Facebook

To formstærke hold ramler sammen lørdag

Justesen2.jpg
13-05-2017

Af Thomas Jansen

Når Jammerbugt FC og HIK lørdag mødes i kvalifikationsspillet i 2. Division, bliver det to hold med friske point og selvtillid på kontoen.

De to mandskaber har tilsammen samlet 15 point i de seneste tre runder. 9 er røget til gæsterne fra HIK og 6 til Jammerbugt FC. Med de gode resultater i ryggen er der positiv stemning op til hvad der på ny bedst betegnes som en forårsfinale.

- Det er dejligt endelig at være tilbage på Sparekassen Vendsyssel Arena, og at vi er vendt hjem fra to udekampe med seks point i bagagen, gør det naturligvis bare endnu bedre. Det var to vigtige sejre mod henholdsvis Fredensborg BI og FC Svendborg, fortæller Jammerbugt FC cheftræner Lars Justesen forud for opgøret, der ligesom de foregående kampe, bestemt også bliver vigtig.

I Jammerbugt lejren er der da også en sund respekt for lørdagens modstander, trods det at troen på egne evner er voksende på baggrund af de seneste resultater.

- Det er to formstærke hold, der mødes. Vi har som sagt maksimum point fra de seneste to runder og dagens modstander HIK har taget alle tre point i hele tre kampe i træk. Ikke mindst den seneste 2-0 sejr over topholdet Middelfart, vidner om et hold med kvalitet, fremhæver Lars Justesen og fortsætter;

- Så selvom HIK, efter vores uafgjorte møde i premieren, tabte fem kampe på stribe, så er der ingen tvivl om, at HIK er et stærkt mandskab. Jeg var overrasket over de mange nederlag HIK løb ind, da jeg synes de er et rigtig godt hold. Men de har jo også fået fat nu og det er som om, at de efter en svær start nu har fundet melodien under det nye trænerteam, som kom til i vinterpausen.

Sidste træningspas inden weekenden er blevet brugt på at finpudse planen mod HIK, men ellers har fokus også været rettet ind ad for at fortsætte den positive udvikling.

- Jeg synes også vi selv er inde i en god udvikling. Det er der i hvert flere ting, der taler for, udover de to seneste sejre. Vi har fået Viktor Ahlmann på tavlen igen og Michael Byskov begynder at finde sig til rette på holdet, bare for at nævne et par stykker. Dertil giver de to vigtige sejre en styrket tro på, at det vi gør, er det rigtige. I den sammenhæng er det værd at tilføje, at der i denne række ikke findes pligtsejre. Uanset hvilken placering vores modstander måtte have, så er der tale om svære kampe i denne tætte række, forklarer Jammerbugt FC cheftræneren, der fortsat ikke kan se på tabellen med ro i sindet. Men tingene ser bestemt lysere ud end ved forårets start.

- De seneste seks point har gjort godt i tabellen, men det er stadig meget tæt og det fortsætter med at spidse til, som sæsonen skrider frem. Så der bliver benhård kamp om hvert eneste point – også mod HIK. Skal vi vinde, skal vi først og fremmest have styr på HIK’s meget stærke offensiv, som vi skal forsøge at holde nede. Lykkes det, så mener jeg vi har det, der skal til, for at skabe chancerne i den anden ende. Jeg forventer en god og spændende kamp med to hold, der begge vil frem på banen, og forhåbentlig kan vi trække det længste strå – det vil vi arbejde stenhårdt for, slutter Justesen af, målrettet og bestemt.

Inden lørdagens møde ligger de to hold placeres side om side med 19 point hver. Forhåbentlig hedder det 22 for Jammerbugt FC når de 90 minutter er færdigspillet. Der er kick off kl. 15.00 på Sparekassen Vendsyssel Arena, lørdag d. 13. maj.