Facebook

Sikker 3-0 sejr i topkampen mod Kjellerup IF

AndersRJ.jpg
08-10-2017

Af Thomas Jansen

Allerede inden første fløjt blev der kæmpet bragt inde på banen. En flok frivillige lagde således alle kræfter i for at fjerne vand fra banen, der ovenpå store mængder nedbør var presset. Den store indsats betød banen blev klarmeldt til kamp, men der var nu fortsat grund til at gøre sig sine forbehold for de to hold.

Flere steder på grønsværen lå store vandpytter og det fik indflydelse på kampen, hvilket allerede var tydeligt i kampens indledende fase, hvor pytterne endnu ikke var fuldt ud identificeret. Men forholdene var ens for begge mandskaber og begge hold gik ind til de 90 minutter klar til at gå udfordringen i møde.

Allerede i første minut var Jammerbugt FC’s Viktor Ahlmann på spil, men det flade skud sjuttede lige forbi stolpen i det regnvåde græs. Som sagt var starten plaget af lidt tilfældigheder og det var svært for holdene at sætte angrebene op som ønsket. Det gjorde, at de helt store chancer ikke blev skabt den første halve time. Der var masser af gode intentioner og masser af hårdt arbejde, og på sin vis var det på en og samme tid både frustrerende og fascinerende at følge slagets gang, hvor poleret fodbold ikke var muligt, men hårdt arbejde en nødvendighed.

I den sidste tredjedel af første halvleg begyndte chancerne dog så småt at indfinde sig. 10 minutter før pausen havde Jammerbugt FC et godt hovedstød efter et hjørnespark. Det blev parreret og returbolden skabte en del uro i et tæt pakket felt, men mens vandet sprøjtede op om anklerne på de mange spillere, blev det hele afværget til sidst.

Kort før pausen kom scoringen så alligevel. Igen var det på en standardsituation, som under disse forhold havde særlig høj værdi. Et frispark blev af Christian Rye sendt mod feltet fra midt på Kjellerups banehalvdel. Med ryggen mod målet steg Anders Rosengren Jensen højest og drejede på flot vis bolden over i det lange målhjørne til en 1-0 føring til Jammerbugt FC. Et mere eller mindre perfekt tidspunkt at få netmaskerne til at blafre.

Pausefløjtet havde dog ikke lydt endnu og minuttet senere var Viktor Ahlmann igennem og sendte et elegant lob over Kjellerups fremadstormende keeper. Men bolden hoppede lige netop forbi den ene opstander.

Kampen var med målet til 1-0 for alvor åbnet op og i første halvlegs overtid måtte Jammerbugt FC’s keeper, Thomas Nielsen, hive en kanon redning ud af de korte ærmer for at holde Jammerbugt FC i førersædet på vej ind til en kop varm pausete.

I anden halvleg var gæsterne presset længere frem på banen og det gav Jammerbugt FC et par tidligere lovende omstillinger. Derudover var billedet det samme som i de første 45 minutter, nemlig at det især var på standardsituationerne, at chancerne blev skabt.

Der blev bestemt også spillet fodbold mellem standardsituationerne og Kjellerup IF forsøgte at intensivere presset, men Jammerbugt FC holdte fast og bed fra sig, når muligheden bød sig.  Og det gjorde den efter godt en times spil, og denne gang fik en af de mange vandpytter en rolle at spille. Det våde underlag snød i hvert fald Kjellerup keeperen, som havde bevæget sig ud af feltet. Viktor Ahlmann havde lugtet lunten og udnyttede situationen, da han opsnappede bolden og satte en sikker inderside på den. Bolden sjuttede i mål og Jammerbugt FC var nu for alvor på vej mod at tage et vigtigt skridt i tabellen.

Kjellerup IF gav god modstand, som ventet, men det var Jammerbugt FC, der havde bedst fat om kampen, og nu søgte at sætte det tredje og afgørende mål i kassen.

Blandt andet var indskiftede Victor Rafael med i et par gode aktioner indenfor samme minut. Først brød Victor igennem i højre side og satte Zander Hyltoft op til en god chance på kanten af feltet. Sekunder senere var Victor på spil i venstre side og denne gang var Mads Larsen tæt på at øge føringen.

Intet var endeligt afgjort endnu, men det blev det kort før tid, da  Viktor Ahlmann satte Christian Rye op til skud på kanten af feltet. Jammerbugt FC anføreren satte en kølig inderside på bolden og styrede den ind ved foden af den ene målstolpe. 3-0 og så var dagens topkamp afgjort. Jammerbugt FC havde sejret fortjent efter en arbejdsom og intelligent indsats.

Tilbage på førstepladsen var det en glad og tilfreds cheftræner Bo Zinck, som udtalte sig efter kampen.

- Det var en fantastisk sejr og et vigtigt skridt, og det skal vi glæde os over. Men der venter stadig fire finaler, inden noget er afgjort i tabellen, sagde Bo Zinck indledningsvist efter hvad der var en hård kamp, men heldigvis med rette belønning til sidst.

- Det var en intens fodboldkamp på en svær bane mod et godt hold. Det var en rigtig hård kamp, synes jeg faktisk, men vi fik en fortjent sejr og det skal vi selvfølgelig være meget tilfredse med i sådan en topkamp. Og så vil jeg også rose klubbens folk for et flot stykke arbejde i forhold til at få gjort banen så spilbar som muligt. Vi gjorde os selvfølgelig alligevel nogle forbehold i forhold til banen og dertil kæmpede vi flot og tog vores chancer, som vi skulle. Jeg er meget tilfreds, understrede Bo Zinck efter en flot sejr.

Nu går turen til Aarhus i jagten på nye tre point, men først skal de blå trøjer lige en tur til tørre – den klarer Ingolf med sikker hånd!

Jammerbugt FC – Kjellerup IF: 3-0 (1-0)
43’ 1-0 Anders Rosengren Jensen, Jammerbugt FC
66’ 2-0 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC
86’ 3-0 Christian Rye, Jammerbugt FC