Facebook

Trænerteam med stor tro på holdet og hinanden

DSC_0001.JPG
15-02-2017

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC spillerne tjekkede i fredags ind i Lille Norge til en træningsweekend med intensiv træning og mulighed for at styrke det sociale sammenhold.

Samtidig var det en mulighed for det nye trænerteam for at lære spillertruppen endnu bedre at kende. Trods et intenst program med flere daglige træninger, suppleret med andre aktiviteter, blev der dog også tid til en snak med det nye trænerteam, som denne vinter er blevet genforenet i Jammerbugt FC.

Lars Justesten tog som bekendt først over som cheftræner og siden har Martin Thomsen tilsluttet sig som spillende assistenttræner. De to har senest haft ophold i Superligaen hos henholdsvis Esbjerg fB og Silkeborg IF, og har der før en fælles fortid i Hobro IK. Nu hedder det Jammerbugt FC for dem begge.

- At Martin er kommet til betyder først og fremmest, at vi får noget værdifuld rutine ind på holdet, hvilket blandt andet kan være med til at bringe ro i situationer, hvor det er nødvendigt. Martin kan med sine kvaliteter ligeledes være med til at sætte spillet op. Han har et godt blik for spillet, ro og stabilitet. Han er en super god fodboldspiller, som vi får stor glæde af, indleder cheftræner Lars Justesen om sin forlængede arm inde på banen.

Uden for banen får de to et endnu tættere samarbejde, og denne del af genforeningen ser Lars Justesen også meget frem til.

- Vi kender hinanden godt fra Hobro og vi har et solidt udgangspunkt for vores samarbejde.  Men det her er selvfølgelig også nyt for os og derfor bliver det også rigtig spændende at lære hinanden at kende på en ny måde, forklarer Lars Justesen og tilføjer med sikker røst;

- Vi er allerede kommet godt fra land og jeg tror det bliver et rigtig godt samarbejde.

Den anden del af trænerduoen, Martin Thomsen, er ganske enig og er, ligesom Lars Justesen, faldet godt til i sine nye omgivelser i Jammerbugten.

- Det er en god trup, som er let at komme ind i. Det er tydeligt at alle er lærevillige og er klar til at lytte, så det har været særdeles positivt, indleder Martin Thomsen og fortsætter;

- Det har selvfølgelig også været lidt af en omvæltning i hverdagen og for familien, hvor tilværelsen som fuldtidsprofessionel nu er erstattet med en hverdag, hvor der skal jongleres med både fodbold, familie og job.

Martin Thomsen har nu været i sine nye omgivelser i nogle uger og har dannet sig sine første indtryk af potentialet og hvilke mål, der skal sigtes efter.

 - En af grundende til at Jammerbugt FC var interessant for mig, var muligheden for at kombinere det at prøve trænergerningen af samtidig med, at jeg fortsat kan spille på en godt niveau. Ligeledes kan det fungere med mit job, og så var en afgørende grund selvfølgelig min gode forbindelse til Lars, men også de positive ting Lars kunne fortælle om klubben, projektet og om en spændende ung trup, forklarer Martin Thomsen, som i første omgang forholder sig til ét vigtigt mål.

- Jeg er sikker på, at vi er i stand til at rykke den her gruppe spillere både enkeltvis og som hold. Potentialet og viljen er tilstede. Først og fremmest handler det dog naturligvis om, at vi også til sommer står som divisionshold, understreger Martin Thomsen med stålfast stemmeføring.

Det næste spørgsmål som følger er naturligvis så, hvordan missionen skal lykkes. Her tvivler den nye Jammerbugt mand heller ikke i sit svar.

- Ser vi på den helt korte bane, så er målet, at vi får nogle gode oplevelser i vores træningskampe. Det delmål er vi allerede godt i gang med. Vi skal opbygge en tro, som vi kan tage med ind, når det gælder. Herefter gælder det om at tage en kamp ad gangen og spille hver eneste som en finale. Det er vigtigt, at vi ikke begynder at kigge for langt frem, siger den spillende assistenttræner og fremhæver en væsentlig ting, der kan blive nøglen til succes i foråret.

- Vores organisation skal bestå prøven. Vi skal skabe en solid base, vi skal samarbejde som et hold og så skal vi være stærke i troen på os selv og hinanden, slår Martin Thomsen fast.

Træningsweekenden i Lille Norge er nu veloverstået. Truppen er rykket tættere sammen og sæsonstarten er rykket tættere på. Lars Justesen og Martin Thomsen har tydeligvis fået en god start på sit nye samarbejde og i Jammerbugt FC i det hele taget.

Det er med andre ord en positiv stemning, som spreder sig i den blå lejr, hvor der nu skal arbejdes hårdt og målrettet frem mod sæsonstarten. Den næste test hedder Nørresundby fredag aften, og forhåbentlig venter endnu en god oplevelser her for Lars, Martin og de blåblusede Jammerbugt FC spillere. Troen på holdet og hinanden er i hvert fald til stede.