Facebook

Skuffelse på Soffy Road

DSC_0004.JPG
10-10-2016

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC måtte lørdag forlade Soffy Road skuffede og tomhændet efter et 1-2 nederlag til værterne fra Vejgaard B.

Efter to fremragende sejre på stribe, så det hele ellers meget lovende ud inden startfløjtet på lokalopgøret mod oprykkerne fra Aalborg. Jammerbugt FC mandskabet virkede til at have ramt formen, og virkede fokuseret og skarpe.

Det startede da også ganske fint i Vejgaard lørdag. Der var ganske vist ikke tale om nogen medrivende og hæsblæsende indledning på kampen. Men Jammerbugt FC lagde roligt og sikkert fra land, og efter blot få minutter burde det have stået 1-0 til det gæstende Jammerbugt hold.

Vejgaards keeper forlod sit mål for at afværge en bold frem i banen, men måtte uden for feltet for at nå den. Han headede væk, men Jammerbugt spillerne opsnappede bolden, som efterfølgende fandt vej til Victor Rafael, der kunne lægge bolden i det tomme mål. Desværre blev målet annulleret på en meget tvivlsom offside kendelse, efter målmandens fravær skabte forvirring i den bagerste kæde.

Det blev derfor ikke til nogen drømmestart. Det var fortsat 0-0 og 1. halvleg fortsatte uden videre dramatik og forholdsvis chancefattigt. Efter et kvarters tid havde Vejgaard imidlertid fundet vej igennem til en udmærket chance, men forsøget blev sendt forbi mål.

Minutter senere var det Jammerbugts tur. Victor Rafael styrede mod baglinjen og sendte her fra bolden i feltet. I første omgang blev situationen afværget, men Nicklas Sørensen opsamlede returen, og sendte den iskoldt i en lang blød buge mod det lange hjørne. Næsten perfekt placeret, men også kun næsten. Bolden prællede af på trekantsammenføjningen.

I stedet lykkedes det værterne at finde vej til netmaskerne. Jammerbugt FC forsvaret virkede passive og Vejgaard udnyttede pladsen til at sætte sig i scene foran feltet, inden bolden blev sendt i mål ved den ene stolpe. 1-0 efter den halve time og det var tid til at sætte tempoet et gear op.

Kort før pause var det igen Victor Rafael, som slap igennem højresiden og fra baglinjen sendte Jammerbugt spilleren næsten sit indlæg direkte i mål. Men det blev med en pauseføring til gæsterne på 1-0.

2. halvleg blev spillemæssigt lidt bedre, men der var stadig langt mellem chancerne. Simon Knudsen kom tæt på, men måtte se sit forsøg tage indersiden af stoplen. De sidste procent manglede i forhold til de seneste to kampe. I stedet for en udligning blev det således 2-0 til Vejgaard, og da det efterfølgende, på et flot frisparksmål, lykkedes Mads Larsen at reducere til 2-1 var det desværre for sent.

Vejgaard B. fik sin første divisionssejr og Jammerbugt FC kom ned på jorden igen efter en kamp, hvor mandskabet ikke rigtigt formåede at træde ud af rollen som underdog og indtage en ny som favorit.

- Det var ikke en kamp på et særligt højt niveau. Jeg synes det var en lige og intens kamp, men den var chancefattig. Især vores 1, halvleg var ikke god, og det der skuffer mig mest, er vores udtryk. Det var ikke godt nok. Jeg er ikke i tvivl om, at drengene gerne ville vinde og arbejde for det, men vi mangler altså noget vildskab og aggressivitet i vores offensive løb. Samtidig var vores kvalitet på bolden generelt ikke god nok, lød den barske sandhed fra en tydeligt skuffet cheftræner, Martin Pedersen, efter nederlaget.

Martin Pedersen så ligheder fra egne præstationer i de seneste runder, i forhold til det Vejgaard leverede og som skaffede dagens værter de tre point.

- De spiller en god kamp og de havde noget af dem samme som os selv i rollen som underdog. Vi kan konstatere at vi har meget at lære i tilværelsen som favoritter. Vi har bolden meget, har mange indlæg og dødbolde, men slutproduktet mangler. Knudsen rammer indersiden af stolpen og Nicklas trekanten, så vi har chancerne, men set over hele kampen som helhed, så består vi ikke. Det var en stor skuffelse. Men vi må videre. Vi må rejse os igen. Vi lærer hver gang, vi spiller, slutter Martin Pedersen, som skal forsøge at få sit hold tilbage på pointsporet i kommende runde hjemme mod Odder. Der er fortsat masser på spil dette efterår!

Vejgaard B – Jammerbugt FC: 2-1 (1-0)
31’ 1-0 Frederik Poulsen, Vejgaard B
55’ 2-0 Frederik Poulsen, Vejgaard B
90’ 2-1 Mads Larsen, Jammerbugt FC