Facebook

Super sejr efter solid holdindsats

DSC_00052028229.JPG
29-05-2016

Af Thomas Jansen

Stemningen var en smule nervøs forud for opgøret mellem Jammerbugt FC og Avarta lørdag eftermiddag på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Jammerbugt FC er de seneste runder rykket nærmere nedrykningszonen og var så småt begyndt at komme faretruende tæt på inden sæsonens fjerdesidste runde. Samtidig kom dagens gæster med god form og en flot andenplads i rækken, så at stadiongæsterne, med de blå briller, var en smule anspændt, var der ikke noget at sige til.

Nervøsiteten var måske også nået ind på grønsværen. I hvert fald startede opgøret afventende, mens de to hold så hinanden lidt an. Der var tale om en kontrolleret indsats fra hjemmeholdets side, som vidste hvornår de skulle presse og hvornår de ikke skulle. I sær i forbindelse med hjørnespark og øvrige dødbolde, formåede Jammerbugt FC at fastholde presset omkring Avartas felt, og det gav i løbet af kampens første 45 minutter flere farlige situationer. Den helt store åbne chance lod dog vente på sig.

Sådan en fik gæsterne kort før den halve time. En bold blev ikke clearet ordenligt, og så fik gæsterne en mulighed tæt under mål. Heldigvis sneg bolden sig lige akkurat uden om stolpen på Jammerbugt FC målet. Der blev åndet lettet op.

Kort efter var Jammerbugt FC igen farlige ved en dødbold. Ikke på selve dødbolden, men i det efterfølgende spil. De blåblusede lagde et højt og aggressivt pres, som gav flere skudmuligheder. Alle blev de blokeret, lige ind til det blev Christoffer Hansens tur. Angriberens halvflugter endte dog i Avarta keeperens favn.

Det stod således 0-0, da de to mandskaber gik til pause efter en målløs, men bestemt ikke kedelig første halvleg.

Umiddelbart efter pausen blev Jammerbugt keeper, Kasper Holm, alvorligt testet. Den unge målmand svigtede ikke, da han i fuld længde fløj ud i den ene side og afværgede en føring til gæsterne.

Kampen fortsatte med at være jævnbyrdig og begge mandskaber arbejdede for sejren. Der var chancer i begge ender og efter en times spil lykkedes det den blå bølge, at styre bolden i nettet. Desværre blev målet, som startede med godt spil af Viktor Ahlmann og Michael Nielsen og endte hos Victor Rafael, dømt offside.

Rafael gav ikke op og minutter senere blev den hurtige offensiv spiller sendt mod Avartas mål. En halv banelængde blev tilbagelagt med tre Avarta spillere lige i hælene. Victor Rafael blev ikke indhentet, men desværre var afslutningen ikke yderlig nok og gæsternes målmand kunne parere til hjørne. Var det mon igen en af de dage, hvor marginalerne bare ikke var med de blåblusede. Det var det ikke.

Tredje gang var lykkens gang for Victor Rafael, som gjorde god figur denne dag – ligesom resten af de blåblusede i øvrigt også gjorde. Med små tyve minutter igen resulterede godt forarbejde af Viktor Ahlmann i en aflevering ind i feltet til Victor Rafael, som denne gang var mere kølig. En simpel, men effektiv, skudfinte blev udført og bolden efterfølgende lagt sikkert over i det lange hjørne. 1-0 og sikke en forløsning!

Men intet var slut endnu. Der var fortsat arbejde at gøre, og det gjorde Jammerbugt FC. Hjemmeholdet holdte fast, arbejdede hårdt og med en god organisation og effektivt kontrolleret presspil vandt Jammerbugt FC en dejlig sejr! Tilmed en fortjent og ikke mindst vigtig sejr.

- Det giver lidt mere luft nu, lød det glad og lettet fra cheftræner Martin Pedersen efter kampen. Han var dog hurtig til også at understrege, at der stadig er kampe at spille.

- Intet er afgjort endnu. På ingen måde. Men det her var en vigtig sejr og vi er glade lige nu.

Martin Pedersen har siden sit skifte fra assistent til cheftræner haft helt særligt fokus på mental indstilling og hårdt arbejde. Netop dette var med til at sikre de tre point lørdag.

- Alle de ting vi har trænet på, vores fokus på vindermentalitet og træningskultur, det viste vi i denne kamp. Vi har arbejdet meget med organisation, pres, gejst og vildskab. Alt dette lykkedes. Vi holdte dem godt, står godt på banen og skaber de nødvendige chancer. Så alt i alt en fortjent og sindssygt vigtig sejr, lød det fra Martin P, umiddelbart efter sejrsangen var blevet skrålet ud i omklædningsrummet.

Trods de tætte dampe fra bruserne, var det ikke svært at få øje på glæden i omklædningsrummet. Ingen tvivl om, at der var blevet arbejdet hårdt og de tre point var belønningen.

- Stor kredit til drengene. De gjorde det virkelig godt. Det var en holdindsats, hvor alle bød ind. Vi viste, at vi kan, og når vi spiller sådan, er vi altså svære at slå. Vi har et stærkt hold, men det kræver vi holder fast nu. Vi skal arbejde videre og vi glæder os til en ny hjemmekamp allerede næste weekend, understreger cheftræneren.

Det lørdag d. 4. juni kl. 15.00 mod Dalum IF – også på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Jammerbugt FC – Avarta: 1-0 (0-0)
72’ 1-0 Victor Rafael, Jammerbugt FC