Facebook

Sikker sejr, vigtigt vendepunkt

015-3.JPG
Trods de tunge skyer over Sparekassen Vendsyssel Arena, strålede tomålsskytten Sonny Jakobsen og de øvrige Jammerbugt FC spillere i sejren over Næsby.
18-10-2014

Af Thomas Jansen

Lørdag leverede Jammerbugt FC en stærk præstation hjemme mod Næsby, hvor det endte med en 2-0 sejr på to mål af Sonny Jakobsen.

Det var et gråt og vådt efterårsvejr, som dannede rammerne om lørdagens divisionskamp. Ikke videre opløftende, men til gengæld var der masser af lyspunkter inden for kridtstregerne, hvor Jammerbugt FC fra første fløjt satte sig på kampen og styrede begivenhederne. I det hele taget leverede de blåblusede et særdeles godt stykke arbejde, og blev belønnet for det med en 2-0 sejr. Det var fuldt fortjent og det kunne nemt være blevet til en endnu større sejr. Faktisk var de mange brændte chancer det eneste der kunne sættes en finger på ved Jammerbugt FC’s præstation i denne 11. runde kamp.

Hjemmeholdet tog som sagt initiativet fra start og allerede efter blot fem minutter, kunne der have været gang i måltavlen et par gange. Først var Sonny Jakobsen tæt på med et nærgående forsøg og efterfølgende fulgte et godt langskud fra Malthe Nygaard.

Det var dog først i kampens 23. minut at det lykkedes at sende bolden over målstregen. Igen var det Jammerbugt FC’s 9’er Sonny Jakobsen, der var på spil. Fra tæt hold fulgte angriberen op på en returbold fra Nickolaj Thomsens forsøg mod mål. Sonny Jakobsen sendte den sikkert i nettaget og så var Jammerbugt FC i front 1-0. Manden bag målet havde i det hele taget en travl dag på Sparekassen Vendsyssel Arena og godt 10 minutter senere var han på pletten igen. Sonny Jakobsen stak fra Næsby forsvaret og strøg en halv banelængde gennem det våde græs inden han iskoldt sendte bolden forbi en chanceløs Næsby keeper.

Men herfra skyllede den stille regn stille og roligt skarpheden af tomålsskytten og resten af Jammerbugt FC mandskabet. Med en føring på 2-0 ved pausen, fortsatte de blåblusede i 2. halvleg med at styre begivenhederne og producerede chancer på samlebånd. Desværre blev der også brændt chancer på samlebånd.

Både Sonny Jakobsen og Sead Gavranovic kom tæt på et par gange i starten af de sidste 45 minutter. Den ene sendte lige over mål, mens den anden sendte lige forbi. Duoen var trods de brændte chancer særdeles livlige og udgjorde en farlig sammensætning i Jammerbugt FC’s offensiv denne lørdag. Men i det hele taget fungerede samtlige elleve suppleret med indskiftningerne godt mod Næsby. Alligevel blev kampen aldrig lukket helt med et tredje mål og efter en times spil, var det så lige før det gik galt. Jammerbugt FC fik over flere omgange ikke clearet bolden fra eget felt og det udnyttede Næsby til at sende bolden mod mål, men denne gang kunne Jammerbugt FC glæde sig over at det også var stolpe ud i egen ende, og det farlige reduceringsmål udeblev således også.

Jammerbugt FC fik igen kontrol over situationen og flere chancer for at udbygge føringen blev brændt, men efter de 90 minutter fik Jammerbugt FC lov at juble igen. Slutresultatet blev nemlig meget fortjent en 2-0 hjemmesejr efter god fodbold og forbilledligt hårdt arbejde over hele linjen.

- Vi gør det godt defensivt hele kampen og får offensivt skabt langt mere end vi skal i en divisionskamp. Det var en rigtig god præstation og det glæder mig at vi formåede at skabe så meget i en vigtig kamp som denne, opsummerede en glad og tilfreds Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck efter kampen.

- Det var en fuldt fortjent sejr, men det ærgrer mig naturligvis at vi ikke får lukket kampen med et 3-0 mål. Det efterlader altid en risiko og kampen ændrer sig hvis en reducering kommer. Men udover det, så var der så meget positivt. Vi var gode når de havde bolden og skabte både plads og chancer når vi selv havde den. Det var rigtig godt over hele linjen, og det var en meget meget vigtig sejr, understreger Bo Zinck og minder om at fodbold til tider er en mærkelig størrelse.

- Pludselig har vi vundet to i træk og hænger på i den gode ende af tabellen. Vi har været nede i en skidt periode, men det er nu vendt på hovedet, og jeg har stor respekt for den måde spillerne har tacklet denne udfordring på. Alle har arbejdet hårdt og indstillingen har virkelig været imponerende. Vi er kommet flot ud af en svær periode, fremhæver Zinck, der nu tager til Brabrand i næste weekend med et godt udgangspunkt.

- Endnu en svær dyst på udebane, men vi kan tage så meget positivt med fra sejren over Næsby, og det vil vi bestemt gøre. Så kan vi forhåbentlig også gøre livet surt for Brabrand.

Med sejren trækker Jammerbugt FC væk fra Næsby samtidig med at placeringen som nummer fem fastholdes og kontakten til de øverste hold er intakt.

Med andre ord en sikker sejr og vigtigt vendepunkt for Jammerbugt FC.

Jammerbugt FC – Næsby: 2-0 (2-0)
23’ 1-0 Sonny Jakobsen, Jammerbugt FC
34’ 2-0 Sonny Jakobsen, Jammerbugt FC