Facebook

Stærk hjemmebane skal styrkes yderligere

d6cd13726b9ddaa8ff8199885e21d5a2.jpg
27-05-2014

Af Thomas Jansen

Efter en oplevelsesrig tur til Sjælland i seneste runde, er tiden på ny kommet til hjemmekamp, når Jammerbugt FC og Odder onsdag træder ind på grønsværen.

Her skal den blå bølge forsøge at tage alle tre point fra oprykkerne, og trods nederlaget til HIK i sidste kamp, var der masser af positivt at tage med videre.

- Selvom vi ender med at tabe kampen, viste vi langt hen ad vejen gode takter. Det var en kamp som havde det hele. Underholdning, drama og mål. For tilskuernes skyld håber jeg vi får det samme hjemme mod Odder, fortæller Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck forud for mødet med det hårdarbejdende oprykkerhold.

- Det er en noget anden opgave vi står overfor end ude mod HIK. Vi skal op imod et Odder hold, som i denne sæson har overrasket mange i 2. division. Jeg skal være ærlig og sige, at det også er tilfældet for mig selv. Odder er oprykkerhold, og har gjort det virkelig godt. De har, mere end noget andet, en fantastisk holdånd og slås virkelig for hinanden. Det er, sammen med deres ekspertise på dødbolde, blandt deres absolut største styrker, forklarer Bo Zinck, som har stor respekt for måden onsdagens modstander arbejder på.

- Odder har om nogen vist hvor langt man kan nå med hårdt arbejde, og de fortjener stor ros for et virkelig godt stykke arbejde fra både spillere og trænere.

Men trods det nye positive bekendtskab i 2. division og en foreløbig 10. plads i en meget tæt tabel, er Odder mandskabet endnu ikke er sluppet ud af den hårde bundkamp. Derfor forventer Jammerbugt FC lejren også en svær opgave, hvor det bliver vigtigt at de blåblusede selv for sat sine egne styrker i spil.

- Det er vigtigt, at vi går ud og tager initiativet fra start. Kan vi få flow i spillet og samtidig modstå det pres der vil komme fra Odders dødbolde, så tror jeg på vi vinder kampen. Vi skal ud og leve op til vores indsats mod Skive IK i seneste hjemmekamp. Vi har vist vi er stærke hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena, og det skal vi styrke endnu mere. Derfor håber jeg, at vi får sejren, men jeg håber også vi formår at spille godt, fremhæver Zinck, som hele tiden forsøger at bygge på spilkonceptet kamp for kamp.

- Vi er i en lidt anden situation end Odder, der i en meget tæt bunddyst skal ud at have point. Det vil vi bestemt også, men vi har samtidig muligheden for at kigge længere frem og på anden vis arbejde med at udvikle vores spil og bygge på frem mod den nye sæson.

Noget af det der blandt andet skal arbejdes på er effektiviteten foran mål. Noget der har haltet efter i kampe, hvor spillet har været til flere mål og point, end resultat har afsløret efter de 90 minutters fodbold.

- En af de ting vi uden tvivl skal arbejde med er kynismen. Det har ganske enkelt ikke været godt nok. Vi har for ofte ikke været skarpe nok foran mål i afgørende situationer og det skal vi ud og gøre bedre. Gerne allerede onsdag. Her må vi, på hjemmebane, ligeledes påtage os favoritværdigheden, og det skal vi også vise, at vi kan bære. Vi skal vinde, og trods respekten for Odder, og det de har opnået indtil nu i denne sæson, så går vi knald hårdt efter de tre point, slår Jammerbugt FC cheftræneren fast inden han slutteligt tilføjer en kommentar til den lidt specielle situation, at han selv få følge kampen fra tilskuerrækkerne grundet karantæne som følge af bortvisning i udekampen mod HIK.

- Selv skal jeg desværre ikke være en del af trænerbænken, og det bliver meget specielt for mig. Det bliver en underlig fornemmelse, men så har jeg også prøvet det som træner, og spillerne er heldigvis i gode hænder hos resten af vores trænerteam og med en forhåbentlig stærk opbakning i ryggen fra tilskuerne, har jeg en stor tro på at vi får en god fodbolddyst og tre point.

Vi kan hermed kun opfordre til at du tilslutter dig cheftræneren på lægterne og bakker den blå bølge op når det går løs mod Odder onsdag d. 28. maj kl. 19.00 på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Vi ses på stadion!