Facebook

Tre vigtige point sikret efter flot comeback

JFC_-_Marienlyst_kampsituation.jpg
30-03-2018

Af Thomas Jansen

Kunne man finde et hjørne med en smule læ fra den kolde vind, så varmede forårssolen faktisk ganske fortrinligt Skærtorsdag eftermiddag forud for 3. runde opgøret mod Marienlyst.

Her blev det smalle gangareal rundt om kunstgræsbanen stille og roligt fyldt af forventningsfulde tilskuere, klar på Påske-bold.

Det var rækkens nr. to, som Jammerbugt FC skulle dyste mod og der var på forhånd lagt op til en hård, men også spændende opgave for Jammerbugt FC. Det var dog ikke det sprudlende fodboldspil de to mandskaber lagde ud med i første halvleg. Intensiteten var god nok, men ingen af holdende formåede at etablere et overtag i en kamp, der bølgede lidt uroligt frem og tilbage de første 45 minutter. Det var to kompetente mandskaber, som pressede hinanden godt og det betød, at de store åbne målchancer udeblev.

Gæsterne fik dog en efter 24 minutter – med streg under fik. Et langt udspark fra Marienlyst keeperen fik Jammerbugt FC bagkæden til at bakke, mens de fulgte bolden hele vejen gennem luften. Et hovedstød blev imidlertid mistimet, og så dumpede bolden ned i feltet for fødderne af Marienlyst angriberen, som sendte kuglen fladt i nettet til 1-0.

Gæsternes føring kom lidt ud af det blå og det frembragte deja-vu i forhold til seneste runde, hvor det samme var tilfældet mod Middelfart, der scorede to ud af de blå. Men Jammerbugt spillerne lod til at have lært lidt af den kamp. I hvert fald var det hjemmeholdet, der var tæt på at svare hurtigt igen.

Det var Jammerbugt FC’s angribere, der satte chancen op. Viktor Ahlmann fandt Morten UT, som bankede bolden fladt mod det lange hjørne, men Marienlyst keeperen nåede ned og parere. Inden da var det også Jammerbugt FC, som havde været tættest på. Kort før gæsternes mål havde Morten UT fundet Michael Byskov på kanten af feltet, men midtbanespillerens afslutning røg forbi mål.

Inden pausen havde også Zander Hyltoft et forsøg på en repost, men et kort aftræk sendte han bolden i en mur af folk inde i feltet.

Ved pausen stod det således 0-1 i gæsternes favør og som i sidste runde havde de blåblusede nået at indhente i anden halvleg, og endnu engang viste de, at de har det, der skal til.

Efter blot et minut af anden halvleg lå udligningen allerede i nettet, og det efter lidt af en perle fra Viktor Ahlmann. I en klasse aktion tager Viktor Ahlmann en lang bold til sig og i stedet for at forsøge det oplagte, at løbe fra Marienlyst forsvaret, der står højt, stopper Jammerbugt FC angriberen op og lader forsvarskæden falde tilbage, inden Viktor fra distancen fladt og præcist, og med største selvfølgelighed, sender bolden i nettet via foden af den ene stolpe.

1-1 og i det hele taget havde hjemmeholdet løftet niveauet efter pausen. Der blev arbejdet godt, bygget flere fine angreb op og defensiven stod sikkert og solidt. I kampens afsluttende fase kom den velfortjente belønning. Med små ti minutter tilbage formår Jammerbugt FC at fastholde et pres på gæsternes mål, og fra venstre kanten sender Mads Larsen et indlæg mod bagerste stolpe. Her dukker Morten UT op og header bolden ned og i mål. 2-1 og stor jubel både på og udenfor banen.

I de sidste par minutter formåede gæsterne at skabe lidt uro med et par indlæg i Jammerbugt feltet, men det var hjemmeholdet, som i overtiden slog sejren fast. En hårdt arbejdende Morten UT havde netop rejst sig fra en voldsom krampe og selvom benene næste ikke ville mere, fik angriberen erobret bolden midt på banen, hvorfra han med de absolut sidste kræfter sendte indskiftede Sead Gavranovic fri mod mål. Morten UT lå således flad midt på banen, mens Sead iskold og med stor elegance afdriblede gæsternes keeper og lukkede kampen til 3-1. Et flot og veliscenesat afsluttende billede af en kamp, hvor Jammerbugt FC både havde arbejdet hårdt og vist gode fodboldmæssige kvaliteter. Det her hold kan lidt af det hele og det havde netop leveret et forrygende comeback og sikret sig en velfortjent sejr. Tilmed havde tre offensivspillere, Viktor, UT og Sead, alle fundet vej til nettet. Jo, der var mange positive ting denne dag.

Det var ikke mindst en kamp, der ikke skulle tabes, hvis oprykningspladserne skulle holdes inde for rækkevidde. Det var derfor vigtige tre point, og Jammerbugt FC er nu rigtig godt med på en fjerdeplads, inden mødet med Kolding IF senere på Påsken.

Hør spillere og træners reaktioner fra kampen på vores Facebookside

Jammerbugt FC - Boldklubben Marienlyst: 3-1 (0-1)
25' 0-1 Kristian Weber, Marienlyst
46' 1-1 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC
83' 2-1 Morten "UT" Thomsen, Jammerbugt FC
90' 3-1 Sead Gavranovic, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Emil Kobberup - Simon Jensen, Søren V. Pedersen, Ruben Winther, Mads Larsen - Michael Byskov (Anders R. Jensen), Christian Rye, Zander Hyltoft, Michael Stokbro (Nicklas Sørensen) - Viktor Ahlmann (Sead Gavranovic), Morten Thomsen.