Facebook

Solid U19 indsats rakte til sølv

U19soelv.jpg
10-06-2015

Af Thomas Jansen

Tirsdag aften havde Jammerbugt FC U19 og en pæn portion støttende tilskuere fra det nordjyske taget den lange tur til Havndal i håbet om at fuldende pokaleventyret med en finale sejr over Silkeborg IF Liga.


De blåblusede Jammerbugt FC talenter kæmpede også bragt, men måtte i sidste ende se sig slået 2-0 af et meget stærkt Silkeborg mandskab. Jammerbugt FC holdte sig ikke tilbage i starten af opgøret, men tog kampen op med tro på tingene og god energi. Det gav en lige første halvleg, hvor der var optræk til scoringer i begge ender. Det blev dog ved 0-0 efter de første 45 minutter, men efter pausen kom der hul på bylden.

Desværre var det Silkeborg IF som fandt vej til nettet. To hurtige scoringer i starten af 2. halvleg tog pusten fra Jammerbugt spillerne, som herefter havde svært ved at finde vej tilbage i kampen mod et Silkeborg hold der var stærke på bolden. Dermed kunne Liga mandskabet løfte pokalen til slut, men Jammerbugt FC havde stor ære af kampen og fortjente bestemt sine sølvmedaljer.

- Vi er fint med i 1. halvleg. Silkeborg er bedst, men det skulle de jo også gerne være. Det er et hold som træner hver dag og som rummer flere landsholdsspillere.  Men jeg synes vi er godt med langt hen ad vejen, fortæller U19 træner Tommy Pedersen efter pokalfinalen, hvor luften gik af den blå ballon i starten af 2. halvleg.

- Vi mister pusten efter de to hurtige mål. Det første er rigtig godt og der kan vi ikke rigtigt gøre noget, men det andet mål ærgrer mig. Herefter er det mere eller mindre afgjort, erkender Tommy Pedersen, der trods nederlaget kun havde ros tilovers for sine spillere.

- Silkeborg vinder fortjent finalen, men jeg synes vi leverer en fin indsats. Vi kæmper for vores sag og gjorde hvad vi kunne. Det var ikke nok i dag, men vi har fået noget værdifuld erfaring ved at have spillet mod et hold på dette niveau. Selvom vi tabte har vi lært af dette og det handler det trods alt også om når vi taler talentudvikling.

Hjemvendt til Jammerbugten med sølvmedaljerne om halsen handler det nu om lørdagens kamp i U19 2. Division. Her skal 1. pladsen sikres mod LKB/Gistrup kl. 13.30 på udebane.