Facebook

Supersejr i sæsonpremiere

JFC-TFC.jpg
En af mange dueller i kampen mellem Jammerbugt FC og Thisted FC.
28-03-2015

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC fik lørdag eftermiddag en ønskestart i 2. division vest, da lokalrivalerne fra Thisted FC blev sendt hjem med et 1-4 nederlag.

Kulden bed som blæsten strøg ind over Sparekassen Vendsyssel Arena, hvor den blå bølge brusede for fuld kraft og sørgede for at hovedparten af de ca. 350 tilskuere fik noget at varme sig på undervejs. Med fire scoringer sikrede de blåblusede sig en drømmestart på sæsonen med en 4-1 sejr. Et resultat som antyder en overlegen sejr, men det meste af de 90 minutter var det, trods slutcifrene, en både tæt og intens fight.

Fra kampens start stod det klart, at den, ganske som ventet, ville være præget af høj intensitet, masser af dueller og fight over hele linjen. Mens chancerne var få i kampens begyndelse var nærkampene således mange, og vi skulle da også hen til omkring den halve time før der kom hul på scoringerne. Igen var en nærkamp afgørende for situationen. Jan Rasmussen blev nemlig nedlagt i feltet, og på det efterfølgende straffespark sørgede Martin Pedersen for en 1-0 til Jammerbugt FC. Glæden stilnede dog hurtigt af. Få minutter senere udlignede Thisted FC nemlig, og det skete direkte på et hjørnespark, hvor vinden snød Jammerbugt FC defensiven, inklusiv keeper Mikkel Møller. Bolden fik således lov at sejle ind i det lange hjørne, og så var det på ny lige.

Uafgjort virkede på dette tidspunkt da også som en ganske fair stilling. Dog havde Thisted FC, med vinden i ryggen, fået skubbet spillet længst op på Jammerbugt FC’s banehalvdel, hvor gæster især viste sig farlige på dødbolde, som det også var tilfældet ved målet til 1-1. Det mål blev næsten gentaget kort før pausefløjt, hvor endnu et nærgående og indadskruet hjørnespark havde kurs mod det lange hjørne, men denne gang lykkedes det Jammerbugt FC at afværge situationen.

Efter pausen satte Jammerbugt FC sig mere på spillet, og fik minut for minut mere overtag. Det var tæt på at give pote syv minutter inde i 2. halvleg. Her strøg Nickolaj H. T. Jonstrup igennem Thisted forsvaret, men hans skud blev pareret af Thisteds målmand, som minutter senere også fik stoppet en Christoffer Hansen afslutning. Jammerbugt FC kom langsomt med sikkert tættere og tættere på en ny føring, og efter lidt mere end en times spil, kom scoringen så. Et frispark fra Martin Pedersen blev mødt af Sead Gavranovic, som med hovedet flot snittede bolden i det lange hjørne. Intet var dog afgjort, slet ikke, men i kampens sidste ti minutter sikrede Jammerbugt FC, at der ikke blev nogen nervepirrende afslutning på kampen. 

Den gode kvalitet i bredden, som Jammerbugt FC truppen er gået ind til dette forår med, viste sin værdi. I den hårdt kæmpede kamp, var det nemlig to indskiftere, som slog sejren fast med syvtommer søm med hver sin scoring. Først kom Søren Lynge igennem i højre side af feltet, og fra spidsvinkel sparkede han bolden i nettet. Derefter tog Sonny Jakobsen sagen i egen hånd og afdriblede et par mand, inden han sendte den sidste scoring i kassen til stor glæde i den blå lejr.

4-1 lød slutresultatet efter en kamp med af intensitet, nerve og gode mål. Det efterlod Jammerbugt FC som sikre og fortjente vindere mod et ellers dygtigt Thisted mandskab, som bestemt også satte sit præg på kampen.

Den flotte sejr har givet Jammerbugt FC en drømmestart på foråret samt selvtillid og tre point på kontoen.
I sejren blev der i øvrigt også givet debut til både Søren Astrup og Jakob Hjort, mens også Christoffer Hansen og Emil Haucke gjorde comeback.

Nu skal der rides videre på bølgen når Jammer bugt FC allerede d. 2. april skal i gang igen. Denne gang på udebane mod Varde IF kl. 15.00.

Læs reaktioner fra sejren over Thisted FC her på jammerbugtfc.dk i de kommende dage.

Jammerbugt FC - Thisted FC: 4-1 (1-1)
33' 1-0 Martin Pedersen, Jammerbugt FC
35' 1-1 Mickey Berg, Thisted FC
63' 2-1 Sead Gavranovic, Jammerbugt FC
82' 3-1 Søren Lynge Svendsen, Jammerbugt FC
89' 4-1 Sonny Jakobsen, Jammerbugt FC

Se flere billeder fra kampen på Jammerbugt FC's officielle Facebookside.