Facebook

Talentstatus

Bo Zinck2.jpg
13-10-2010

 

Af Andreas Damgaard

U19 holdet vandt i weekenden deres pulje i mesterrækken. Det betyder, at de i foråret skal spille i mesterrække 1, den højest mulige række for holdet lige nu. Selvom der stadig mangler en kamp i puljen, en udekamp mod Djursland på lørdag, gør vi status på holdets præstation i efteråret her på hjemmesiden og kigger samtidig på hvad fremtiden bringer. Cheftræner Bo Zinck fortæller her om ovennævnte.

Fortæl om efteråret 2010, hvor I vinder jeres pulje?

"Vi har spillet mange af kampene på et rigtigt højt niveau, hvilket afspejler den kvalitet som truppen indeholder. Det er den største trup og den med bedst kvalitet, som jeg har arbejdet med. Hele efteråret har spillerne været træningsvillige og de har hver især udviklet sig. Det er fortjent, at vi vinder puljen og alt i alt har efteråret været rigtigt positiv."

Hvad bringer fremtiden for holdet og spillerne hver især?

"Efter vores puljesejr i efteråret, kommer vi til at spille i mesterrække 1 efter vinteren. Dette vil medføre, at spillerne bliver matchet mere end i efteråret og de vil derfor automatisk udvikle sig mere. Samtidig er vores U21 i A-rækken i foråret, hvilket igen giver de unge spillere endnu flere kampe på højt niveau. Dermed ser spillerne ud til, at kunne udvikle sig yderligere i foråret, hvilket jeg glæder mig til at følge."

Status på Blokhus FC’s talentprojekt?

"Vi har på det 1½ år, hvor vi har haft fokus på talentudviklingen, højnet træningsmiljøet, så det er blevet til et elitemiljø, hvor alle kræver noget af hinanden. Dette har medvirket, at vi har højnet spillernes individuelle niveau, hvilket kan ses på, at vi nu har 5-6 spillere der træner med divisionsholdet. Andre klubber har også fået øjnene op for os, og der er løse aftaler med liga og divisionshold angående træningskampe til vinter.

På de 1½ år er vi gået fra 9 til 28 spillere i u-truppen, hvor af 4 er på kontrakt. Vi er pt. Nordjyllands U19 hold nummer 2 efter AaB’s ligahold. At det er gået så hurtigt, var ikke planen, men det er kun positivt at udviklingen er gået så stærkt både på og uden for banen. Så status er, at vi er foran vore egen plan omkring talentprojektet, der blev sat i værk for 1½ år siden", slutter Bo Zinck.

Af nuværende U19 spillere har Søren Reese, Søren Vangsted og Kasper Knudsen alle fået debut på 2. divisionsholdet, hvilket er med at sætte streg under den positive fremgang, der er på talentsiden i Blokhus FC.