Facebook

Søren Kusk evaluerer på det første halve år

Søren Kusk evaluerer.jpg
25-11-2010

Af Thomas Jansen

Han har nu stået i spidsen for den blå bølge i et halvt år og cheftræner Søren Kusk har fra sin plads langs kridtstregen styret det unge mandskab gennem mange flotte præstationer. I dette interview kan du læse hvordan Blokhus FC cheftræneren vurderer den netop afsluttede efterårssæson.

Du er nu igennem dit første halve år i Blokhus FC – hvordan lyder din vurdering af den første tid i klubben?
Jeg synes det er gået meget godt og vel nærmest over al forventning må vi sige. Vi mistede nogle forholdsvis store profiler op til sæsonstarten og fik nogle forholdsvis unge uprøvede spillere ind. Så der var naturligvis en usikkerhed omkring hvor vi stod og hvor langt vi kunne nå. Set ud fra det, så synes jeg vi har flyttet os meget. Vi har flyttet os meget på den spillemæssige del og enkelte spillere har flyttet sig meget, men jeg synes i særdeleshed, at holdet har flyttet sig meget. Det har været et godt kollektiv, som har båret os. Noget af det vi skal arbejde på, er at vores angribere. De skal score flere mål. Når vi ligger så højt og når vi scorer så mange mål, så skal vi have spillere i top tre på topscorelisten. Det er derfor et klart fokusområde for os og der skulle vi gerne kunne flytte os.

En meget ung trup, ny træner, nye spillere og ikke mindst en ny spillestil. Alligevel slutter i efteråret på toppen af tabellen og har, som du selv er inde på, gjort det over al forventning i dette efterår – hvad er det der er lykkes?
Vi har selvfølgelig haft nogle udsving i vores spil og med et så ungt hold vil man ikke være hundrede procent stabil. Som sæsonen skred frem fik vi dog mere stabilitet i vores spil. Vi har fundet en måde at spille fodbold på og det er gået forholdsvis hurtigt med denne omstilling. Det er selvfølgelig positivt. Vi har været dygtige og jeg vil også sige, at vi har været frække i vores tilgang til spillet. Vi har været offensive og spillet på en måde, som godt kunne have givet bagslag. Det har det ikke gjort, hvilket også har noget med det mentale at gøre. Vi har troet på det og vi har troet på at komme godt i gang, hvor vi fik nogle gode sejre i starten, som har styrket troen på, at det her kan lykkes. Så det er mange ting, der går op i en større enhed.

Det er en meget tæt kamp i top tre mellem os selv, Aarhus Fremad og Thisted FC – hvem står bedst i den kamp?
Det er umuligt at sige. Jeg vil nok stadig mene Thisted står med de bedste kort på hånden, selvom de er tre point efter os. De har lidt mere rutine og lidt mere tyngde i deres hold, og hvis de får Carsten Andreasen i gang, så vil de blive tunge at danse med. Aarhus Fremad har jo haft en helt exceptionel periode, hvis vi ser på hele 2010. Hele deres forår var stærkt og det har efteråret også været. De har haft et par svipsere, men det har vi også. Vi tror selvfølgelig på at vi kan være med.

Der er et lille slip ned til de næste hold i tabellen – er der nogle outsidere, som kan blande sig helt i top i løbet af foråret?
Nej, det tror jeg ikke der er. Det kommer til at stå mellem os tre. Brabrand er for langt væk, så det kan jeg ikke forestille mig.

I skal nu have en velfortjent vinterpause - hvad skal pausen bruges til?
Vi skal holde os lidt i gang og have fysisk træning i starten af næste uge. Derefter bliver der lidt ferie, hvor vi også holder os lidt i gang. Men vi passer også på det ikke bliver for meget, fordi kroppen skal have lov at restituere. Der er jo lang vej endnu.

Lad os kigge ind i det nye år og frem mod forårets halvsæson - hvad bliver den største udfordring her?
Det er at blive mere stabile og samtidig fastholde den spilstruktur vi har. Derudover bliver det også, at vi skal forsøge stadigt at score mange mål og holde fokus på at skabe mange chancer.

Lad os slutte med at tage et kig på målet for resten af sæsonen?
Målet er, at være med så lang tid som muligt. Altså at være med i topstriden, så vi ikke falder fra i starten. Der skal være noget at kæmpe om når vi kommer til de sidste tre til fire kampe. Det må være målet i første omgang, slutter cheftræneren der sammen med spillerne tager hul på forberedelserne til forårssæsonen d. 10. januar 2011.