Facebook

U-17: Blokhus FC sejrede igen

jubel.jpg
06-05-2009

 

Af Torben Pedersen

Det var under vansklige forhold, at topopgøret i rækken blev spillet onsdag aften i Jetsmark. Blokhus FC´s U-17 mandskab havde inden kampen vundet de 3 forudgående kampe, og kunne bringe sig selv i en rigtig god position, hvis lokalopgøret mod Aabybro kunne vindes.

Efter Blokhus FC vandt lodtrækningen, startede gæsterne med både den lave aftensol og kraftig modvind i ansigtet. Noget som de ikke magtede at spille under. Gentagende gange var der stor usikkerhed omkring feltet, og gang på gang blev bolden sparket højt imod vinden, hvilket naturligvis ikke kunne lykkes.

Alligevel var det gæsterne der efter få minutter bragte sig foran 1-0, på et tidspunkt hvor Blokhus FC ellers havde et overtag. Kort efter lykkedes det også Blokhus FC udligne med hjælp fra den kraftige blæst. Efter et hjørnespark ender bolden på venstrekanten hos Søren Reese, der slår et indlæg. Vinden fanger bolden og målmanden bliver fuldstændig snydt, og bolden sejler over keeperen og dermed udligning til 1-1.

Da Blokhus FC starter 2. halvleg i den kraftige blæst, formår de dog langt bedre at håndterer forholdene. Det går hurtigt op for de fleste at poleret fodbold må spilles en anden dag, og istedet bliver arbejdshandskerne taget på. Herfra kæmpede drengene en heroisk kamp, og vinder-mentaliteten var helt i top.

Super godt spil fra Blokhus FC gav omsider pote til fortjent 2-1 føring scoret af Anders Hammershøj, ovenpå at Blokhus FC ellers i angrebet forinden havde været tæt på at lave det perfekte mål, lige efter fodboldens ABC.

Hen mod de sidste minutter handlede det kun om at forsvarer føringen, og da en Aabybrospiller nedlægger Peter Eriksen (Senere kåret til kampens spiller) på en kontra som klart bagerste mand, skulle man tro at kampen var afgjort. Men til alles forundring fandt dagens dommer blot det gule kort frem i situationen. Dette var ikke dommernes aften, ikke kun nationalt, men også i Europa hvor en meget omtalt nordmand lykkedes at ødelægge kampen på Stamford Bridge i Champions Leagues semi-finale.

Men en fuldt fortjent sejr til Blokhus FC, som var et langt bedre mandskab, noget som træner Steffen Henriksen var godt tilfreds med:

 - Vi spiller en okay kamp. Vi var det bedste hold, i en kamp der er under svære forhold.

 - Vinden får enorm betydning for kampen, men vi lykkedes langt bedre end dem i modvind, og så scorer vi et helt fantastisk mål til 2-1, fortæller Steffen Henriksen der nu kan se sit hold føre rækken suverænt med 5 point til nummer 2, med 4 kampe og 12 point, samt i målscorer der hedder 13-3.

Se mere om U-17 her