Facebook

Thomsen trives i trøje nr. 22

Nickolaj_100_kampe.jpg
Andreas Damgaard overrækker blomster til Nickolaj Thomsen forud for kick off mod FC Fredericia i søndags.
20-10-2011

Af Thomas Jansen

Blokhus FC’s Nickolaj Thomsen spillede i weekendens opgør mod FC Fredericia sin kamp nr. 100 i Blokhus FC regi, og han nyder stadigt hver og én…

Nickolaj Thomsen slutter sig dermed til Jeppe Østenkær i Blokhus FC’s ”klub-100”, og blokhusfc.dk benyttede derfor lejligheden til at tage en snak med 100-kampsjubilaren om tiden i klubben og den i gangværende sæson.

Kamp nummer 100 i Blokhus FC – hvad betyder det for dig?

Det betyder selvfølgelig en del at være blandt dem, der har spillet flest kampe i klubben. Jeg har været her i snart et årti og derfor bærer jeg klubbens ånd og historie med mig, overalt jeg spiller og befinder mig. Det giver mig gåsehud at tænke på den udvikling klubben har gennemgået. Vi er virkelig blevet en fodboldklub med en talentudvikling som kun AaB kan overgå. Vi kan være stolte af vores klub.

Hvordan er den generelle vurdering af kampen mod FC Fredericia og hvordan vurderer du din egen indsats?

Jeg er glad for, at vi igen får point og at vi igen spiller en god kamp. Vi har kun tabt én kamp på hjemmebane, mens vi har fået point i resten. Det beviser, at vi har skabt en hjemmebane-statistik som selv de store klubber i 1. division har respekt for. Efter en lidt sløj start på kampen, fik vi styr på dem og har reelt fortjent at vinde kampen. Men det er nogle gange et bundholds lod at mangle de berømte marginaler. Men det går den rigtige vej for os og der venter mange points forude. Jeg er tilfreds med min egen indsats, til trods for at jeg ikke fik scoret!

Du har været i klubben gennem mange sæsoner nu, og før Blokhus FC også i Jetsmark IF. Hvordan synes du din udvikling har været gennem din tid i klubben?

Jeg startede i klubben dengang Henning Pedersen blev træner for Jetsmark's førstehold for snart et årti siden. Dengang var jeg forsvarsspiller og var udset til at tage over efter vores nuværende assistenttræner Jan Steffensen. Efter tre år som forsvarsspiller, tog jeg et år i Århus, hvor jeg spillede angriber i en jyllandsserieklub. Da jeg kom tilbage til Jetsmark blev jeg prøvet af som angriber og slog så igennem og har siden huseret som angriber. Dog har Henning altid set mig som en slags Patrick Kristensen i AaB, da jeg til stadighed blev brugt som forsvars-, midtbane- og angrebsspiller. Jeg spillede der hvor Henning mente jeg var til mest gavn for holdet. Og netop det at være til mest gavn for holdet har gennemsyret min tilværelse i Jetsmark IF/Blokhus FC. Jeg stiller mig til rådighed for holdet og gør mit bedste hver gang jeg spiller. Jeg har nok mine styrker i min arbejdsiver og målfarlighed. Men uden holdet er jeg ingenting. Så min udvikling er gået fra at have vægt på de defensive pligter til at udvikle offensive færdigheder, hvilket har været længe undervejs, men som toppede i sidste sæson. Det var en mindeværdig sæson for mig som spiller, men også for min klub Jetsmark IF/Blokhus FC.

Din start i 1. division har desværre været præget af skader. Kan du forklare hvordan denne periode har været for dig?

Jeg har aldrig rigtig brugt tid på at være skadet, men nu har jeg så fået en forsmag på hvordan det er, i denne sæson. Det er aldrig sjovt, specielt ikke fordi jeg havde glædet mig til at score mål og hjælpe holdet i den nye sæson i 1. division. Det gik også super godt under opstarten og alt tegnede sig til at fortsætte for mit vedkommende. Men så er jeg bare glad for at holdet og vores nye unge angrebskomet Christoffer Hansen har gjort det forrygende. Det er jo bare nogle gange sådan at når nogle bliver skadet må andre tage over og det er også sket denne gang.

Lad os slutte af med at se lidt frem i tiden. Hvordan vurderer du holdets muligheder i den resterende del af sæsonen og hvornår bomber Blokhus FC’s nr. 22 igen?

Blokhus FC er i en fantastisk udvikling. Vi har en masse unge spillere, et super sammenhold, gode trænere og en klub med en masse ildsjæle, der sørger for, at vi som spillere på alle niveauer kan præstere weekend efter weekend. Uden alle de dejlige mennesker der kommer i klubben og hjælper hele organisationen ville alt dette her ikke være muligt, så dem vil jeg gerne takke på mine og holdets vegne. Så med deres hjælp, ved jeg også vi nok skal klare skærene i 1. division. Vi er i en god udvikling og vi går efter points hver weekend nu, hvor vi før måske bare skulle igennem kampene uden at få en "snitter". Hvornår nummer 22 bomber igen, må tiden vise. Men jeg ved dog én ting om nummer 22 og det er at han aldrig giver op! Jeg er og bliver en Blokhus/Jetsmark-mand i medgang og modgang og så skal målene nok komme på et tidspunkt.

Tillykke til Nickolaj med 100-kamps jubilæet samt held og lykke med resten af sæsonen!