Facebook

Skarphed og tempo skal bygges på stærk defensiv

Justesen.jpg
01-04-2017

Af Thomas Jansen

Lørdag er der igen en mulighed for at kæmpe om tre point på eget græs, når fynske Næsby Boldklub kigger ind til forårets tredje runde.

Sidste lørdag var der også besøg fra Fyn, da det blev 0-0 mod FC Svendborg. Det gav et point, hvilket var to point for lidt. Nu er det tid til på ny at sætte ind i kampen om alle tre point og Jammerbugt FC cheftræneren er ikke tvivl om, hvor konceptet skal justeres lidt for at lykkes med missionen.

- Først og fremmest er vi glade for, at der allerede igen denne weekend er hjemmekamp på programmet. Sidste weekends kamp her på Sparekassen Vendsyssel Arena, gik jo ikke helt, som vi havde håbet. Vores mål var helt klart alle tre point, men da vi ikke formåede at putte bolden i kassen, så måtte vi tage til takke med et enkelt, og det var vi naturligvis skuffede over, lægger Lars Justesen ud forud for den kommende hjemmekamp, hvor solid defensiv og stærk organisation skal suppleres med en mere tempofyldt offensivt og skarphed foran mål.

- Defensivt synes jeg, at vi, både mod HIK og FC Svendborg, har set stærke ud. Det er ikke mange chancer, vi har givet væk og vores defensive struktur er på plads. Til gengæld er der også ting vi skal forbedre og det gælder især i vores offensive spil, hvor vi skal spille hurtigere, være mere boldfaste og ikke mindst være skarpere. Vi havde svært ved at skabe chancer mod et meget defensivt Svendborg mandskab på en bane, der endnu ikke indbyder til pasningspil og hurtige kombinationer. Men vi fik skabt de nødvendige chancer til at vinde kampen – desværre var vi bare ikke effektive nok, forklare Justesen og fortsætter;

- Faktisk tror jeg kampen mod Næsby Boldklub, kan ligge bedre til os. Modsat Svendborg, vil Næsby gerne frem på banen og spille offensivt, og det kan give os noget mere rum til at spille i frem ad banen. Samtidig stiller det også øgede krav til vores defensiv. Næsby er et godt teknisk hold med fine offensive spillere og masser af hurtighed, som vil udfordre os. De har flere stærke profiler, som vi skal holde særligt øje med, men i det hele taget forventer vi at møde et hold fyldt med spillehumør og selvtillid efter en god forårsstart med fire point.

Og Næsby har fået en god start. En uafgjort i premieren ude mod Vejgaard Boldklub blev sidste weekend fuldt op af en hjemmesejr over Odder. De fire point, det har kastet af sig, har placeret Næsby på en fjerdeplads, seks point foran Jammerbugt FC. Lars Justesen har dog stor tiltro, at med de rette justeringer, så kan Næsby få forårets første nederlag og Jammerbugt FC den første sejr.

- Kan vi forbedre vores boldomgang og få mere tempo i vores spil, uden at bruge det ekstra touch på en bane, som nu har fået en uge mere, så har jeg en stor tro på, at vi denne gang kan tage alle tre point på eget græs. Men det kræver naturligvis at vi er skarpere foran mål, så vi får scoret på vores chancer. Vi er helt sikkert på vej i den rigtige retning. Drengene arbejder alle hårdt og er lærevillige på træningsbanen, så i trænerteamet er vi meget fortrøstningsfulde. Men vi skal fortsætte med at bygge på og så skal vi sikre os, at vi rent indstillingsmæssigt er der fra start til slut. Det er ganske enkelt en nødvendighed, hvis vi vil have alle tre point – og det vil vi, understreger Jammerbugt FC cheftræneren inden foråret anden hjemmekamp fløjtes i gang.

Det er lørdag d. 1. april kl. 15.00 – og husk der er fri entre for alle når Jammerbugt FC tager imod Næsby Boldklub på Sparekassen Vendsyssel Arena.