Facebook

Tilbage på sejrskurs efter stærk præstation

Ahlmann_affyrrer_web.jpg
14-10-2018

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC viste lørdag, at nederlaget i topkampen mod Kolding IF på ingen måde slog dem ud. Mod Ringkøbing IF rejse de blåblusede sig flot med en 2-1 sejr.

Det var lige nøjagtig den reaktion, man kunne håbe på ovenpå sæsonens første nederlag. Det var nemlig ikke nogen nem opgave, der ventede på Sparekassen Vendsyssel Arena, hvor gæsterne fra Ringkøbing kom med syv sejre og en uafgjort fra deres seneste otte kampe. Faktisk var Jammerbugt FC det seneste hold til at sende holdet fra Vestjylland til tælling. Lørdag gjorde de det igen.

Hjemmeholdet fra Jammerbugten kom bragende ud af starthullerne og allerede efter tre minutters spil kom de blåblusede tæt på at bringe sig i front, efter et hjørnespark blev sendt ind tæt under mål og udløste panik samt et nærgående forsøg lige over mål.

Trods kalenderen skrev oktober, var der nærmest forår i luften på Sparekassen Vendsyssel Arena, hvor en let og lun vind bar Jammerbugt FC frem ad banen. Det var super fodboldvejr og hjemmeholdet var i super spillehumør. Efter syv minutter opstod endnu en farlig situation efter et hjørnespark.

Jammerbugt FC lignede et hold, der var fast besluttet på at skulle vinde igen efter bumbet i Kolding. Der var bid i tacklingerne og masser af gode gennembrud. Især i Jammerbugt FC’s højre side blev der skabt chancer.

Efter et lille kvarter kunne Ringkøbing ikke længere stå imod det insisterende Jammerbugt pres. Efter endnu en chance sprang en returbold ud af feltet og nogle meter ude dukkede Ander R. Jensen op og bankede en kanonkugle afsted. Ustoppelig bragede bolden i nettet. En klassekasse fra midtbanespilleren og fortjent 1-0 til Jammerbugt FC.

Scoringen satte ikke Jammerbugt FC presset på pausen. Hjemmeholdet ville mere, og blot få minutter senere var det Viktor Ahlmann, som kom tæt på i et godt gennembrud. I det hele taget blev der lagt et godt tryk på gæsterne. Max Møller viste sig også svær at tæmme for Ringkøbing IF forsvaret. Han, Sead Gavranovic og Viktor Ahlmann skiftedes til at være farlige foran mål. De tre offensivspillere fandt hinanden flot igen og igen, og kort før pausen var det sidstnævnte som satte et vigtigt og fortjent 2-0 mål i nettet. Målet kom efter godt og tålmodigt angrebsspil, hvor Jammerbugt FC fastholde presset og en træfsikker Viktor Ahlmann slog til i feltet.

Efter pausen fortsatte Jammerbugt FC sin dominans, og det var fortsat de tre forreste, som gentagne gange satte Ringkøbing defensiven på prøve. Der var dog tale om en holdpræstation, hvor det øvrige hold med stenhårdt arbejde, fuld koncentration og intelligent spil satte de forreste i scene og gav dem friheden til at være kreative og direkte i angrebene. I det hele taget var det godt spil på alle parametre, dog med den lille, men vigtige undtagelse, at bolden ikke blev puttet i nettet en tredje gang.

Faktisk fik Nikolaj Lyngø kæmpet bolden over stregen en tredje gang efter et hjørnespark, men til stor forundring for størstedelen af Sparekassen Vendsyssel Arena, blev scoringen afblæst og i stedet lød dommen frispark til målmanden.

Trods Jammerbugt dominansen, der havde holdt Ringkøbing IF fra Emil Kobberups mål hele kampen, så viste gæsterne fem minutter senere, at de naturligvis også besidder masser af kvaliteter. På et fremragende saksespark reducerede Ringkøbing og pludselig var de inde i kampen igen.

Mål ændrer fodboldkampe, og det gjorde dette også. Nu ville vestjyderne have point med hjem. Der blev hældt bolde frem mod Jammerbugt FC forsvaret de sidste 10 minutter, plus det løse. Jammerbugt FC blev presset længere tilbage, men bevarede roen og red stormen af.

Tættest på en fjerde scoring i kampen kom Søren V. Pedersen, der til dagen havde indtaget position på højre back. Som i første halvleg sprang en returbold et godt stykke ud af feltet. Søren V. Pedersen fandt vej ind i boldens bane og som Anders R. Jensen i første halvleg sendte Søren en kanonkugle afsted. Denne gang fik Ringkøbing keeperen dog lige det yderste af fingerspidserne på bolden, som endte med at prelle af på sammenføjningen med et ordentligt brag.

Her viste stadionuret 85 spillede minutter. Kampen var ikke blevet lukket og det blev en unødigt spændende afslutning. Langt inde i dommerens overtid fik Ringkøbing chancen, da et frispark blev dømt lige uden for feltet. Det var nogle lange sekunder, da der blev taget tilløb. Heldigvis fandt bolden ikke vej til mål, og så kunne der åndes lettet op, da slutfløjtet lød umiddelbart efter.

En velfortjent 2-1 sejr over formstærke Ringkøbing IF havde cementeret Jammerbugt FC’s position som et tophold og ligeledes var der hurtigt fundet vej tilbage til vindersporet.

Jammerbugt FC – Ringkøbing IF: 2-1 (2-0)
14’ 1-0 Anders R. Jensen, Jammerbugt FC
42’ 2-0 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC
78’ 2-1 Jesper Lange, Ringkøbing IF

Jammerbugt FC: Emil Kobberub – Søren V. Pedersen, Lasse Steffensen, Nikolaj Lyngø, Ruben Winther – Max Møller (Mathias Johannesen), Robert Kakeeto, Anders R. Jensen, Christian Rye – Sead Gavranvic (Simon Jensen), Viktor Ahlmann (Morten U. Thomsen)