Facebook

Sikker sejr over Brabrand

IMG_3293_kopi.jpg
Brabrand halsede efter Jammerbugt FC i fredagens dyst.
22-05-2015

Af Thomas Jansen

Med en overbevisende 3-0 sejr hjemme over Brabrand, gjorde Jammerbugt FC fredag aften sit til at det blev en god start på weekenden.

I den kolde regn og blæst fik hjemmepublikummet således noget at varme sig på. Tre mål, tre point og for første gang i efterhånden rigtig mange år en sejr over Brabrand. Målene i 3-0 sejren blev sat ind af Nickolaj Jonstrup, Søren Lynge og Sonny Jakobsen.

Den målscorende trio gjorde det dog ikke alene. Det var en sand holdindsats som sikrede sejren. Fra kampens start virkede Jammerbugt FC veloplagte, men det første kvarter bølgede spillet frem og tilbage. Her var optræk til chancer i begge ender uden det dog blev til mere end det.

I kampens 17. minut kom der til gengæld hul på bylden. Anfører Nickolaj Jonstrup fik en stikning i dybden og fra en spids vinkel inde i feltet lagde angriberen bolden fladt i det lange hjørne. I øvrigt Nickolajs mål nr. 100 for klubben – godt gået!

Herfra fik Jammerbugt FC mere og mere overtag i kampen og efter en halv time var Nickolaj tæt på igen med et udmærket forsøg fra distancen.

Frem mod pausen havde Jammerbugt FC flere gode bølger af angreb frem mod Brabrand målet. Det blev imidlertid ikke til flere scoringer i de første 45 minutter, da den sidste afgørende aflevering ikke lykkedes for de blå. Gæsterne blev ikke tilladt mange chancer, men sekunder før pausefløjtet var det pludselig tæt på en udligning alligevel. Jammerbugt FC keeper, Mikkel Møller, fik dog sat en fin fodparade ind og så førte Jammerbugt FC 1-0 ved pausen.

Jammerbugt FC fortsatte med at dominere spil og chancer i 2. halvleg, og allerede efter få minutter gav det pote. Det var ikke katepoten, men derimod en kanonkugle sendt mod mål af Søren Lynge fra kanten af feltet. Et uimodståeligt hug som fik netmaskerne til at blafre. 2-0, og så så det ud til, at det langt om længe skulle ende med en sejr over Brabrand. Det blev slået endeligt fast et lille kvarter før tid. Denne gang var det Sonny Jakobsen, som højt oppe på banen erobrede bolden og stak af sted mod mål. En favoritsituation for den træfsikre angriber, som heller ikke svigtede denne gang. Alene med målmanden og med to mand i hælene blev bolden koldblodigt sat fladt ind bag Brabrand målmanden. 3-0 og så var den kamp lukket og slukket. Kun det våde og kolde efterårsvejr lagde en lille dæmper på denne dejlige forårsfredag aften på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Det blev til flere chancer fra Jammerbugt FC, men stillingen forblev 3-0 og Jammerbugt FC holdte dermed fast i 3. pladsen.

- Det er rigtig mange år siden det sidst er lykkes os at slå Brabrand, så det var skønt endelig at få lavet om på det. Jeg synes vi spiller en god kamp. Ovenpå en uge med mange andre ting i tankerne, går spillerne ud og leverer en fuldt ud koncentreret og flot præstation, fortæller Bo Zinck med henvisning til salget af Sead Gavranovic samt offentliggørelsen af  Bo Zinck’s eget skifte til Thisted FC.

- Det var en vigtig sejr, og det var en fortjent sejr. Vi vinder vores dueller, tager vores løb og spiller i det hele taget godt. Det var dejligt at revanchere sig fra sidste weekends nedelig i Skovbakken. Nu gælder det Næsby i næste runde, og de er endnu et af de mange hold som kæmper for livet i 2. Division. Så det bliver en svær kamp, men vi glæder os.

Jammerbugt FC drager til Fyn i næste weekend, hvor der skal kæmpes om nye tre point d. 30. maj kl. 15.00.


Jammerbugt FC – Brabrand: 3-0 (1-0)
17’ 1-0 Nickolaj Jonstrup, Jammerbugt FC
48’ 2-0 Søren Lynge Svendsen, Jammerbugt FC
77’ 3-0 Sonny Jakobsen, Jammerbugt FC