mod på mere.

- Jeg er stadig ung og har masser at lære. Jeg håber og tror på, at vi kan komme over stregen inden sæsonen er omme, for der er ikke nogen tvivl om, at ambitionerne og lysten er til at fortsætte på dette niveau.

Tre point i Gladsaxe – tak!

Næste skridt til at nå dette mål, er udekampen på Gladsaxe Stadion mod AB, og her skulle den store fremgang gerne resulterer i point, og gerne alle tre.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi tager til AB med en tro på og indstilling, at vi kan tage derfra med alle tre point! Vi har vist gode takter i de seneste kampe, og dem skal vi fortsætte. Så kommer vi også til sejr og points. Men vi skal have stor respekt for AB. Det er et godt spillende hold, og de har individuelle spillere, der kan afgøre en kamp på egen hånd. Vi har lært og læst Sørens ABC - være 100% klar fra start, tag ansvar, spil vores spil og tving dem til at spille på vores præmisser, repeterer Blokhus FC spilleren, der sammen med holdkammeraterne kan imødese et ganske fornuftigt forår forude hvis der kommer tre point med hjem i efterårets sidste dyst. Selv er Sev er ikke i tvivl om hvad der kræves for at denne mission skal lykkes.

- Jeg tror på de gode dyder, vilje, hårdt arbejde, ydmyghed og en seriøs indstilling. Jeg tror på, at vi, ved fortsat at udvikle vores spil og Blokhus FC som hold, nok skal komme til flere sejre og point. Jeg tror på, at vi vil gøre alt, hvad der står i vor magt for at blive i Danmarks næstbedste fodboldrække. Ja, og så vil det være fantastisk at kunne gå på ferie efter en sejr og en spillemæssigt godkendt sæson, slutter en ambitiøs og målrettet Mads Severinsen inden turen går mod Gladsaxe Stadion, hvor der er kampstart søndag kl. 15.00 mod AB.