Facebook

Skibsted har fået sikkert greb om Jammerbugt FC’s keepere

ThomasSkibsted.jpg
03-12-2015

Af Thomas Jansen

For Thomas Skibsted var det ikke nogen nem beslutning i sommers, at takke ja til tilbuddet om at blive målmandstræner i Jammerbugt FC. Ikke fordi Jammerbugt FC ikke tiltalte den ambitiøse målmandstræner, men fordi et ja til Jammerbugt FC betød et farvel til hjerteklubben AaB, hvor Thomas gennem flere år ligeledes har fungeret som målmandstræner.

Udfordringen og setup’et i Jammerbugt FC tiltalte dog AaB manden så meget, at det i sidste ende endte med et ja tak til den blå bølge – og det har Thomas Skibsted ikke fortrudt.

- Jeg har altid haft høje ambitioner og det har jeg stadig. Da jeg for nogle år siden valgte at blive målmandstræner, fik jeg chancen af Jens Peter Hansen i AaB for at få ansvaret for Danmarksseriens målmænd, og samtidigt også AaB’s unge målmænd i U10 – U12, som var nogle utrolige talentfulde drenge. Det var her jeg virkelig fik smag for målmandstrænergerningen, genkalder Thomas Skibsted og fortsætter;

- Efter to sæsoner som målmandstræner i AaB fik jeg et opkald fra Jammerbugt FC. Her blev jeg spurgt om jeg ville være interesseret i at blive tilknyttet trænerteamet til denne sæson som målmandstræner. Et svært valg i den forstand, at jeg har været i AaB i mange år og har en kærlighed for klubben og alle dem omkring klubben. Jeg valgte at acceptere tilbuddet, da jeg synes Jammerbugt FC er en elite klub med store ambitioner.

Siden den bolsjestribede trøje blev skiftet med en vesterhavsblå, så har fokus været på udviklingen af Jammerbugt FC’s divisionsmålmænd og klubbens øvrige unge keepere. En spændende udfordring for målmandstræneren, som har været meget tilfreds med starten i sin nye klub, og som ser stort potentiale i målmandsmaterialet i Jammerbugten.

- Jeg er blevet taget rigtig godt imod af både trænerteamet og spillerne. Jeg er rigtig glad for at være i klubben og være en del af dette hold, som har rigtig stort potentiale. I målmandsteamet synes jeg vi har arbejdet hårdt og haft en god udvikling hos målmændene. Vi har haft et rigtig godt træningsmiljø, hvor vi alle sammen har bidraget til hinandens udvikling som målmænd, og til hver eneste træning haft lyst til at arbejde hårdt og blive bedre, forklarer Thomas Skibsted inden han roser sine unge keepere, der kan blive endnu bedre.

- Jeg må indrømme, at jeg har været rigtig imponeret over niveauet vores målmænd har i så ung en alder. Der vil altid være flere aspekter i deres målmandsspil som skal forbedres, men med dette sagt, er jeg rigtig tryg ved at have dem som sidste skanse for holdet. Med den arbejdsindsats og den ivrighed for at blive bedre for hver eneste træningspas dette efterår, ser jeg rigtig lyst på fremtiden, og jeg vurderer, at vi har nogle utrolig spændende målmænd hos Jammerbugt FC.

Selvom det overvejende har været det positive, som har fyldt i Skibsteds første halve år i Jammerbugt FC, så er der også lidt, der ikke helt har levet op til forhåbningerne. Det er naturligvis det, at holdet ikke formåede at sikre sig en plads i oprykningsspillet.

- Vi kan ikke være tilfredse med at være endt i nedrykningsspillet, da vi satte os et mål om at være med i top fire i begyndelsen af sæsonen. Man kan altid være bagklog og sige at man skulle have gjort sådan eller have ændret dette. Men set i bakspejlet var det bare ikke godt nok i nogle af kampene, og andre kampe kan man også argumentere for, at vi var utrolig uheldige i forskellige situationer, fortæller Thomas Skibsted inden han afslutningsvis understreger, at situationen ikke ændrer ved at holdet fortsat skal udvikle sig og arbejde hårdt for sagen.

- At være endt i den mindre sjove halvdel af rækken, ændrer ikke, at vi skal arbejde benhårdt for at udvikle os både som spillere, hold og trænerteam. Vi skal kigge ind ad og på hinanden, og forlange det ultimative af os selv og ens holdkammerat ved siden af. Vores mål er selvfølgelig at ende i toppen af nedrykningsspillet med hårdt arbejde og godt fodbold, og samtidigt udvikle os som Jammerbugt FC.

Ingen tvivl om, at Thomas Skibsted efter vinterpausen står klar til at tage fat og tage sin del af ansvaret, når vinterlufferne igen skiftes ud med målmandshandsker, og Jammerbugt FC’s keepere skal tage næste skridt på udviklingsstigen.