Facebook

The Comeback Kids fra Jammerbugten hentede tre point

31069058_1508701579257298_1954292063361040384_n.jpg
22-04-2018

Af Thomas Jansen

Lørdagens kamp i Skovshoved bød på endnu en dramatisk afslutning. I sidste runde var det Hvidovre IF, som i overtiden sendte Jammerbugt FC i knæ og derefter i omklædningsrummet uden point.

Denne weekend kom der på ny en sen scoring, men denne gang kunne Jammerbugt FC spillerne kaste armene i vejret fremfor at kaste sig i græsset. Vigtige tre point blev sat på kontoen i en særdeles tæt top.

Det var ikke kun afslutningen på kampen, som var god. Starten var det også. Blot fem minutter efter første fløjt lå bolden i nettet bag værternes keeper. 

Zander Hyltoft erobrer bolden på egen bane halvdel og sætter en hurtig og direkte omstilling igang. Han finder Michael Byskov centralt, hvorfra midtbanemanden tilbagelægger nogle meter, inden han fra distancen sender bolden mod mål. Den hopper og springer langs græsset på vej mod mål, og forbi Skovshoved keeperen, der lader til at være i den tro, at bolden er på vej forbi mål. En god start for Jammerbugt FC denne lørdag eftermiddag i Skovshoved.

Inden pausen var Jammerbugt FC tæt på at gøre det til en tomålsføring, men fra tæt hold styrede Lasse Steffensen et indlæg på overliggeren. Han og resten af holdet kunne dermed gå til pause foran 1-0.

Jammerbugt FC virkede koncetreret og formåede langt hen ad vejen, at lukke ned for de mange dygtige individualister på værternes mandskab. På mange måder var alt i det hele taget i en skønneste orden. Det blev endda bedre med ca. 20 minutter igen.

En bold i dybden snittes videre med hovedet til Viktor Ahlmann, der sætter retning mod mål. Han tackles og bolden springer til Michael Byskov på kanten af feltet, som sparker første gang. Skuddet pareres og på resposten er Zander Hyltoft den næste i rækken. Han tæmmer, sigter og scorer fladt ved den ene stolpe. Med små tyve minutter igen, virker sejren og de tre point nu tæt på.

Men det var langt fra afgjort. Skovshoved ville det anderledes. Et veleksekveret hjørnespark blev med en Sjællandsk pandebrask snittet i det lange hjørne og så stod det 1-2. Kampen var på ny åben.

Minutter senere var der hjørnespark igen. Jammerbugt FC fik denne gang afværget, i hvert fald i første omgang. Værterne fastholdte presset og hældte bolde ind i Jammerbugt FC feltet. Efter nogle forsøg brød de gennem den nordjyske mur på kanten af feltet, og så stod det 2-2.

To point var pludselig sat overstyr og det virkede nu som om, at det mest af alt handlede om at passe på det ene, der var tilbage. Men de blåblusede, der denne dag bar den rød-orange udebane trøje, har efterhånden vist flere gange dette forår, at de ikke er sådan at slå ud. Selvom Skovshoved havde sin chance for at fuldende et flot comeback, så var det Jammerbugt FC, der fik det sidste ord og ikke mindst de tre point.

Langt inde i dommerens tillægstid får Jamerbugt FC frispark på midterlinjen, bogstaveligt talt. Christian Rye smider en lang høj bold i feltet. Bolden bliver forlænget af en Lasse Steffensen hårdtot og så kommer Anders R. Jensen stormende ind i den med et brag af et hovedstød, som banker i nettet til stor jubel blandt Jammerbugt FC spillerne. Sekunder senere lyder slutfløjtet og spillerne kan gå fra banen med langt lettere skridt end i sidste weekend.

Efter nogle hårdtkæmpede, men pointfattige runder, var det vigtigt igen at stemple ind med tre point. Tre point, der sender Jammerbugt FC på en delt tredjeplads i en uhyre tæt top.

- Det var forløsning. Det var glæde, sådan lød det fra en smilende, og vel også lettet, Jammerbugt FC træner, som naturligvis var meget tilfreds med kampens udfald.

- Det var fortjent, vi vandt. Drengene leverede en disciplineret og taktisk veludført kamp. Jeg synes det var fortjent, at Anders scorer til sidst. Det var en vild følelse, fortæller Bo Zinck, og fortsætter;

- Det giver et boost til den resterende del af turneringen. The Comeback Kidt fra Jammerbugten, som de har døbt os herovre, de kom tilbage idag.

Husk, du kan høre flere reaktioner fra cheftræneren og spillere på vores Facebook side.

Skovshoved IF - Jammerbugt FC: 2-3 (0-1)

04' 0-1, Michael Byskov, Jammerbugt FC
69' 0-2, Zander Hyldtoft, Jammerbugt FC
78' 1-2, Frederik Larsen, Skovshoved IF
85' 2-2, Yonas Ouahmamou Nielsen, Skovshoved IF
90' 2-3, Anders Rosengren Jensen, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Thomas Nielsen - Michael Stockbro, Søren V. Pedersen, Lasse Steffensen, Ruben Winther - Michael Byskov, Christian Rye, Zander Hyltoft (Søren Astrup), Sead Gavranovic - Viktor Ahlmann (Anders R. Jensen), Morten U. Thomsen.