Facebook

Spændende fodboldforår i vente

Soeren_Kusk_evaluerer.jpg
10-01-2012

Af Thomas Jansen

Så er fodboldferien forbi. I dag er der nemlig første træning i Blokhus FC, som således tager hul på forberedelserne til et spændende fodboldforår…

Her skal der nemlig kæmpes for endnu en sæson i 1. division, og efter en godkendt første halvdel af debutsæsonen i landets næstbedste fodboldrække, er der tro på tingene i Blokhus FC lejren.

- Vi får en god start med fire point i de første tre kampe og er også spillemæssigt godt med i de fire første kampe. Herefter får vi det svært i en periode, hvor vi mangler tyngde og har problemer med at følge tempoet i kampene. Vi har i den periode en del skader på centrale spillere, hvilket også spiller ind, da det lægger et for tungt pres på vores unge spillere, evaluerer Søren Kusk på starten af livet i 1. division.

Stærk viljestyrke og høj moral

Fra efterårets første fløjt til det sidste har Blokhus FC’s unge mandskab udviklet sit spil og hævet niveauet. Særlig tydeligt har holdets stærke viljestyrke og høje moral stået, hvilket har glædet cheftræneren.

- I løbet af sæsonen og efter en svær periode midt på efteråret, får vi noget mere stabilitet i vores spil. Vi bliver bedre og bedre, vænner os til tempoet og er fysisk overraskende godt med. Vi formår at presse vores modstandere hårdt i slutfasen af kampene og er i stand til at sætte os tungt på spillet i 2. halvleg af kampene. Her viser vi stor styrke både fysisk og mentalt, forklarer Søren Kusk.

Denne fysiske og mentale styrke blev ikke mindst understreget i efterårets sidste kamp, hvor Blokhus FC efter at være nede 0-2 på udebane mod traditionsklubben AB fik vendt kampen og fightet sig flot tilbage til en 4-2 sejr. En vigtig sejr for det fodboldforår som venter.

Der skal dog arbejdes hårdt frem mod kick off i april for at stå bedst muligt i en tæt og intens kamp for at sikre endnu en sæson i 1. division. Et af de områder, der blandt andet skal arbejdes med, er at lukke bedre af foran eget mål.

- Noget af det, vi skal arbejde med frem mod foråret, er vores defensiv. Forsvarsmæssigt har vi lukket for mange mål ind i efterårets kampe. Vi kommer for nemt bagud i kampene, og den del af vores spil skal vi arbejde med i vinterpausen, hvor vi også skal have fokus på vores spilkoncept og blive bedre til at holde fast i dette, fremhæver Søren Kusk, der ligesom spillerne har brugt juleferien på at restituere oven på det første halve år i 1. division.

Første målsætning opnået

Det har været et første halvår, hvor Blokhus FC som eneste oprykker har måttet betale nogle lærepenge undervejs, men også et første halvår, hvor et ungt hold er vokset med opgaven, og med lidt mere held i de afgørende faser kunne Blokhus FC have hentet flere vigtige point. Stor ære af tætte kampe mod svære modstandere giver ikke alene point på kontoen, og udbyttet har således ikke været stort nok til en vinterplacering over nedrykningsstregen. Til gengæld er der stadig kontakt til holdene, der overvintrer over den så vigtige streg, og dermed er første delmål nået.

- Vores mål for efteråret er nået. Vi hænger på de andre hold og er i den grad stadig med i spillet om at sikre os endnu en sæson i 1. division. Derfor går vi et utroligt spændende forår i møde, og på den måde er jeg godt tilfreds med vores første halvsæson i 1. division, opsummerer Blokhus FC’s cheftræner Søren Kusk, som sammen med Blokhus FC drengene kan gå ind til forårets første træning med hovedet højt og med en stor tro på at nå målsætningen om at sikre sig overlevelse i en historisk stærk 1. division.