Facebook

U17 sluttede en hård sæson flot af

ebfd4325d904e278e796beb6a027f1b9.jpg
13-07-2016

Af Thomas Jansen

Der var op og nedture for Jammerbugt FC’s U17 talenter i en sæson med mange udfordringer. Det har helt sikkert været lærerigt og i sidste ende endte det også med et godkendt resultat.

Sådan lyder evalueringen i korte træk fra U17 træner Christian Grubert, der har ført de unge talenter gennem sæsonen. Her tager Christian os andre med på en tur tilbage til de strabadser, der gerne skulle bidrage til, at de unge drenge ender med hård på brystet, når livet som seniorspillere kalder.

- 2. Halvdel af turneringen startede skidt for os med et nederlag på hele 5-0 til SHI, som vi ellers havde slået med 4-0 ugen før.  Det burde ikke kunne lade sig gøre, men afbud fra flere nøglespillere gjorde ondt. Nederlaget blev dog unødigt stort, da SHI scorede de tre mål i de sidste 8 minutter og 5-0 var i hvert fald et par mål for stort, vurderer Christian Grubert i bakspejlet, mens han tager hul på snakken om hvordan 2. halvdel af sæsonen er forløbet. Det 0-5 store nederlag blev efterfuldt af endnu et gok i nødden, men de unge spillere lod sig ikke slå ud.

- Runden efter mødte vi Gug, der kunne tage fra Jammerbugten med en sejr på 4-1. Vi kom hurtigt bagud 2-0, men midtvejs i halvlegen fik vi fat og fik også en reducering ved Kristian til 2-1. Kort efter rammer vi overliggeren og vi har flere andre nærgående forsøg. Kampen ligger længe og vipper, men godt halvvejs i anden halvleg øger Gug til 3-1 og scorer kort efter til 4-1, fortæller Grubert, der trods resultatet var tilfreds med indsatsen fra sine spillere, som fortjente mere. Sådan gik det desværre også mod topholdet i runden efter.

- Mod AaB leverede vi endnu en god indsats. AaB havde vundet samtlige kampe i rækken og havde bl.a. slået os stort i den første kamp. Men denne gang var vi langt bedre forberedt og i kampens indledning kunne vi flere gange have bragt os foran. Foran kom vi dog også midtvejs i første halvleg, da Kenneth sikkert udnyttede et straffespark. AaB kom dog bedre med i kampen og fik udlignet før pausen. I anden halvleg blev der fightet bravt af drengene, men AaB var lige en tand for skarpe, og tog sejren med 3-1, refererer U17 træneren, inden smilet så småt vinder frem på talenttrænerens ansigt. Efter de tre nederlag på stribe, kom der nemlig anderledes gang i pointhøsten.

- Herefter vendte det heldigvis og sæsonen blev sluttet af med to sejre! Første sejr var efter en lige kamp i Frederikshavn. Vi havde klart bolden mest og den blev flyttet fint rundt med en god boldomgang. Ind ville bolden dog ikke før pausen, men i anden halvleg kom der hul på bylden og vi sejrede med 2-0 målscorere var Simon Schjøtt og Anton, genkalder Grubert og fortsætter;

- Sidste kamp gav en sikker sejr på 4-0 mod Aalborg KFUM. Kampen startede lige, men efter 20 minutter fik vi bid, da Vingaa scorede på et flot solomål. Lidt senere udbyggede Anders føringen, da han kom først på en returbold. I anden halvleg scorede Mikkel til både 3-0 og 4-0 efter et par godt gennemspillede angreb.

Med en flot slutspurt, endte det samlede resultat således med 13 points for 10 kampe og en fin 4.plads for U17 mandskabet.

- Dette er bestemt godkendt i en sæson hvor der har været 3-5 spillere med på U19 og mange spillere har været på efterskole og udlandsophold. Der har fast være 4-5 U16 spillere med og de har virkelig udviklet sig flot og har haft en god tilgang. Dette skyldes også, at holdets faste stamme har været rigtig gode til at tage ansvar i kampene og været gode til at integrere de nye. Efter sommerferien kommer der mange spillere hjem igen, og det bliver spændende at følge drengenes udvikling. Det har i hvert fald været en stor glæde at arbejde med dem de sidste to år, runder den efterhånden ganske rutinerede talenttræner af efter en sæson, hvor de unge spillere har vist de er villige til at arbejde for sagen.

Nu kan de køle af i sommerregnen, inden næste skridt i udviklingen skal tages i efteråret.