Facebook

Tamt opgør tog fart til sidst - Men endte uden scoringer

Randers - BFC 1.jpg
06-06-2010

(Foto: Essex Park i Randers, var ramme for dagens meget afgørende kamp)

 

Randers Freja   -   Blokhus FC   0-0  (0-0)

 

Blokhus FC´s startopstilling:

Målmand: René Bech

Forsvar: Lars Mynderup, Andreas Damgaard, Kasper Stiller, Christian Overby

Midtbane: Micky Malling Jensen, Simon Rosenqvist, Peter Tranberg, Jeppe Østenkær

Angreb: Muhammed Akinci, Olcay Senoglu

 

På bænken: Brian Ulstrup, Malthe Guldager, Alex Ndugga, Nickolaj Thomsen

 

Af Torben Pedersen

Det hele så på forhånd mere end vanskeligt ud, men troen den havde spillerne uden tvivl, ikke mindst set i lyset af det, som netop Randers formåede at præsterer i foråret i Superligaen - Så ud fra den histore er alt muligt.

Nu var det godt nok Randers reserverne der ventede i eftermiddag, men hele set-uppet fejlede bestemt ikke noget, med et Superliga Stadion som ramme, Superliga dommer iform af Nicolai Vollquartz, og et græstæppe der indbydede til fodbold. Tingene fejlede bestemt intet i Randers, der også har et glimrende reserve hold i division, takket være mange unge dygtige fodbold spillere.

Blokhus FC startede i nøjagtig samme formation som mod Ikast, hvor man vandt 5-1. Men målene kom på ingen måder let i dag. Det krævede tålmodighed og ikke mindst godt spil. Og kampens første 25 minutter uden chancer til nogle af holdene, fortæller da også alt. Det var ikke just chancer der flød med denne søndag.

Randers var dem der først fik noteret sig en chance, da en solopræstation er ved at sætte Blokhus FC under store problemer, og kun takket være René Bech i målet ikke kom bag ud. Han reddede fornemt med en fodparade ved stolpen.

Og så var det ellers Blokhus FC´s tur til at komme til chancer, nemlig ikke mindre end tre styks på tre minutter. Første da Peter Tranberg efter 35 minutter sparker tæt over målet på et langskud. Minuttet efter kommer Muhammed Akinci alene igennem med Peter Friis i Randers målet, dog i en spids vinkel, og keeperen får dækket målet og reddet forsøget, der opstod efter kombinationsspil mellem Akinci og Olcay Senoglu.

Og igen kun to minutter efter Akinci-chancen er det venstrebacken Christian Overby der banker en kugle afsted fra afstand, men den rygger meget tæt forbi Randers buret. På dette tidspunkt var der spillet 38 minutter.

Hjemmeholdet lukkede 1. halvleg af med et noget forkølet hovedstødsforsøg, som dog tæller i statistikken, men som René Bech uden problemer også kunne gribe. Dermed 0-0 efter en noget søvndøssig 1. halvleg på Essex Park i Randers.

2. Halvleg levede op

Blokhus FC var hurtigt ude fra pausen, og havde ikke de store ændringer i pausen, bortset fra at få placeret indskiftede Malthe Guldager på banen, da han afløste en lettere skadet Muhammed Akinci efter 43 minutter.

Det betød i praktis at Peter Tranberg lå i rollen lige bag Olcay Senoglu, mens Malthe Guldager spillede den centrale midtbane ved siden af Simon Rosenqvist der virkelig gik til den i dag. For både Rosenqvist og Micky Malling var der jo tale om et besøg hos deres tidligere klub, og dermed var de måske en anelse mere tændte.

Efter pausen startede det hurtigt med et forsøg fra Randers, der afsluttede mens René Bech ikke havde noget udsyn, men en refleks foran mål fra keeperen holdte bolden ude at nettet. 

Olcay Senoglu stod for kampens næste store mulighed, da han blev spillet fri hen over forsvaret. Men igen en situation hvor spilleren kommer i en svær vinkel, men trods alt får afsluttet okay. Men Peter Friis var igen på plads i Randers målet.

Med kun en halv time tilbage af kampen, begyndte det for alvor at bølge hurtigere og hurtigere frem og tilbage på plænen. Randers var milimeter fra at kunne bringe sig foran, da en helflugter er på vej i mål - Men René Bech viser igen at han er klar som arvetager fra Brian Ulstrup, og skubber bolden over mål, til stor undren og irritation for Randers spillerne.

Inden for de næste 12 minutter benytter Henning Pedersen sine sidste udskiftninger, da han erstatter først Simon Rosenqvist og siden Lars Mynderup, med henholdsvis Alex Ndugga og Nickolaj Thomsen, for nu skulle der satses for alvor.

I de døende minutter gik der ren indianer-fodbold i forårsvarmen, og det ene angreb efter det andet buldrede frem af banen, ikke mindst takket være Blokhus FC der satsede alt frem af banen i forsøget på at snubbe sejren. Men når der satses fremover, skal det jo give plads den anden vej, og det gjorde det i den grad.

3 minutter før tid havde Randers den største chance i kampen, da ikke mindre end 4 Randers spillere var igennem mod én Blokhus spiller. Men som en anden Usain Bolt kom Jeppe Østenkær spurtende hjem over 60-70 meter, og får forstyrret angrebet så meget, at den indskiftede Esben Sørensen misser den afgørende aflevering ind foran mål.

Minuttet efter kunne Blokhus FC have fået de 3 point, da Peter Tranberg udnyttede en af sine store kompetencer nemlig frispark. Men påny stod en keeper i vejen i målet, og målmændene var afgørende for dagens resultat. Og kampens sidste chance stod Mikkel Cramer fra hjemmeholdet for, da han igen efter en kontra var alene med René Bech. Afslutningen fortjener ingen omtale, andet end at Bech igen reddede Blokhus FC der måtte nøjes med 1 point, og se play-off pladsen fordufte denne søndag, idet både Hobro og Aarhus Fremad vandt deres kampe.

Dermed er alt spænding ude af næste weekends hjemmekamp, i 30. og sidste spillerunde når Holstebro gæster Jetsmark Stadion til Henning Pedersens sidste kamp i spidsen for Blokhus FC.

Spillerne har leveret et godkendt forår, men misset når chancerne har været der, og det har kostet nu her kort før målstregen, men de fortjener de sidste ros og bidrag fra tilskuerne til sidste hjemmekamp, og ikke mindst Henning Pedersen, der som cheftræner gennem snart 7 år ialt, med en mindre afbrydelse, har bidraget og leveret store ting for klubben. Mange Tak for det - Og på gensyn til sæsonens sidste kamp på lørdag.