Facebook

Tempo og tålmodighed kan blive nøglen i Fredensborg fight

d60282e706daa3e099673bd59d5fd971.jpg
28-04-2017

Af Thomas Jansen

Når Jammerbugt FC går fra banen i Fredensborg sidst på eftermiddagen lørdag, vil resultatet af kampen være definerende for forårets første halvdel.

Det er tæt løb i tabellen og det vil der også være efter weekendens runde, som markerer halvvejen af kvalifikationsspillet for at undgå nedrykning fra 2. division. Efter weekenden har alle hold med andre ord mødt hinanden, og selvom det som sagt er tæt løb, vil antallet af point fra forårets 8. runde alligevel være med til definere om pilen peger i opad eller nedadgående retning, når der tages hul på anden og sidste halvdel.

- Det er en på mange måder vigtig kamp. Vi skal tilbage på tavlen efter to nederlag på stribe, og så er kampen lidt en nøglekamp, nu hvor vi kan evaluere på vores præstationer her halvvejs i sæsonforløbet. En sejr vil være en godt skridt i den rigtige retning og vil forhåbentlig betyde, at vi i den første halvdel af sæsonen vil have rykket os fra næst sidstepladsen til en placering over stregen – og det vil være godkendt, fortæller cheftræner Lars Justesen og tilføjer, at især de kommende tre kampe, inklusiv opgøret mod Fredensborg er særligt afgørende.

Her gælder det, udover Fredensborg BI, FC Svendborg og HIK, alle tre hold, som pt. ligger placeret omkring Jammerbugt FC i tabellen. Først fremmest handler det dog om at fokusere på at få de tre point i hus lørdag og det er bestemt også det, der har fyldt i træningsugen, der nu lakker mod enden.

- Vi har haft en rigtig god træningsuge, hvor vi har trænet hårdt op til fredag, hvor det handler om finpudsning af konceptet til weekendens kamp, siger Justesen forud for opgøret og fortsætter;

- Vi skal op i mod et fysisk stærkt hold, som spiller meget direkte og ofte gør brug af lange bolde i sit spil fremad banen. Dertil er Fredensborg dygtige på dødbolde, ligesom de i udgangspunkt står dybt og gerne vil udnytte hurtige omstillinger.

Fredensborg har måtte nøjes med fire point i forårets foreløbige syv runder, men det kunne godt være blevet til flere i nogle meget tætspillede kampe. Hele fire gange har Fredensborg tabt 0-1 og i de tre af kampene er scoringen faldet inden for det sidste kvarter. Så ærmerne skal altså smøges op og hovedet holdes koldt, hvis Jammerbugt FC skal hente alle tre point på forårets sidste tur til Sjælland.

- Vi skal have tålmodighed i vores spil, da det kan blive sent i kampen, det afgøres. Det er også vigtigt, at vi holder tempo i vores pasninger, hvis vi skal spille igennem den kompakte defensiv, og så skal vi ikke være bange for at vende spillet en ekstra gang i vores søgen efter målchancer. Vi er indstillet på det bliver en svær opgave, men vi tror som altid på, at vi kan vinde, slutter Lars Justesen af.

En sejr på Fredensborg Stadion vil sende Jammerbugt FC i retning af det midterfelt, der så småt er ved at etablere sig i tabellen. Men uanset kampens resultat, og de kommende kampe for den sags skyld, så er og bliver dette en nervepirrende tæt stilling, hvor resultaterne hver runder flytter op og ned på holdenes placering.

Forhåbentlig kan weekendens resultater sende de blåblusede fra Jammerbugten over stregen, men hold vejret, for der er stor sandsynlighed for at vi skal hen sidst i de 90 minutter før afgørelsen falder – til Jammerbugt FC’s fordel forhåbentlig. Kampen mellem Fredensborg BI og Jammerbugt FC fløjtes i gang lørdag d. 29. april kl. 15.00 på Fredensborg Stadion i Nordsjælland.